Vart ska man åka som par?

Av Sek
23 nov. 2010 00:33
Visningar: 9836
Hej!

Jag och pojkvännen planerar en resa till Thailand 2 veckor i Januari, vi vill slappna av, njuta av sol, bad och lugna kvällar!

Vi är alltså inte ute efter ett ställe med mycket nattliv och så vidare, utan ett lugnare ställe med fina stränder och avkoppling. Dock vill vi ha tillgång till fler än en restaurang på ön..

Min fråga är, vart ska man satsa på att åka??

Tacksam för all hjälp som kan ges :)
23 nov. 2010 08:48
Låter som ni kommer att tycka om Ao Nang ca 30 minuters transfer från Krabi flygplats! I Ao Nang finns allt från mysiga restauranger, fina öar & stränder (bl a ön Poda, Railey Beach och Phrang Nga) och enklare shopping. Läs mer på www.aonang.se Ao Nang äf förvisso ingen ö men ni kan välja att sova någon natt på ön Poda eller bo på Railey (longtailbåt från/till Ao Nang).

Ett annat alternativ är att åka från Krabi flygplats till Koh Lanta - där är det garanterat lugnt och skönt! Även om det finns två svenska skolor på ön, svenskt dykcenter och svenskt cafe så är det inte överhopat med turister - de turister som hittar dit är dock mest skandinaver... www.lanta.se och www.lantadiver.com
Av Begesk
23 nov. 2010 09:07
Kolla in RG eller andra likvärdiga sajter. Det är skrivit kilometervis av info. Gör ett sök!
Klipper bara några trådar till dig enligt följande:

Länk till ökarta:
http://www.andaman-island-hopping.com/o ... entral.htm
(OBS länken är gammal och kan ha tagits bort, men sök själv på nätet)

Koh Bulone på Thailands västkust, södra delen. Bl.a boende

Koh Bulon har många resorter och för att nämna några så är Pansand Resort och Bulone Resort två jätte bra boplatser. Pansand tycker jag var bäst och har god kontakt med stranden och har en lugn miljö. (Länk till resorter)
Saknar AC men har fläkt. Saknar varmvatten. Kallvattnets temperatur är som havet ca 29-30 grader.

Du tar dig till Bulone från Pak Bara med motorbåt s.k speedboat. (Länk båtar)

Speedboten kostar 400 B och tar ca 45 minuter. Avgår enligt tidtabell ca 13.00. Extra turer kan förekomma.

Då ön saknar pir så hämtar en longtail båt dig för 50 B vid speedboaten, som ligger vid boj ca 200 m från stranden, utanför Pansands resort,

Du tar dig till Pak Bara med minibuss eller exempelvis,
Taxi från Hat Yai. Kostar ca 1800-2000 B. Tid ca 1,5 tim.
UD rekommenderar att resa försiktig i området. (En gammal uppmaning, som inte är reviderad)

Reservation, allt kan förändras. Hårt väder kan förekomma! ... och då tar det längre tid. Väl på plats på ön så kan man sedan åka till andra öar. Se nedanståendekarta. Biljetter och bokning via resorternas reception.

Dec 2009
Koh Mook finns resorten Sawaddee, där "hyddorna" ligger i skugga, vid stranden. Har Ett bra matställe.
Charlie Beach Resort, kan du välja AC eller fläkt. De enklaste hyddorna ligger med bra kontakt med havet. Resorten är stor och har en opersonlig prägel. Har en pool, där folk som tror att de köpt resorten, härjar. Typ: "Jag och mina barn har semester". Min erfarenhet och andras är att här står Pappan och "ölar" och barnen ligger i poolen och vill "hela tiden" ha sin pappas uppmärksamhet. Många gillar den miljön, andra föredrar att njuta av naturen och fågelsången och ormar och myggbett ... och ......
Koh Mook Sivalat Beach Resort, är ett mycket bra ställe. Resorten ligger längst ut på en udde så du har strand på båda sidor om ditt boende. Har också pool. Stillsam och sober miljö ..... men kostar lite mer.

Omfattar gruppöarna Koh Phi Phi Don, Koh Phi Phi Larna och Koh Bambu.

Phi Phi Don har gjort sitt. Nedsliten och har för mig ett otjänligt vatten i vikarna Loh Dalum och Ton Sai Bay. Stinkande bäck rinner genom bebyggelsen. Invånarna är "turist luttrade." Många matställen är turistfällor och är utskänkningsställen. Alla kommer inte att hålla med, men vi har olika mål med vad vi vill med vår semester.
Utsiktsplatsen är fantastisk och man får en bra översikt av omgivningen.
Finns andra vikar som är bar. Longbeach, di man kommer med longtailboat eller vadar vid ebb. Missa inte tiden för flod.
I "apviken" kan du se aporna.

Koh Phi Phi Le är mycket vacker ö med höga bevuxna, ca 100-150 meter, bergsformationer. Det är som att åka in i en "vulkankrater". Ön har många vikar, som alla är fyllda med alla typer av båtar och stränderna medger bara "ståplatser". Men beroende på vilka referenser som man har, det är många som vill ha sin semester så. Personlig smaksak!

Vattnet är förvånande klart och man kan se många fiskar och en del vackra koraller. De flesta båtarna ankrar upp vid boj och räddar då de koraller som finns kvar.

Det finns en damm på ön, som man kan besöka. Inget speciellt vid torrperioden.

Vakter finns som kollar att skräp inte "glöms kvar" utom i avsedda insamlingar.

Koh Bamboo är ännu inte förstörd. Mindre resorter finns, men dåligt med matställen och i övrigt en paradisö, dar man kan gifta sig. : =) och ha romantiska stunder.

Ön ligger norr om Koh Phi Phi. Hyr en longtailboat och besök ön.

Man kan lått gå runt ön. Sanden är vit och helt underbar.

Longtailboater ankrar upp direkt på strandkanten, men så vitt som jag förstå,r lägger man sig på ett ställe. Några andra speedboats fanns ankrade utanför längst ön.

Koh Chang, som ligger vid Burmas gräns, och skall inte förväxlas med den Koh Chang som ligger på ostkusten.

December 2009.
Vi tog oss från busshållplatsen i Ranong till piren med "taxi" (lastbil) Pris: 100 B/st.
Longtailboat från piren till ön: 150 B/st. Avgång: 16.30. Färdtid ca 1 timma.
Från ön: Klockan 8 och 9, men säker fler avgångar.

Utfärden till ön gick genom mangroveområden, beteckningen för olika träd och buskar som lever i tropiska eller subtropiska kustregioner med tidvatten över hela världen.

Ön är inte en "paradisö" på samma sätt som öarna i södra Thailand. Men naturlig .... och har mörkare nästan lite ljusbrun sand, med inslag av svarta sand områden och har till stor del mörkbarrig växtlighet med inslag av palmer och olika fruktväxter. Resorten låg mellan otroligt vackra bergsformationer. Burmas bergsmasiv och en vacker havsutsikt kunde beskådas från stranden. Vi gav nog aldrig ön en riktig chans.

Många gillar den typen av natur och framför allt stillheten.

Just när jag var där, december 2009, så fanns det många hippies?. Anledningen är att allt var mycket billigt. Bongalow kostade ca 200 B.
Maten var god och var billig. Frukost, middag inkl öl. Pris: 590 B för två.

Man noterade var man åt i en bok och betalade när man reste.

Enkla bungalows vid stranden med enkla våtrum, men rinnande "kallt" vatten (temp ca 28-30 grader)

Militärnärvaron, som bevakade Burmas gräns, var påtaglig.

Koh Ngai (Hai)

Koh Ngai med resorten CoCo Cottage, som ligger på östra sidan och är en mycket bra resort. Trevlig och omtänksam personal.
Byggnaderna år smakfullt inredda i balinesisk stil. Allt är gjort i naturmaterial. Ur ett bamburör kommer vattnet, som är "kallt". Finns säker AC, men vi hade fläkt.
Saknar pool, men har en anlagd damm med fisk och ett trevligt fågelliv.

På denna ö, som bara är en turist ö, (inget fiske, gummiodling, etc) har flera resorter utefter stranden. Man kan flytta på dig söder ut ifrån CoCo och kolla läget. Stranden är bättre vid ebb längre söderut.

Strövområde på stranden, som är ca 2 km lång och över på till den sk "utsiktspunkten. Man går ca en timma på en diffus stig i en vacker regnskog och få ormar, men de finns. Tyvärr finns det en del glas på stranden. Plockade upp en handfull med skärvor på varje promenad. ... ... Men det är tyvärr inte unikt med glas på stranden.

Hit kommer många utflyktsbåtar för snorkling. Man skall vara lite reserverad för detta utbud. Thailändarna är professionelle på att transportera folk. Det är deras levebröd. Det är inte alltid bättre på den andra ön, som de "påstår". Men ger en rolig utflykt.

December 2009
Du tar dig till ön från Pak Bara med motorbåt s.k speedboat. (Länk båtar)

Speedboten kostar (se båtlänk) och tar ca 1,5 timmar. Avgår från Pak Bara, enligt tidtabell, ca 13.00. Extra turer kan förekomma.

Då ön saknar pir så vadar du iland från båten. Kan bli blött så förvara dina handlingar "högre upp", i värsta fall ovan midjan.

Du tar dig till Pak Bara, se den tråden. "Transport"

Reservation, allt kan förändras. Hårt väder kan förekomma! ... och då tar det längre tid. Väl på plats på ön så kan man sedan åka till andra öar. Se nedanståendekarta. Biljetter och bokning via resorternas reception.

Koh Lanta, den s.k "svensk ön" är cirka 2,6 mil lång.

Södra delen, på den västra sidan, har ön fina vikar och vips är du ifrån en rak lång strand och den sk "svensk ön". Där ligger resorterna inbäddade i regnskogen och på sluttningen mot havet. Bra ständer.

December 2009
Själv bodde jag på Lanta Marin Parkview Resort, men jag vill inte rekommendera stället. Jag fick en känsla av att resorten "gick dåligt" och drevs av fel personal. En galamiddag på nyårsafton bekräftade min känsla. Festen ställdes in på grund av lite pengar, enligt receptionen.

Annars var läget och bungalowen helt ok. Baren var uppbyggd på vrak ved och gav en mysfaktor. Men det finns andra resorter i närområdet som kan passa den mest kräsne. På vissa resorter hade personalen "vita handskar" och hade en otrolig fin service.

På södra delen av ön finns en nationalpark. Ön har givetvis många apor så man skall hålla uppsikt på sina grejor så de inte byter ägare.

Från ön kan man också ta longtail-båt till andra öar för snorkling eller dykning. Koh Rok och Koh Ha är bara något exempel.

Man marknadsför ett vattenfall, som efter regnperioden (december-.mars?) Inte har något vatten. Däremot är det kul och intressant att besöka sjözigenarna på ostkusten. Old Town är en turistfälla, men kan trots det ändå upplevas. Dyrt och ofta en dålig kvalité på maten. Man fuskar med innehållet och fyller på med ex is. Var på er vakt! Ingen is!

Längst ner i söder, på ostsidan, ligger en resort som kan fylla ett nytt "ark". Man tar upp betalning när gästerna parkerar. Går man in för att vara intresserad, men sedan inte accepterar, så åker man ut. Fotografering är inte tillåten. Ett JÄTTE trist ställe. Akta ER. Personalen verkade vara rädda för damen i svart. "Svarta Damen": =)

Detta är bara några klipp.

Lycka till!
Av Begesk
23 nov. 2010 09:14
Här kommer mer klipp enligt följande:

Min beskrivning av Phuket: Kata Beach har till skillnad från Karon Beach en mysigare buktig och bevuxen strand , som ger naturlig skugga, och inte bara är Lång och tråkig. Allt är relativt. Kata är långgrund och passar utmärkt för barn. Jag upplevde inte att Kata hade så mycket shopping. :=) OK, det finns prydliga affärscentrum! Vill du ha ”drag under galoscherna” skall du bo i Patong Beach. Där finns allt, men kanske väljer man att bara bo där under några dagar. Jag bodde på ett hotell vid "strandvägen" som heter Swiss Hotel, hemsida www.swisspatong.com , och det var helt OK. Mitt i smeten men ändå tyst! ... och 100 meter till stranden ... och med pool. ... och billigt. Vi betalade 2 000 B inkl frukost för ett dubbelrum.

Ett lugnare ställe är södra Phuket, som är helt underbart och jag reser mycket så det omdömet borde väga tungt. Ex. Phi Phi, en riktig turistfälla och har gjort sitt , är utslitet både här och där och vattnet i vikarna vid näset är i princip otjänligt för bad. Dessutom luktar det avlopp, med en stinkande bäck mitt i f.d "paradiset" . ”Turistbyn” byggdes SNABBT upp efter tsunamin, utan någon typ av planering. Restaurangerna vid hamnen är i många stycken katastrof och saknar en genuin thailänsk charm. Utskänkningställe utan service. Det finns öar utanför som emellertid är sevärda om man löser ståbiljett på stranden!!

Phukets södra del: Besök Nai Harn beach, Ya Nui Beach, etc.. Jag åkte moped dit eller ta bussen. Vid Phuket Yacht Club finns bra resorter. För att kolla behöver man nog någon typ av fordon om man inte är "hulken" och vill gå mycket.
Öster om Phuket finns många öar och norr ut.
Surin Beach är bra och kan också besökas, mm.

Lycka till!
Av Begesk
23 nov. 2010 09:18
Bästa ställena att åka till är nog Siambukten med Koh Samui, Koh Phangan samt Koh Tao.

Flygresan är bara på ca 1 h från Bkk, men om man inte vill flyga så finns det andra transport möjligheter från Bkk. (som man just nu inte skall överväga??)
Flygbolagen som trafikerar sträckan Bangkok till Samui är Bangkok Airways och Thai Airways. De utgår från Suvarnabhumi International Airport och inte från Don Muerang i Bangkok.
Från Koh Samui tar ni en båt till Koh Tao.
http://www.thailandday.com/Boattransfer/kotao.html (Gamla länkar. Sök nya)
http://www.samuiwestcoast.de/samui/samui_map.htm
Flygkostnaden ligger på ca 600kr /person. Obs, ej uppdaterat pris!
Boende: Se länken http://www.thailandresor.se/weather/
Klicka på Koh Tao och du får upp Freedom Beach Koh Tao
Jag har bott där och kan rekommendera det. Där finns olika prisklasser och riktigt budget pris. Ta en av varje och välj: Ac/fläkt? Bra badstränder och utanför den hetsiga turismen.
På ön finnsockså riktigt bra andra ställen. Gör en koll på ”nästippen” av ön och sedd ifrån Freedom Beach Koh Tao väster ut. Där finns paradisställen. Ta dig dit med båt eller en fin promenad i regnskogen.
På öns östra sida finns också bra boende till låg kostnad, men där upplevde jag att man var helt utanför civilisationen. Den hetsigaste delen av ön är piren där speedboatarna lägger till. SV-delen av ön.
Klicka dig fram genom huvudmenyn, till ”Kartor”. Sök upp den ön som du vill besöka eller få mer info om.
Hyr du en moped skall du vara medveten om att varje rispa på mopeden kostar ”massa” bath. Det är en affärsidé. Kolla noga!
Den lilla ön NV om Koh Tao är en ”turistfälla”, men ändå ett måste. Kolla också utsikten ifrån ”sockertoppen”
I all hast!
Av Begesk
23 nov. 2010 09:26
Bangkoks flygplats

Efter att du gått igenom passkontrollen, som beräknas ta ca 45 - 60 minuter så skall du ta dig till översta våningsplanen. Sök upp platsen, utanför terminalen, där taxin släpper av passagerare. Där kan du snabbt få en taxi, utan framkörningsavgift.

Gäller december 2009
Be chauffören sätta på taxametern. Gör han inte det, gå ut och ta en ny. En resa in till Bangkok kostrar ca 300 - 350 B. Vägavgifter ca 100 B. (Vägledande uppgifter)

Skytrain kommer att öppnas inom kort. Avvakta besked och kolla Google. (PS: Är nu öppnad)

Buss är normalt inte gynnsamt, möjligen om du har mycket tid och är ensam att betala. Dessutom bör det vara krångligare att ta sig till hotellet.
Av Begesk
23 nov. 2010 09:32
Bangkok

Om ni skall stanna i Bangkok, några dagar och vill titta runt lite i Bangkok, skall ni ta en taxi.
Taxi I Bangkok är det smidigaste sättet att ta sig fram, dessutom är det jättebilligt.
Men kom ihåg att ta en taxi bil som kör med taxametern på, om dom ej sätter på den, ta nästa.

Tuktuk är en rolig grej och inget annat. Han har en kompis som har en kompis - av en händelse. Tro inte att han är så vänlig, han lever på det ...och Dig! Gå inte på dessa tillfälligheter om du inte själv vill det som en "turistfälla"

Lita heller inte på informationen om att något är stängt. Det ÄR TROLIGEN INTE STÄNGT. Det är också en form av vänlighet för att locka dig till annat köp. De lever på det ... och Dig!!

Lite sevärdheter, om ni är i Bangkok

Wat Po, templet med den giggantiska guldbuddan
Bangkoks största marknad...Chatuchak weekendmarket, öppet lör/sön, även kallad "JJ"
Dusit Zoo fint stort grönområde mitt i Bkk, endast 50 bath i entre
Khao San road, den kända packpacker gatan, mysiga cafeer,barer mm
Bayoke Tower, bästa utsikten i Bangkok 85 våningar,304 m hög.
Jim Thompson house,en amerikan som blev en av Thailands mest framgångsrika sidenfabrikanter,Jim Thompson försvann 1967,på semester i Malaysia
Suan Lum night Pazaar öppet alla dagar från 18-24
Av Joakimn
23 nov. 2010 11:01
Håller med Beqesk,eller vad han heter..
Kho Boulone är kanon..c:a 7 olika boende o 7 olika restauranger..massage, bra snorkling, ett par små butiker att handl ur..kan hyra båt för fiske..fina stränder..nära till Kho Lipe, Kho taraotau, samt en speedboat till Kho Lanta om ni vill ha svensk kaos...Man tar sig dit via Pack Bara eller speed boat från Kho Lanta.. ( Min info från 2008)
Har varit där med min familj 3 ggr/9 ggr i Thailand o 3,5 fysiskt år i landet..
Ni hittar Kho Boulone på nätet så det är bara till att boka boende vart ni vill bo..mitt förslag./joakimn
23 nov. 2010 11:41
Så bra info Begesk. Hoppas sign. Sek uppskattar ditt nerlagda arbete. Kanon!!
Sign. Sek kanske bara vill slappa och inte "tacka"

Kolla länken till Koh Bulon. ******* OBS. Det är bara en av många.*************

http://www.bulone-resort.net/sw/0.html

Joakimn, eller vad han heter. En liten petitess, men kärt barn har många namn. ....... Koh Bulon.
Av Sek
23 nov. 2010 13:40
Hej Igen!

Tack för alla fantastiska svar!! uppskattar varenda litet tips som givits och sitter nu med block och penna och antecknar allt för att börja leta mig fram! STORT TACK!
extra tack för all information om hur man tar sig fram :)

nu känns det mycket lättare att börja välja ut det ställen som kan vara värda att fundera över!
23 nov. 2010 14:03
Citerat från sierra:
Era önskemål passar väl in på Koh Lipe. Om du söker på Koh Lipe i Sök-rutan uppe till höger får ni mycket info i diskussioner, bilder, bloggar, filmer och resealbum.

Här har du ett smakprov från vårt senaste besök på Lipe:
http://www.reseguiden.se/forum/filmer/koh-lipe-2010-2962
Vilka kriterium har du då tänkt på Sierra? Det finns en rad öar som stämmer med trådskaparens önskemål: Slappa,sola, bada och lugn. Koh Lipe tillhör många svenskars favoriter, men det beror troligen på att man får samma tips om och om igen. Ön har haft "bäst före datum" och får ibland invasion av "nyrika" ryssar.

Våga gå ifrån Koh Lipe och våga testa. Det kan bara bli sämre på Koh Phi Phi, så undvik den. På 2 veckor hinner ni dessutom med fler öar. Våga testa!! Det är ingen stor kostnad att åka mellan öarna.

Sänder med en av många länkar. Det är många möjligheter att ta sig mellan öarna. OBS!!

http://kohlipethailand.com/ferries.php

MVH
"Nyfiken på thailands övärld." Den som söker kommer att finna!!

Lycka till!!
Av Sek
23 nov. 2010 14:30
till Signal99.

Vart rekomenderar du att åka? precis som du nämner, så är vi rädda för att komma till de ställen som förlorat sin charm och endast blivit fullt med turister.

Vi kommer inte att resa runt eftersom vi endast har två veckor där och vill kunna slappna av. Resa runt i Thailand kommer jag göra senare ändå :)

Men ett bra ställe att spendera två veckor, med fina stränder och bra omgivning
23 nov. 2010 14:59
Citerat från sek:
till Signal99.

Vart rekomenderar du att åka? precis som du nämner, så är vi rädda för att komma till de ställen som förlorat sin charm och endast blivit fullt med turister.

Vi kommer inte att resa runt eftersom vi endast har två veckor där och vill kunna slappna av. Resa runt i Thailand kommer jag göra senare ändå :)

Men ett bra ställe att spendera två veckor, med fina stränder och bra omgivning
Finns många alternativ:

Vädret är troligen viktigt för er: Se bifogade länk
http://www.thailandresor.se/weather/

Sedan är det nog som Begesk skriver här ovan:

"Bästa ställena att åka till är nog Siambukten med Koh Samui, Koh Phangan samt Koh Tao. "

eller

"Ett lugnare ställe är södra Phuket, som är helt underbart " . Läs noga!! Se vad han skriver. Södra Phuket.

eller

"Koh Ngai med resorten CoCo Cottage, som ligger på östra sidan och är en mycket bra resort. Trevlig och omtänksam personal. " eller likvärdig resort. Det finns många. Åker ni under jultid kan det vara svårt att hitta bra och billiga resorter, men det finns. Det är kanske då bra att boka hemifrån om ni vill ha något bestämt boende.

eller

Det finns många andra bra öar. Man måste våga!!

OBS: Ni kan alltid göra utflykter till andra öar över dagen. Jag skulle ALDRIG klara att bara vara still på en plats . :=) ....... men naturen är härlig om du vill gå runt. Många djur, fåglar och en del ormar, etc. Det finns grottor, som är "turistfällor" men en trevlig upplevelse. Snorklingen är överdriven i Thailand, men visst, man kan.

Att resa är att : 1. Planera, 2. Genomföra och sedan 3. Sammanfatta.

Hoppas att du skriver hur det gick. Kul att lyssna. "Tavlor" gör alla och tänk på att thailändarna gör som du vill, det lever de på. "Var skall du? Vad vill du?" Betalar du bara så... men glöm inte att förhandla om priset, det går nästan alltid. Ett bra sätt är att börja att gå .... och sedan ....., men skratta aldrig!! ... då är du ute ur leken.

Lycka till!
Av Sek
23 nov. 2010 15:43
Kommer jag med ytterliggare en fråga, läser på alla forum, resesidor och kontakter som finns! Krabi verkar vara stället man ska åka till om man vill kunna ta sig ut till "paradisöar".. och verkar vara väldigt fint.

Är Krabi inget att rekomendera ändå?
Av Mpc
23 nov. 2010 15:46
läs min svar till dig två rader upp
Av Sek
23 nov. 2010 15:54
Kollade nämligen på Ao Nang, men där skriver resebolagen själva att det kan vara mycket "fart och fläkt". är det just Railey beach som är lite lugnare då?
Av Sek
23 nov. 2010 16:02
okej, tack :)
Av Mpc
23 nov. 2010 16:15
varså lite
23 nov. 2010 16:16
Hej

Skulle rekommendera Koh Phangan, som är en underbar ö, där finns allt från riktiga röj stränder slutet av varje månad, till lugna avkopplande stränder.

Dom lugna stränder hittar du bla på den norra delen av ön som tex Haad Yao och Haad Salat.
Fest stället n1 i Thailand och på denna ö är Haad Rin, ca 20 min bort från Haad Yao.

Om ni undrar var i Thailand Koh Phangan, ligger så kan jag säga att det tar bara 20 min att åka båt från Koh Samui till denna ö.

Lycka till med valet/Siam
23 nov. 2010 18:32
Mycket har skrivits men de bästa och mest "paradisöar" har inte nämnts ännu. Men du Sek har väl inte lust att läsa mer?
Men var är du mer intresserad av?
Av Sek
23 nov. 2010 19:08
Vad menar du Signal99? Jag läser allt som skrivs och kollar på alla ställen som ni skriver om :) är mycket tacksam. Ville bara höra lite mer om just krabi och dess ställen eftersom jag har hört både bra/dåliga saker om just krabi.
Av Mpc
23 nov. 2010 20:33
ok sek ...va har du hört för dåliga saker om Ao Nang
Av Loho
23 nov. 2010 21:18
Hej!
Jag måste som alltid rekomendera Koh Jum. Kolla in Kohjumonline.com så får ni lite mer info. Vi har rest runt en hel del på västra sidan från Kao Lak i norr till Koh Lipe i söder och Koh Jum är vår absoluta favorit. Koh Lipe är också helt fantastiskt men tyvärr är det väldigt många andra som tycker det också.
Hoppas ni får en underbar resa!
24 nov. 2010 09:58
Loho skriver: "Jum är vår absoluta favorit. Koh Lipe är också helt fantastiskt men tyvärr är det väldigt många andra som tycker det också."
Ja så är det och som tur är finns det riktigt paradisöar som man inte skriver så mycket om. Skräcken är just Koh Phi Phi, valda delar av Koh Lanta, etc som alla turister skall till. Orsaken är troligen att referenserna är så olika. Finns det sand och ett bad så är lyckan uppfylld. Allt tingel tangel är bortfiltrerat, dunka dunka och de uppenbara "turistfällorna" med drogade djur som skall underhålla oss och våra barn. Vi är olika och DET ÄR DÄRFÖR SÅ SVÅRT ATT HANDLEDA anda som inte har förmågan att kolla runt här på RG:s alla möjligheter. Här finns hur mycket som helst och många som verkligen vill hjälpa till, men man bör själv läsa och förstå. Att "bara åka till Thailand "tycker jag är ett dåligt ämne i en tråd. Annat är det med spetskomeitensen i flyg, hotell, bad, etc. i motsatsen till "Ta hand om mig". Den tråden är för vidluftig och ger till slut inget. Materialet, typ denna tråd, blir för omfattande.
Den roligaste tråden var när en mamma ville ha lekkompisar på NATT- flyget till Thailand.

Tips: Gör själv en RESPLAN och med den som underlag så kan man "kolla runt". Köp en handbok om landet, etc. Att planera är för många den roligaste fasen i en resa.

Motsatsen till turistöarna är stillheten, den orörda naturen men ändå närheten till ett kristallklart vatten med orörda korallrev som utgör tummelplatsen för färgsprakande fiskar. Tyvärr så har massturismen förstört många delar av Thailand. Det är inte bara min upplevelse utan många andra som rest omkring i världen.

Sammanfattning: Det är inte lätt att råda då vi har så olika referenser. Ett sopat jordgolv i Afrika regnskogar är inte att jämföra med våra parkettgolv. Men i delar av Afrika är det bra.
Av Bengtar
24 nov. 2010 10:49
Många kloka ord har sagts i denna tråd.
Det är Begesk och Signal som för in tankar som är något nytt i detta ack så trista forum.

Att deklarera en ö med ett "bäst före datum" tycker jag låter som en utmärkt tanke.
Just den där enormt överreklamerade lilla ön Koh Lipe som allt som oftast här på RG beskrivs som ett paradis är ett ställe med riktigt skitig strand (Sunrise beach) och med ett sataniskt oväsen från ett enormt antal longtailar: Detta gäller framför allt Pattayastranden. Hotellägarna har vädjat till båtägarna om att sätta på ljuddämpare, men tji.
Den lilla ön har på tok för många övernattningsplatser för att vara trivsam. Reklamen gör sitt.
500 herrelösa hundar är föremål för sanitärmedicin.

Saxat från Signal;
Motsatsen till turistöarna är stillheten, den orörda naturen men ändå närheten till ett kristallklart vatten med orörda korallrev som utgör tummelplatsen för färgsprakande fiskar. Tyvärr så har massturismen förstört många delar av Thailand. Det är inte bara min upplevelse utan många andra som rest omkring i världen.
Ytterst tänkvärt.

Jag tror att sådana platser finns, även i Thailand, men dom som har kännedom talar inte om var dom finns för man vill inte ha dit massturismen.
Av Begesk
24 nov. 2010 11:18
Bengtar skriver: "Många kloka ord har sagts i denna tråd.
Det är Begesk och Signal som för in tankar som är något nytt i detta ack så trista forum. "

Nu är du ödmjuk. Dina egna inlägg är oftast jätte bra och jag läser dem om och om igen för att lära mig.
24 nov. 2010 11:47
Citerat från begesk:
Bengtar skriver: "Många kloka ord har sagts i denna tråd.
Det är Begesk och Signal som för in tankar som är något nytt i detta ack så trista forum. "

Nu är du ödmjuk. Dina egna inlägg är oftast jätte bra och jag läser dem om och om igen för att lära mig.
Kunde inte ha skrivit det bättre själv. Håller med Begesk. Det finns många bra medlemmar som alltid kommer med kärnfyllda inlägg. Därför blir denna sajt så rolig. Jag skall inte nämna dem, jag tror ändå att de flesta vet vilka.
Av Begesk
24 nov. 2010 14:07
Du signal99, du skriver: "Jag skall inte nämna dem, jag tror ändå att de flesta vet vilka."

När vi ändå är inne på superlativen så kanske vi kan göra ett undantag i tråden. Menar du vem som är snyggast?

Efter "frubanan" så kanske det är en man. En ledtråd är att han är solbränd .... :=) har solglasögon ..... :=) ..
Nu får du inga mer ledtrådar.

Ha en bra dag!
Av Sek
24 nov. 2010 14:49
Måste tillägga att vi kollar runt på alla resmål som finns och försöker leta oss fram till det som skulle passa oss bäst. Därav la jag upp denna tråd, för att få ytterliggare åsikter. Alla tycker olika om olika resmål och därför ser jag det som ett utmärkt tillfälle att få höra alla andras erfarenheter..

Ju mer källor, ju bättre. Hör man många prata bra om ett ställe är det större chans att man åker dit, har många dåliga erfarenheter av ett ställe är risken stor att man inte åker dit.

Därav ställde jag lite senare frågan om Krabi, Ao Nang.. Har läst om dåliga erfarenheter att "det fina" har försvunnit och att det istället har blivit ett turistparadis, medans vissa säger att det fortfarande är ett fantastiskt ställe.

Tack igen för att ni alla hjälper till
24 nov. 2010 15:40
Citerat från sek:
Måste tillägga att vi kollar runt på alla resmål som finns och försöker leta oss fram till det som skulle passa oss bäst. Därav la jag upp denna tråd, för att få ytterliggare åsikter. Alla tycker olika om olika resmål och därför ser jag det som ett utmärkt tillfälle att få höra alla andras erfarenheter..

Ju mer källor, ju bättre. Hör man många prata bra om ett ställe är det större chans att man åker dit, har många dåliga erfarenheter av ett ställe är risken stor att man inte åker dit.

Därav ställde jag lite senare frågan om Krabi, Ao Nang.. Har läst om dåliga erfarenheter att "det fina" har försvunnit och att det istället har blivit ett turistparadis, medans vissa säger att det fortfarande är ett fantastiskt ställe.

Tack igen för att ni alla hjälper till
Bra Sek, vem säger att allt är lätt. Om du skulle upptäcka att stället inte är bra, sitt inte "still i båten" då. Det finns så många andra bra stället att åka till. Thailändarna lever på att du förflyttar dig så du kan vara övertygad om att ni får hjälp. Men ett kan du vara säker på: "Gillar du grön färg" så betyder inte det att alla gör det. Smaken är så olika och ju mer du frågar på "olika färger" ju mer förvirrad kommer du nog att bli. Du gifter dig inte med platsen dit du kommer. Åk vidare! ....det går kanske inte att bara slappa. :=)

Kolla innan på nätet eller fråga i receptionen så hjälper de till med både transport och nytt boende. Så fungerar det i Thailand. Det finns ett handelsnätverk och ett bonussystem som ger klirr i kassan. Du får ett kvitto på att du har bokat/betalt. Men var obs, alla är inte ärliga, så boka inte på gatan. OBS!! ******

Hela bokningssystemet ägs av ca 200 familjer. Läs på andra trådar om hur det fungerar. Rödskjortor, etc. Kampen kommer att gå vidare.

Ledtråd: "Det är inte säkerställt att en plats är bra för att många pratar bra om den." Kolla Koh Phi phi, Koh Lanta, Koh Lipe, etc. Inga höjdare om du har LITE krav. ..... men man kan plocka russinen, allt är inte svart eller vitt.

Lycka till och hoppas att du rapporterar. Vi (jag) är förväntansfull. :=)

MVH "Den vackra" signal99. (Se vad han ovanför skriver) !!
Av Begesk
25 nov. 2010 12:01
Citerat från bengtar:
Många kloka ord har sagts i denna tråd.
Det är Begesk och Signal som för in tankar som är något nytt i detta ack så trista forum.

Att deklarera en ö med ett "bäst före datum" tycker jag låter som en utmärkt tanke.
Just den där enormt överreklamerade lilla ön Koh Lipe som allt som oftast här på RG beskrivs som ett paradis är ett ställe med riktigt skitig strand (Sunrise beach) och med ett sataniskt oväsen från ett enormt antal longtailar: Detta gäller framför allt Pattayastranden. Hotellägarna har vädjat till båtägarna om att sätta på ljuddämpare, men tji.
Den lilla ön har på tok för många övernattningsplatser för att vara trivsam. Reklamen gör sitt.
500 herrelösa hundar är föremål för sanitärmedicin.

Saxat från Signal;
Motsatsen till turistöarna är stillheten, den orörda naturen men ändå närheten till ett kristallklart vatten med orörda korallrev som utgör tummelplatsen för färgsprakande fiskar. Tyvärr så har massturismen förstört många delar av Thailand. Det är inte bara min upplevelse utan många andra som rest omkring i världen.
Ytterst tänkvärt.

Jag tror att sådana platser finns, även i Thailand, men dom som har kännedom talar inte om var dom finns för man vill inte ha dit massturismen.
Bengtar jag håller med dig. Det är ett trist forum. Jag kommer att byta, det finns mycket bättre.
Av Ami_hbg
19 dec. 2010 13:32
Hej Sek,

Jag vill bara rekomendera dig att kolla upp Koh Kho Khao!
Det du beskriver att ni önskar få ut av er semester, stämmer väl in på det Kkk har att erbjuda.
Vi åker själva tillbaka dit för 3e gången nu i Januari.
Vi är precis som ni ute efter avkoppling, sol, bad och god mat.
Har tyvärr sett att många här RG beskrivit Kkk som en trist liten ö, men jag anser att din resa blir vad du gör av den. Det går alldeles utmärkt att åka på diverse utflykter (t ex. Similian Island, Surin Island etc), fast man bor på Kkk.

Det finns ca 15 restauranger på Kkk. Så man kan fkatiskt prova en ny varje dag.... :-))

God Jul och trevlig resa!
/Ami
Av Nttan
19 jan. 2011 12:13
Hej!

Koh Lanta! Underbart! Och absolut INTE Ao Nang...ingen charm alls.