Var ska vi åka?

14 nov. 2016 18:13
Visningar: 346
Har i många år drömt om Kroatien, men av olika anledningar har det inte blivit av. Nu kanske det äntligen är aktuellt igen, jag och min kille planerar en vecka där nästa sommar.

Vi kommer att flyga till Dubrovnik, men är inte absolut tvungna att stanna där, så nu vill jag ha era tips, var ska vi åka? Vad ska vi se? Något ställe som inte ligger alltför långt från Dubrovnik som har fint , klart badvatten och kanske inte är alldeles för överbefolkat (även om jag förstår att det kommer att vara mycket folk var vi än åker i Juli). :)

Tack på förhand!
Av Lilli65
21 nov. 2016 21:59
Pittoreska Cavtat är en trevlig ort ca 20 km söder om Dubrovnik. Därifrån kan man ta en båt ill Dubrovniks gamla stadskärna. Även den lilla orten Mlini kanske kan vara något (endast 10 km söder om Dubrovnik). Vill man ha en lugn och skön semester kan jag rekommendera halvön Peljesac som ligger drygt 60 km norr om Dubrovnik. Här finns flera mysiga små semesterorter. Åker man längre ut på halvön kommer man till Orebic. Därifrån kan man ta en färja över till staden Korcula på ön med samma namn.