Siquijor, Cabilao, Panglao, Balicasag, Apo island - tips önskas!

Av Jeanie
16 jan. 2010 22:08
Visningar: 1807
Hej.

Vi är två dykande vuxna med dotter och son, 6 & 10. Vi har gått över till att mest snorkla och fridyka eftersom vi kan göra det tillsammans alla fyra. (när ungarna blir trötta släpar vi dem efter oss i gummibåt). Vi ska vara borta i 4 v i feb-mars och landar i Cebu. Sitter just nu och filar på en resplan och behöver tips & input. Det vi vill ha är riktigt bra snorkling, helst ifrån stranden där vi bor. Vi vill bo i ren, basic bungalow, helst med vatten som nästan slår in på verandan. Det är liksom drömscenariot för oss!

Nu har vi läst så att ögonen blöder och har svårt att välja öar. Vi vill åka till alla men samtiigt hinna ta det lite lugnt mellan in- och utcheckningar. Så den preliminära planen är:
* 12-14 dagar på Islanders paradise, sandugan beach, siquijor.
* 6-7 dagar på cabilao (kanske polaris eftersom ungarna gillar pool. Eller är Estrella närmare beachen och mysigare?)
*6-7. bohol/panglao (ingen aning om boende)

Vad tror ni om det ? Vi är väldigt duktiga på att bara bada, snorkla och slå ihjäl tid, ska tilläggas.

Vi är lite oroliga över att snorklingen ska visa sig vara dålig på siquijor. Vad tyckte ni? Vad vi har förstått så är cocogroves rev stråt vassare än sandugan beach (det är där kiwi divers håller till) men vi föll för en charmig bungalow mitt på stranden där.

Någon som varit på sandugan beach? synpunkter? Och hur upplevde ni siquijor i övrigt?

Funderar på att ta ett par övernattningar på Apo island oxå. Eller är det bättre att åka på dagsturer. Hur tuffa är strömmarna där ute för barnen?

Och vad säger ni om panglao? Hur turistigt är Alona? Får man sova på nätterna eller är det bara karaoke? Finns det någon snorkling direkt ifrån stranden där? och har ni tips på bra boende direkt på stranden. Vi tänkte ta Panglao sist så har vi nära till flyget och är, förhoppningsvis, utvilade och redo för sevärdheter.

Någon som vet hur snorkling/dykning & stränder på Anda, Bohol är i jämförelse med de andra ställena?

Någon som varit på balicasag? hur var det? borde vi bo där istället för något av de andra ställena eller kan vi nöja oss med småturer?

Massa frågor, jag vet, jag är glad om ett par blir besvarade! All input mottages tacksamt. Vi är i bokartagen och tänker inte på annat.
Vi hade tänkt boka de första nätterna och vara spontana resten men ¨det verkar vara så mycket fullbokat redan så vi vågar nog inte det.

Vi är otroligt tacksamma för svar!

P. S Inget är hundra spikat än så kom gärna med varningar eller säg till om vi tänkt fel gällande rutten också! :-)
Av Sobe82
2 dec. 2010 10:35
Hej!
Hamnade på ditt inlägg när jag själv letade svar på just dom frågorna du ställde. Jag är jättenyfiken - hur gick det för er?
VI åker i januari (borta en månad) och börjar med att ta dykcert på Bohol (min sambo, jag har redan), och tänkte sedan... ja det är just det, vi vet inte :-).
Var ni på Apo Island? Vi funderar på Siquijor, något ni kan rekommendera?

Tips på ställen att åka till/inte åka till mottages tacksamt!

MVH
Sofia
3 dec. 2010 01:54
Kan även rekomendera Cherrys home too (2) på Panglao