Vart i vackra Kroatien ska man semestra?

13 nov. 2014 19:05
Visningar: 1337
Hej! I sommar ska jag och familjen bila genom europa. Vi tänkte avsluta ngn vecka i Kroatien. Men VART är frågan. Jag har varit inne och tittat på Hvar och Dubrovnik. Jag är ute efter VACKER natur och fina nationalparker. Att stränderna ska vara fina och varma är ju ett +. Är det någon som har någon typ av erfarenhet när det kommer till Kroatien? Berätta gärna om fina ställen och platser i Dubrovnik eller i närheten av staden! Ni kan givetvis komma med andra förslag på ställen i Kroatien som är vackra!!!
Av Emh87
13 nov. 2014 21:07
Är ingen expert men var i Kroatien i somras; Split, Brac, Korcula. Väldigt fint och enkelt att resa runt. Utanför Split ligger parken Krka. Värd ett besök.

Brac/Bol var jättebra tycker jag.

Korcula lika så. Bra bad. Bra dykning (för att vara Medlehavet). Finfin mat. Vi hyrde småbåtar på egen hand och gjorde dagsutflykter med dem.

Rätt bra prisbild också.
2 dec. 2014 13:12
Jag håller med om Korcula. Lite av en doldis-destination där den ligger utanför turismagneterna Hvar och Brac men just därför så mycket bättre. Hvar och Brac är fina men de har mer turister och under sommaren är det mycket fokus på fest med mycket amerikanska turister som "gör" Europa.

Sandstränderna i Lumbarda, längst sydöst på Korcula är riktigt fina.

För massor av bilder och tips se mer här: http://goo.gl/eFJYjv

Korcula går att nå med båt från Split och/eller buss+båt från Dubrovnik, kör du bil så kan du även köra ner till Ploce eller direkt till Orebic via Bosnien (det är väldigt vackra vyer på vägarna ner men går ganska sakta)
Av Desires
2 dec. 2014 19:12
Hej Finaanka!
Jag har svarat många ggr här ang Kroatien (kanske börjar bli FÖR många......)

Både Hvar, Dubrovnik är jättefina platser! ....jag älskar alla öar utanför Split, dessutom enkelt att ta sig ut med båtarna som går från hamnen. Korcula,är som ett gulligt mini-Dubrovnik, ön Vis är lite lugnare och färre turister har hittat dit, men väldigt mysigt - särskilt i lilla fiskebyn Komiza!
Jag får så mycket frågor till min blogg om just Kroatien att jag gjort ett samlat inlägg om alla dessa platser med direktlänkar och foton till ovannämnda platser - om du är intresserad, titta in här http://www.desires.se/#post115

Är det nationalparker ni är mest intresserade av så tyckte vi att Plitvice är den vackraste, den ligger ca 10 mil från Zadar. Består av ett jätteområde med 16-tal sjöar och skummande vattenfall (här lever också brunbjörnar..) Här kan du se foton från Plitvice nationalpark och från Zadar som vi den gången utgick ifrån (Zadar är också en trevlig stad men inte alls lika vacker och medeltidsmysig som de ovannämnda, tycker jag...)http://www.desires.se/#post51
Hör gärna av dig till mig om du har fler frågor, lycka till med planeringen!