Hitta hyrbil i Chania

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag - Hertz, Avis, Budget, Alamo, Europcar, Thrifty, Holiday Autos, MrJet, Dollar, Sixt, Mabi, Autoescape...
Sök
Filter
Om Chania

Chanias kust är fylld av små byar och städer där du kan njuta av Kreta härliga klimat. Här kan du välja och vraka bland spännande stränder men även utforska områdets långa och spännande historia. Den vackra staden Chania ligger på nordvästra delen av ön Kreta, i östra delen av den stora viken med samma namn, Chania-viken.


Perfekt väder för solsemester

Staden Chania ligger på nordvästra delen av ön Kreta, ca 4 timmar med flyg från Sverige.
Vädret här är mycket stabilt med temperaturer kring 20-25 grader under både vår och höst. Under sommarmånaderna blir det ca 30 grader men de svala vindarna gör att du slipper de extrema värmeböljorna som annars är vanliga i grekiska övärlden.
Du kan åka hit med de flesta stora charterbolag och det går ofta att hitta mycket billiga sista minuten-resor.

De många badorterna ligger vid Chania-viken

Den vackra staden Chania ligger i östra delen av den stora viken med samma namn, Chania-viken.
I västra delen av viken ligger mil efter mil med fantastiska stränder. De populäraste små badorterna här är: Kato Stalos, Agia Marina, Platanias, Gerani, Maleme och Kolimbari.
Stränderna är så många och med så varierande sand och färg att du kan ägna flera veckor åt att utforska dem.

Bästa shoppingen finns i centrum

Den bästa shoppingen finns i den lite större staden Chania. De trånga gatorna och gränderna i den medeltida gamla stan är fyllda av små butiker som säljer smycken, hantverk och souvenirer, här finns också den stora marknaden Agora Mousouron.
De mysigaste restaurangerna i Chania ligger i den mycket vackra venetianska hamnen.

Om Chania Chaniakusten, Grekland

Historia
Kultur
Arkitektur
Storstad
Nattliv
Shopping
Chania är den största staden på västra Kreta. Staden är känd för den venetianska hamnen och de små gatorna bakom hamnpromenaden med många tavernor. Shoppingen är väldigt bra, och det finns en fin liten sandstrand, Nea Chora i utkanten av stan.

Karta över Chania

4tim
Flygtid från Stockholm