Vart ska vi åka ;)

6 juni 2014 09:45
Visningar: 250
Hej alla :) vi är 4 tjejer mellan 25-35 år som tänker åka till Grekland i sommar men kan inte bestämma oss ! Vi pratar allt från rethymnon till zakhyntos ! Vi vill ha ett bra nattliv ( inte bara 18 åringar ) , lite mer vuxet? Underbara stränder och utflykter! Tips tas gärna emot! Mvh Charlotte
Av Evoline
6 juni 2014 10:53
Var i Rethymnon förra året, nattliv vet jag inget om, vi festade aldrig.
Utflykter blev att hyra bil till Knossos, Chania, Elafonissi.
Vart i Grekland borde jag åka?
Grekland Mirree, 27 juli 2019
Updaterad av Mirree för 3 veckor sedan
0
Hej! Jag är sugen på att åka till Grekland (fastlandet). Är de någon som har erfarenhet av bra platser som inte är jätteturistiga men ändå erbjuder fint vatten och god mat? Tar gärna emot tips om hur man lättast tar sig dit från flygplatsen!
Åldergräns för alkohol.
Grekland Lindaedstroom, 10 juli 2019
Updaterad av Erik777 för 5 veckor sedan
2
Vad är det för åldergräns på att köpa alkohol i hotellbarer? Jag ska bo på Princess Flora i Kalithea.
Kefalonia - TIPS!
Grekland Grebob, 27 juni 2019
Updaterad av Stobbart för 7 veckor sedan
1
Hej! Jag och min sambo ska åka till Kefalonia för första gången om två veckor ungefär. Vi kommer endast att vara där i fem dagar och vi har hyrt en bil som vi har tillgång till i fyra dagar. VAD får vi inte missa? Ge mig era bästa tips! Allt från restauranger till fina stränder och mysiga byar. Vi ...
Zakynthos tips?
Grekland Xsandrakarlsson, 27 juni 2019
Updaterad av Stobbart för 7 veckor sedan
1
Hej! Jag och min sambo reser till Zakynthos för första gången på måndag. Någon som varit där tidigare som har tips på bästa stränderna, restauranger, sevärdheter och utflykter?
Tips från er som öluffat i Kykladerna? :)
Grekland Wild, 8 juni 2019
Updaterad av Frodo för 8 veckor sedan
1
Hej! Jag och min pojkvän kommer flyga till santorini och sova tre nätter uppe i Oia. Under slutet av resan sover vi två-tre nätter på Mykonos och därifrån flyger vi sedan hem. Men mellan santorini och mykonos har vi ca 7-8 dagar att utforska en eller två till öar. Vilka rekomenderar ni som ...
Fickpengar i Grekland
Grekland Sommarbarn, 11 juni 2019
Updaterad av Magnusydhag för 9 veckor sedan
6
Hej hej! Jag, min sambo och våra två barn (8 och 10 år) funderar på att ta en sista minuten till Grekland i sommar. Vi funderar nu på om det är värt att ta en resa med all inklusive eller inte, och om vi inte gör det hur mycket ska man räkna med att behöva i fickpengar för mat, glass och ...

Om Grekland Europa

Här finns pittoreska byar nästan överallt, tusentals vackra stränder och massor av sol och värme. Grekland och dess många öar är ett semesterparadis du kan besöka om och om igen.

Vart du än åker så kommer du att se pittoreska små byar med sina typiska vit-blåa hus, härliga stränder och varmt turkosblått hav. Du kan åka på utflykt till arkeologiska och historiska sevärdheter och avsluta dagen med fantastisk grekisk mat.

Här finns stora öar som Kreta, Lesbos och Rhodos, dit du kan återvända år efter år och upptäcka nya platser. Men det finns också dussintals små öar där det är lätt att åka på upptäcktsfärd, till exempel Korfu, Kos, Lefkas, Leros, Samos, Santorini, och Zakynthos.

Det finns hundratals platser runt om på det grekiska fastlandet som är kopplade till antikens mytologi, militära slag eller dramatiska händelser. Bland annat Marathon, Thermopyle, Akropolis, Olympia och Delfi. Det smidigaste sättet att uppleva historien är att åka på en rundtur. Du kan åka på en dagstur eller en hel vecka, och du kan välja mellan teman som ”mytologi”, ”slagfält” eller ”bästa av klassiska Grekland”.