Hitta hyrbil i Chania

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Chania

Chania kust är fylld av små byar och städer där du kan njuta av Kreta härliga klimat. Här kan du välja och vraka bland spännande stränder men även utforska områdets långa och spännande historia. Den vackra staden Chania ligger på nordvästra delen av ön Kreta, i östra delen av den stora viken med samma namn, Chania-viken.


Perfekt väder för solsemester

Staden Chania ligger på nordvästra delen av ön Kreta, ca 4 timmar med flyg från Sverige.
Vädret här är mycket stabilt med temperaturer kring 20-25 grader under både vår och höst. Under sommarmånaderna blir det ca 30 grader men de svala vindarna gör att du slipper de extrema värmeböljorna som annars är vanliga i grekiska övärlden.
Du kan åka hit med de flesta stora charterbolag och det går ofta att hitta mycket billiga sista minuten-resor.

De många badorterna ligger vid Chania-viken

Den vackra staden Chania ligger i östra delen av den stora viken med samma namn, Chania-viken.
I västra delen av viken ligger mil efter mil med fantastiska stränder. De populäraste små badorterna här är: Kato Stalos, Agia Marina, Platanias, Gerani, Maleme och Kolimbari.
Stränderna är så många och med så varierande sand och färg att du kan ägna flera veckor åt att utforska dem.

Bästa shoppingen finns i centrum

Den bästa shoppingen finns i den lite större staden Chania. De trånga gatorna och gränderna i den medeltida gamla stan är fyllda av små butiker som säljer smycken, hantverk och souvenirer, här finns också den stora marknaden Agora Mousouron.
De mysigaste restaurangerna i Chania ligger i den mycket vackra venetianska hamnen.

Om Chania Chaniakusten, Europa

Kultur
Nattliv
Arkitektur
Shopping
Historia
Storstad

Glöm inte ta med kameran när du ska åka till Chania.
Den medeltida hamnen är en av Kreta vackraste, och mest fotograferade, platser.

Hamnen har varit den viktigaste platsen i Chania i århundraden, om inte årtusenden. Här ligger restaurangerna och kafeerna på rad, inhysta i medeltida vackra byggnader.
Det här är den perfekta platsen för en lunch, drink eller middag, beroende på klockslaget. Följt av en selfie och några bilder på den fantastiska venetianska miljön.

Innanför hamnen kan du tillbringa timmar när du försöker hitta i gamla stan. Gatorna är labyrintlika, pittoreska och från flera olika tidsperioder.

Den närmaste stranden ligger en dryg kvarts promenad västerut. Här börjar också den berömda Chaniakusten där badorterna ligger som på ett pärlband längs två mil med perfekta stränder.

Det är mycket populärt att använda staden Chania som bas för dagliga utflykter till nya stränder, dramatiska bergsraviner och historiska ruiner.

Några kilometer från flygplatsen i Chania ligger flera äkta eremitgrottor, Arkoudiotissa-grottorna. Här dyrkade man gudar som Apollo och Artemis i tusentals år tills kristendomen tog över. Namnet betyder ”hon-björnen” och syftar på en stalagmit i den största grottan, som är formad som en björn.

4tim
Flygtid från Stockholm