Venedig EJ svindyrt!

Av Desires
2 okt. 2012 16:46
Visningar: 5090
Efter mitt inlägg om Venedig har jag fått en hel del frågor till min mail om prisläget. Jag tycker det är synd att många undviker denna läckra stad pga att de hört att prisläget är så otroligt högt......stämmer ej enl mig och jag vill därför ge er lite prisuppgifter nedan!

Restaurangbesök...
Går du bara bortom Markusplatsen vimlar det av restauranger där du kan inta en jättegod måltid och supergott vin till mycket bra pris (pasta, pizza, lasagne får du för 10 EUR, musslor 10 EUR, kötträtter ca 16-18 EUR - det dyraste vi åt var grillad fisk för 18 EUR). En flaska gott italienskt vin får du för ca 15 EUR. Tar du in husets vin, som ofta är bra, får du ½ l för ca 5 EUR.

Shopping...
Ska du shoppa ska du också hålla dig utanför de mest trendiga kvarteren vid Markusplatsen. Då hittar du mängder med små klädbutiker och skinnaffärer där du kan handla kläder, väskor och skor till riktigt humana priser. – Om du inte är märkesfixerad förstås! Själv köpte jag en jättesnygg italiensk skinnväska för 40 EUR och en del kläder!

Boendet
Hyr lägenhet istället för att bo på jättedyra hotellrum (då får du ju också en
frukost som du valt själv). Vi bodde centralt i Cannaregio, precis vid Canale Grande i en mysig liten lägenhet, med fönster som vette rakt ut mot Venedigs båtliv, fantastiskt! Vi hyrde lägenhet Rubino http://veniceapartment.com/rubino.htm för ca 1.200 SEK/dygn).
Venere har nog de billigaste lägenheterna/hotellrummen i Italien.
(från ca 800 SEK/dygn här) http://www.venere.com/sv/italien/venedig/
Only Apartments har hotell/lägenheter från ca 1.000 SEK/dygn
http://www.only-apartments.com.

Billigt flyg...
Jag hade tur och köpte flyg när det var kampanjpriser, flög med Norwegian och betalade bara ca 3.000 totalt för 2 personer t or till Marco Polos flygplats som ligger 1 mil från staden.

Vill du lockas av många foton från Venedig o få mer tips kan du titta in här http://www.desires.se/#post156
8 okt. 2012 14:29
Hej! Jo det stämmer nog det du säger att allt inte är svindyrt bara man tar sig en bit på sidan av de mest kända platserna så är det ju nästan vart man än reser.

Sen är det ju olika vad man tycker är dyrt eller inte och man fattar ju att en så pass känd plats som venedig blir litet dyrare än vad motsvarande solresa blir.

För mig som nyss bokat tre flygbiljetter med ryan air till Gran canaria o egenbokat all-inclusivehotell för alla tre personer i nio nätter o med hyrbil under hela vistelsen på höstlovet för totalt 12000kr inklusive allt ter sig 1000kr-1200kr natten för boendet som rätt mycket pengar.

På soldestinationerna hyr vi lägenhet för 1500kr-2500kr veckan för fyra personer men för att vara i venedig är det säkert helt ok priser, utbudet nära kanalerna är säkert begränsat vilket håller uppe priserna o de priserna du nämner handlar det ju om i sverige också.

Vi har pratat om att resa till venedig nåt tag men inte kommit till skott,kanske man kan få ändan ur vagnen nu när man fått sån härlig inspiration!
mvh.Bosse.
Av Desires
8 okt. 2012 21:18
Hej o tack för svar!
När jag säger att "Venedig INTE är svindyrt"
jämför jag naturligtvis med liknande resmål, alltså storstadsresor/weekendresor till andra städer inom Europa! Jag jämför med städer som Barcelona, London, Dublin, Lissabon, Rom, Prag t ex.
Och efter vad jag själv upplevt och sett i Venedig, vill jag påstå att det går att äta och dricka jättegott på restaurang, shoppa samt hitta boende till liknande priser som i ovanstående städer. Jag fick själv höra av många innan vi reste dit att ALLT är jättedyrt i Venedig - vilket alltså inte stämmer, bara det jag ville förmedla.

Venedig är en så fantastisk stad - synd att många drar sig för att åka dit pga sådana myter, tyckte jag!
Så visst ska ni ta er dit någon gång. Även denna stad är lagom för 3-4 dygn (vi var här i 3 dygn, sedan hyrde vi bil och åkte runt vid Gardasjön.)

(Inget ont om Kanarieöarna...................men man kan nog inte prismässigt jämföra en stadsresa till Venedig med sol- och badresor, som t ex till Kanarieöarna.. Men grattis till dig som hittar så billiga resor dit, det är ju toppen.)