Tips på romantisk ort med romantiskt boende i Kroatien sökes!

25 maj 2011 01:11
Visningar: 4196
Ska åka en vecka i slutet av juni 2011 till Kroatien. Mitt resesällskap är
min dejt som jag hoppas ska bli min framtida pojkvän. :)
Vi är i 45års-åldern och ska vara borta 7-10 dagar.
Det viktigaste är att orten är vacker, att
boendet är hyfsat ostört och har balkong/terass med havsutsikt, att det finns mysiga
restauranger med riktigt bra mat och att vi kan sola och bada
på något fint ställe.

Tacksam för tips!!
Av Zoca
25 maj 2011 12:56
hej Anna!!
Trevligt att du väljer Kroatien i en sån kärleks uppdrag.-)Kroatien är vackert och det finns jätte många platser som skulle passa er två ..Hvar är bra ställe fast lite mer turistiskt lite mer party ö, där många kommer att visa upp sig därför kanske är inte perfekt för början av ett förhållande:-)Dubrovnik den mysiga staden men många fina restauranger med möjligheter att göra båtutflykter eller att bada på Lokrum(liten ö utanför) och vara för sig själva kan vara ett säkert val för er..Mysiga Baska Voda i Makarska rivijera eller Brela(gogla platser och kolla)under vackra Biokovo berget ,härliga vyeer och långa strand promenader är också ett allternativ..Tiil Dubrovnik flyger man direkt..till Baska voda eller Brela flyger man till Split och sedan buss..om du tänkte flyga till Istrien till Pula då rekommenderar jag Rovinj mysiga staden med vackra restoranger en av de är My dream som ägs av min vän från skoldagar:-)..Men vad ni än väljer blir inte fel för att hela kusten är vackert och det är bara smak sak som avgör ..en sak är säkert en vecka är lite för att uppleva Kroatien så ni kommer tillbaka:-)nästa år och år därpå men då med din pojkvän :-)..trevlig resa..om du undrar nåt det är bara fråga ...ha det gott Zoca
Av Desires
25 maj 2011 21:33
Ja Kroatien är verkligen ett vackert land att semestra i!
I slutet av juni är bra tid, mer folk i juli-augusti.

Finns så många vackra orter i Kroatien. Själv älskar jag Kroatiens fina o välbevarade medeltidsstäder, naturen, det kristallklara vattnet (men inte mycket sandstränder)

Dubrovnik är en av dem - mycket vacker stad med mycket att se, bada inne i gamla stan - 10 min promenadväg därifrån eller åk ut till öarna - den närmaste ön - Lokrum - tar bara 10 min.
Mer tips o foton http://www.desires.se/#post102:

Eller mini-Dubrovnik, Korcula - underbar gullig liten stad omgiven av en ringmur. Kan också vara en hel del folk här men värst i juli/augusti som sagt. mysig stad alla fall tycker jag!
Mer tips om Korcula http://www.desires.se/#post6.

Hvar stad på ön Hvar är nog den stad som jag tycker är allra vackrast av dem jag varit i. I juni tror jag inte det är proppfullt med folk där. Tycker faktiskt man kan hitta lugnet där också även om det nog är den stad som är mest känd och därför har mest turister, såvisst är det mer folk här ute på kvällarna, på restaurangerna och överallt. Men jag gillar Hvar stad ändå, enda stad jag besökt 3 ggr.
Mer tips om Hvar:http://www.desires.se/#post10

Den ö som nog är allra lugnast och romantisk är nog ön Vis och byn Komiza. Det är en väldigt fin liten ö, med en liten fd fiskeby som är jättemysig och rofylld att vistas i, i denna lilla byn finns många speciella små restauranger av Lady-Lufsen-stuk, bl a en i ett båthus, ja romantiskt kan man nog säga att det är i denna lilla by. Tag plats nere vid en av dessa små mysiga restauranger nere vid vattnet och njut.
Mer tips om VIs:http://www.desires.se/#post78

Hoppas ni hittar något bra, hör av dig igen om du undrar över ngt speciellt!
.
26 maj 2011 10:37
Tack så mycket båda två för att ni tog er tid! Vi har nu bestämt oss för Hvar iaf trots att jag mycket väl
förstår din invändning, Zoca, att folk kommer dit för att visa upp sig och att det kanske inte är helt ultimat. Men föll ändå för din beskrivning Desires av att Hvar verkligen är en fin ö. Har hittat ett boende som ligger 15-20 min promenad bort från staden och jag tänker då att det kan vara bra att vi inte är mitt i smeten då vi ska försöka oss på att lära känna varandra litre bättre under romantiska förhållanden..:)
Stället jag hittat är Villa Rosmarinus. Jag undrar om ni har tid att ta er en titt på det och se vad nu tycker. Vi har enats om att vi vill hyra Apartment Roc. Mitt problem är nu att jag mailat ägaren, Damir, men utan att få svar. Jag hittar inget annat sätt att boka detta ställe än att ta direkt kontakt med honom via mail. Har ni någon ide' hur jag skall gå till väga? http://www.villa-rosmarinus.com/index-en.htm
Av Nannaw
26 maj 2011 11:15
Oj, vilka bra tips! Då blir det nog Kroatien för mig också snart! :)

Hoppas ni får en underbar resa, låter helt fantastiskt! Och lycka till med kärleken!
Av Desires
26 maj 2011 11:28
Hej Missstone!
Jag tror ni kommer att uppskatta Hvar, har aldrig hört någon som INTE tyckt om det. Att en del "jet setare" också trivs där störs man inte av, tycker dessutom det är rätt häftigt att kolla in de otroligt stora lyxiga yachterna nere vid hamnen. Prisnivån är är väl också något högre här än på andra ställen i Kroatien... men såå vacker stad tycker jag!

Boendet du valt ser kanon ut, det tror jag blir perfekt för er. Även läget är perfekt tycker jag. I det området bodde vi också 1:a gången på Hvar, (när vi föll pladask för denna ort....) Då har ni nära till en liten strand - samt - om ni fortsätter denna vackra pinjeklädda väg utmed havet förbi alla villor så kommer ni efter ca 10 min till en underbar strand som ligger idylliskt, där badade vi ofta, finns även 2 suveräna små jättemysiga restauranger där som serverar jättegod lunchmat!! (den lilla till vänster när man kommer fram till stranden var den mysigaste och bästa).

Ni har när ni bor här även nära till en livsmedelsaffär (om ni vill inköpa lite gott lokalt vin eller frukostmat, färskt bröd köper ni inne i gamla stans bageri. Det finns även en stor Konzumaffär inne i stan)

Det bästa med detta boende är att ni hamnar lite vid sidan av innerdelen av vackra Hvar, men Hvar är vidsträckt och vackert överallt. (utom när ni går förbi en typ av vandrarhem, det enda fula jag sett där.....)
Så det är bara mysigt att bo där, eftersom ni ändå inte har långt att promenera till den närmaste fina stranden jag beskrivit, samt att på kvällen går ni bara denna fina väg utmed havet hela tiden ända fram till den mysiga gamla stan, det finns restauranger, cafeer, mm utmed hela denna vackra promenad till den innersta stadskärnan, och inne i stan mängder m restauranger både vid havet och inne i de trånga mysiga gränderna.

När vi bokat privatboende har vi också mailat till den adress som står nämnd på deras hemsida, det är enda sättet. Om ni inte skulle få svar inom några dagar får ni kanske ringa dit då, men hoppas ni får svar snart. Det kan ta några dagar ibland innan ägaren hör av sig, men vänta inte för länge.
Lycka till och hör gärna av dig igen om det är något mer du undrar över.
26 maj 2011 11:30
Nu har han svarat...jag ar nog lite för ivrig..haha. Verkar inte som han har ngt ledigt under den period som vi ska åka. :((( Har ni några tips på romantiskt och bra boende på Hvar! Det viktigaste är balkong eller terass mot havet! :)
26 maj 2011 11:47
Hej Desires!

Låter supermysigt det du beskriver ang området. Vet inte hur jag skall gå till väga
nu bara då det verkar vara fullt på Villa Rosmarinus då vi ska varqa där...:-/
Kan stället ni bodde på i det området vara nåt?
Eller ska jag satsa på ditt tips om Badoljo?
Av Desires
26 maj 2011 12:25
Ja inte lätt när ni är så pass sent ute...
Kolla Violando då, där bodde vi - allra högst upp - jättemysigt!
http://www.letsbookhotel.com/sv/croatia/hvar/hotel/apartments-violando.aspx

Även Badoljo - annan lägenhet vi bott i - http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303808-d1108654-Reviews-Apartments_Badoljo-Hvar_Hvar_Island.html
är en liten fräsch, relativt nyrenoverad lägenhet med jättealtan o underbar utsikt mot Hvars stad o havet! Men inte alls lika tjusigt och lyxigt som den du hittade....men helt annat pris också!
Här bor du ju mitt inne i gamla stan- i en gränd, vilket jag tycker är mysigt också, nära till allt........det är rofyllt här också, inte massor av liv, fylla och elände som det kan vara i svenska dylika gränder (tänkte på Visby).

Här är några som ligger i ungefär samma område (men som jag själv ej bott i)
Bicanic - http://www.hvar-croatia.com/bicanic/indexeng.htm
Novak - http://urlaubinkroatien.net/apartment/apartments-novak-d.html
Venera - http://urlaubinkroatien.net/apartment/apartments-venera-a3.html

På denna länk kan du också kolla om du hittar ngt: http://www.adriagate.com/sv/lagenheter-kroatien-on/on-Hvar.aspx

Lycka till!
26 maj 2011 12:42
Tack snälla. Hur bokar man rum på Badoljo? Hittar ingen hemsida...:-/
Av Desires
26 maj 2011 19:26
Badoljo hittar du här, det är studion för 2 personer högst upp som har den enorma stora fina terassen med underbar utsikt- som vi hyrde! Det är en enkel, men fräsch och mysig liten lägenhet med bra läge och terassen är jättehärlig! (De foton som är från studion är de med EN stor säng och köket i blått). Värdinnan är jättegullig och hjälper till med det mesta - om man vill! (som alltid när man hyr privata lägenheter där) Hon kom o mötte oss nere i byn.
Hoppas hon har studion kvar när ni önskar....Här är sidan, längst ned där står hennes emailadress och andra uppgifter:
http://www.islandhvar.com/accommodation/badoljo
26 maj 2011 21:02
Tack!! På Viaolando fanns inga rum...:(
Har mailat Badoljo och Bicani...hoppas
på positivt svar från någon av dem,...
Hmm...lite sent ute tydligen som du sa...:-/
Av Desires
26 maj 2011 22:50
Hittade ytterligare en bra sida med lägenheter på Hvar:
http://www.hvarapartments.org/index.html, där kan du titta om du behöver mer förslag. Tittade bara snabbt igenom o såg dessa (som jag heller aldrig själv nyttjat), kände bara för att hjälpa dig lite:

Tudor med fin utsikt över staden, lite mer till höger mitt i gamla stan
http://www.hvarapartments.org/hvar-apartments/accommodation-1728.html
Milicic ser också bra ut: http://www.hvarapartments.org/hvar-apartments/accommodation-2180.html
eller
Kiri http://www.hvarapartments.org/hvar-apartments/accommodation-1748.html
Sea Brezze http://www.hvarapartments.org/hvar-apartments/accommodation-2044.html

Bättre lycka nu!
26 maj 2011 23:05
Nu börjar det arta sig lite för nu har vi åtminstone bokat flight.
Men...kommer fram kl 19.30 till Split. Antar att det är lite sent
att börja ta sig ut till Hvar? Några bra hotelltips i Split? :)
26 maj 2011 23:22
Vad gullig du är! Tack så jättemycket. Vilken djungel det är..
De såg fina ut. Det roliga var att en av dem har jag redan mailat,
House Milicis. :)
29 maj 2011 12:08
Måste fråga....när jag försöker kolla availibility på de boenden i Spilt du tipsat om så står det att datumet redan passerat!? Alltså 25juni-26 juni. Betyder det att dom har fullt?
29 maj 2011 12:11
Får alltså följande felmeddelande varje gång jag försöker boka 25-26 juni:

"Ditt incheckningsdatum har redan varit. Kontrollera dina datum och försök igen"