Varningar? något man bör tänka på?

14 okt. 2014 22:27
Visningar: 765
Jag och min sambo reser till Filippinerna den 8 november.
Vi flyger till cebu och kommer besöka närliggande öar under 3 veckor.
Det är våran första gånge i Filippilnerna.
Vi vet att de är oroligt där från och till.

Vad behöver man tänka på?
Vad bör man akta sig för?

Allmänna råd och tips helt enkelt.
15 okt. 2014 02:19
Cebu ar lugnt. Har spenderat massor av tid runt cebu och oarna.

Det anda jag skulle kunna rekommendera att inte ga ensam sent po kvallarna i Cebu.
Men annars ar Cebu lugnt , Jag har aldrig haft nagra problem.

Antar ni ska till Malapasuca da också ? :)
15 okt. 2014 11:34
Hej igen;
Som i all världens storstäder skall man vara lite försiktig och i synnerhet på kvällarna. Det gäller även Cebu City. "Normal" vaksamhet och försiktighet räcker gott.
Vi har aldrig på de många platser vi varit på känt det minsta obehag eller brist på trygghet. Tvärtom. Detta gäller framförallt öarna. Det filippinska folket är rent generellt vänlighetens och ödmjukhetens folk. Det är i mångt och mycket människorna som gör landet så angenämt och trivsamt att vistas i.

De oroligheter som finns i landet finns primärt i trakterna av södra Mindanao där den muslimska minoriteten i vissa avseenden härjar på ett ibland högst terroristiskt sätt. I de delar av Filippinerna ni kommer att vistas i är befolkningen katoliker. Ni behöver inte känna den minsta oro. Det som ibland kan kännas lite "påtvingande" är att ni nog ganska ofta kommer att stöta på människor som ber er om pengar. Filippinerna är ett fattigt land och för människorna där är tiggeriet en del av deras vardag.

Av Moltas
15 okt. 2014 18:40
Det vi reagerade på är att man är så beväpnad. Vakten vid färjeläget, han som torkade borden på Mc Donalds, och en del vakter vid varuhus t.ex.
Kan ju vara en varning om att inte strutta omkring med för mycket pengar på sig eller annat som kan attrahera den som nu vill något illa.
Vi upplevde i alla fall inget oroande på vår resa. Beväpningen kan ju vara ett arv efter amerikanarnas framfart på öarna?

//M
Av Barbaro
24 okt. 2014 11:49
Hej igen.
Som de tidigare så håller jag med om att det är trevligt att resa i Filippinerna. Det finns normalt inget fixed price utan man bör kolla vad som är normalt pris för transporter mm. det handlar inte om att luras utan att försöka tjäna pengar. För mig är det ok att betala lite mer som utlänning. Tänk svenskt och procent istället för "billigt".
Jag brukar tänka att 100 peso motsvarar 100 kronor i värde även om det är ca 16 kronor. Om jag kan tänka mig betala 300:- i Sverige för en taxi så ska det normalt inte kosta mer än 300 peso där. Om ni förstår vad jag menar. Kolla i förväg priser och se till att taxametern verkligen är påslagen. "Up to you mam/sir" är inte ovanligt. Se till att ha mindre valutor då det brukar saknas växel.

Vad beträffar beväpnad vakter överallt så är det ett arv från USA. Filippinarna upplever det som säkerhet och det är lag på att ha beväpnade vakter vid hotell,olika shoppingmall, banker etc. Man kollar även väskor vid entreer till stora varuhus.

Hoppas ni får en trevlig upplevelse och kom gärna ner till Panglao och hälsa på. Jag finns på Tropical Divers dykcenter på Alona Beach normalt: Det tar tid att resa mellan öarna men resan i sig är en upplevelse.
Barbro