Hitta hyrbil i Chania

Hitta hyrbil i Chania

Om Chania

Glöm inte ta med kameran när du ska åka till Chania.
Den medeltida hamnen är en av Kreta vackraste, och mest fotograferade, platser.

Staden Chania ligger i nordvästra hörnet av Kreta. Det här är en lite större stad med ca 53 000 invånare.

Hamnen har varit den viktigaste platsen i Chania i århundraden, om inte årtusenden. Här ligger restaurangerna och kafeerna på rad, inhysta i medeltida vackra byggnader.
Det här är den perfekta platsen för en lunch, drink eller middag, beroende på klockslaget. Följt av en selfie och några bilder på den fantastiska venetianska miljön.

Innanför hamnen kan du tillbringa timmar när du försöker hitta i gamla stan. Gatorna är labyrintlika, pittoreska och från flera olika tidsperioder.

Den närmaste stranden ligger en dryg kvarts promenad västerut. Här börjar också den berömda Chaniakusten där badorterna ligger som på ett pärlband längs två mil med perfekta stränder.

Det är mycket populärt att använda staden Chania som bas för dagliga utflykter till nya stränder, dramatiska bergsraviner och historiska ruiner.

Några kilometer från flygplatsen i Chania ligger flera äkta eremitgrottor, Arkoudiotissa-grottorna. Här dyrkade man gudar som Apollo och Artemis i tusentals år tills kristendomen tog över. Namnet betyder ”hon-björnen” och syftar på en stalagmit i den största grottan, som är formad som en björn.

Chania Chaniakusten, Europa

Kultur
Nattliv
Arkitektur
Shopping
Historia
Storstad
4tim
Flygtid från Stockholm