Charlotte eller Alona Vida Beach resort på Alona Beach?

Av Jeanie
25 jan. 2010 17:06
Visningar: 953
Hej,

Vi är en familj på 2 vuxna & 2 barn som vill bo beachfront på Alona Beach, Panglao. Helst i bungalow.

Utav de som har ledigt verkar Alona Vida beach resort och Charlotte Diver resort vara bäst. Den ena med havsutsikt och den andra med pool. Någon som vet något om dessa och kan bidra med tips/varningar etc.

Typ är det stökigt på alona vida / långt att gå från charlottes till alla ställen (ligger längst västerut på stranden).

Och var är den bästa snorklingen?

Jätteglada för svar! Ska snart slå till och boka!
Av Bj
26 jan. 2010 13:42
Hej,

Vi var på Panglao nu i dec/jan. Vi är 2 vuxna och 2 barn (4+6 år).

Vi bodde på Lost Horizon vilket vi tyckte var bra, bra rum och pool. Vi fick 2 extra madrasser så bokade vi en modern de lux.
Det vi inte tyckte var bra på Lost Horizon var service på resturangen så vi åt frukost hos grannen och lunch och middag på nadra resturanger på stranden.

Det är ingen stor strand så det är inte långt att gå från ena ändan till andra. Efter nyår var det lungt och inte så mycket folk längre.

Vad det gäller snorkling finns ett husrev 200 meter från standen dock inte lika fint som på andra rev i närheten . Plus att du måste simma ut bland alla båtar. Ta en snorklingstur ut till närliggande öar. Vi tog en tuk-tuk till Dumulan beach, ca 10 minuter bort. Där var det inte mycket folk och jättefint. Där kunde man lätt simma ut till reven och snorkla. Här finns 3 resort. Skulle jag åka idag skulle jag bo några nätter här och några på Alona.

Tag er in till ICM och shoppa hur mycket billigt som helst att hanfla

/Birgitta
Av Jeanie
28 jan. 2010 14:03
Tack för svar,

Lost Horizon har faktiskt ett sådant rum ledigt men vi tyckte att det såg lite "omysigt" ut. Kanske dumt. Hade ni havsutsikt?

Går revet längs hela stranden?

Japp, vi kommer absolut att ta båtturer ut. Tack för tipset om den andra stranden, det ska vi kolla!
Av Bj
1 feb. 2010 13:12
Hej igen,

Vi hade inte havsutsikt från vårt rum. De har rum som har detta.
Men du har inte havsutsikt från alona Vida heller.

Men vi tillbringade inte så mycket tid på rummet och för oss var et viktigt att poolen låg direkt utanför för då kunde våra barn avsluta dagen där innan middagen (vi har två små fiskar).

Revet går inte längs hela stranden, det är bäst i bägge kanterna, men som sakt det finns bättre snokling.

Hoppas du får en trevlig tesa

/Birgitta
8 feb. 2010 09:43
Hej

SOm sagt tidigare är stranden inte stor, bästa delen är östra sidan där det är långgrunt utan sjögräs o dyl, ca 200 m ut finns hyfsade rev jag tog ett dyk, vilket var helt OK, temp mätarn på dykdatorn visade 29 grader på 25 meters djup :-) behaglig temp. Magnifik snorkling har ni en liten bit utanför vid Balicasag Island, där vi snorklade var det 3 m djupt på en sidan och säkert ett 100 m drop på andra sidan vilket gav en hisnande känsla o massor med fisk, från clownfiskar till större stim.

Jag fick intrycket att det finns 2 färdigskräddade utflyktsturer som alla säljer. Det ena med bil kostar ca 3000 pesos om jag inte minns fel. Då åker man till Bohol för att titta på en kyrka, Bohol river, Chocolate hills, ett monument och tarsier aporna. Vi betalade 2500 och hade en 7 sits van i 9 timmar med chaufför. Rekommenderas är Chocolate hills och tarsierna. Bohol river är en väldigt kort resa uppför en flod och tillbaka på flytande restauranger, turistigt och mest stressande tyckte jag. Vi spenderade några timmar i Tagbi istället (ICM mall).

Det andra är båtutflykt för att titta på vilda delfiner (start 04.30 på morgonen), snorkling vid Balicasag Island och ett stopp vid virgin island, rekommenderas, heldag.

Annars finns det lite grottor och andra stränder som man kan besöka på Panglao, hör lite med personalen på resorten.

Ha en riktig skön resa och lägg upp bilder här på RG så vi kan följa er.

MVh
Johan Familjen Janson