Venedig och Florens i slutet av mars

20 dec. 2007 20:47
Visningar: 3441
Min dotter ska på en 5 dagars resa till Venedig och Florens. Flyger med Ryanair till Venedig och ska ta in på något bra, billigt hotell första och sista natten i Venedig eller strax utanför Någon som har ett bra tips? Åker sedan till Florens med hyrbil. Bra biluthyrare? Behöver tips på bra boende i Florens. Vad bör man inte missa i Venedig och Florens? Tips på trevlig väg mellan dessa städer? Restauranger m.m.
Av Homman
21 dec. 2007 09:48
Hej.
Det viktigaste för alla Florensturister är ett besök på Uffizi. Men biljettkön är lång. Rekommenderar att förbeställa biljetter. Gå in på den här adressen så fixar det sig.
http://www.florenceart.it/booking/
21 dec. 2007 15:20
Hei

Her er mitt reisebrev med bilder fra Firenze http://gardkarlsen.com/florence_italy_travelogue.htm . Min kone og jeg var der i juli iår og jeg har også skrevet litt om restauranter som vi besøkte og det finner du her http://gardkarlsen.com/eating_drinking_Florence_Italy.htm . I tillegg til dette har jeg laget et interaktivt Google kart på http://gardkarlsen.com/Florence_Italy_google_map.htm og her har jeg plassert markører der de forskjellige attraksjonene befinner seg. Trykk på disse for mer info. Håper du finner nyttig info der :-)

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
21 dec. 2007 23:16
När är det här?
I Venedig går det nästan inte att missa allt viktigt! Är det sommar så finns nåt bad som är populärt, nån annan kanske har mer detaljer då jag själv inte badade där.
I Florens bodde jag på vandrarhemmet! Paradiset! Ligger underbart och är det närmaste ett slott jag kommit att bo i. Dock ligger det en bit utanför staden.
När det gäller mat har jag inga vettiga tips. Äter för att leva och inte tvärtom, så det blir alltid halvdant på resor, typ snabbkäk.
Av Homman
28 dec. 2007 15:48
Citerat från aquaholic:

När det gäller mat har jag inga vettiga tips. Äter för att leva och inte tvärtom, så det blir alltid halvdant på resor, typ snabbkäk.
Poor you!
28 dec. 2007 16:42
Citerat från homman:
Citerat från aquaholic:

När det gäller mat har jag inga vettiga tips. Äter för att leva och inte tvärtom, så det blir alltid halvdant på resor, typ snabbkäk.
Poor you!
Så du menar att du lever för att äta? Inte länge då...
7 jan. 2008 11:31
Hej Birgitta,

Jag skulle rekomendera att boka hyrbil hos Holidayautos via nätet och att ta heltäckande försäkring (självriskeliminering), vilket alltid är att rekommendera när man kör och parkerar i Italien.
7 jan. 2008 12:03
Jag kan rekommendera Style Hotel i Mogliano Veneto (ca 20 min utanför Venedig, tågstationen ligger 1 kvarter från hotellet, så det är jätte smidigt! Hotellet har bra standard men är ändå riktigt billigt! Jag tyckte att det var perfekt. Bokade hotellet på www.mitthotell.se.

Lycka till!!
Av Hommage
20 jan. 2008 12:46
Min fru och jag ska också till Venedig och Florens i mars, men vi kommer att åka tåg mellan städerna. Börjar med Venedig och slutar med Florens. Florens har vi varit i tidigare och då gick vi efter Berlitz reseguide i A6-format.och den räckte mer än väl. Vi är intresserade av historia och det finns det hur mycket som helst i Florens. Däremot var vi besvikna på maten. På ett ställe spädde de till och med ut vinet, så standardtipset är att undvika turistrestaurangerna. I nödfall så finns det en MacDonalds vid sidan om järnvägsstationen. Jag vill själv gärna ha tips på bra matställen för vegetarianer, för det är det alltid ett problem att hitta.
Av Homman
21 jan. 2008 12:24
Hej Hommage.
Här kommer lite tips om Florens.
För den som är intresserad av konst och historia och vill ha lite ytterligare tips som ger perspektiv på allt det vackra i staden.
Under mina många besök i staden har jag hittat ett litet oansenligt museum som ligger i början av Via Faenza, alldeles vid Piazza M. degli Adolbrandini, intill Medicikapellet. Museet kallas för Musei della Tortura (tortyrmuseet), vilket är helt missvisande. Museet är mycket intressant och levande, och visar hur folk levde och verkade i Florens mellan 1250 till 1550. En rundvandring i museet med hörlurar som guidar, får man besöka ett Florentinskt hem för vanligt folk, lära sig om grasserande sjukdomman, matvanor mm. När man upplevt detta framstår alla byggnader och konstverk ännu mer märkliga och fantastiska när folk under sådana levnadsomständigheter kunde bygga den här staden.
Enteavgiften är lite drygt 8 euro och besöket tar ca 45 minuter.
Börja gärna Florensbesöket med detta museum och gå sedan runt och begapa allt skönt i staden.
Runt Piazza M. degli Adolbrandini, ligger dessutom ett antal bra restauranger, vilka serverar bland annat den berömda bistecca Fiorentina, vilken bör ätas på plats och med en klyfta citron. Det är inte bara florentinarna, utan även undertecknad, som anser att det är världens bästa biff. Dyrt, stort och läckert! Prova själv denna köttets lusta.
Vad beträffar restauranger för vegeterianer känner jag inte till några. Men de flesta krogar kan reda till goda grönsaksrätter. Prova till exempel frittura mista vegeteriana.

Hälsningar

Bobby