Var på Bali..................

Av Perk55
4 apr. 2017 10:47
Visningar: 818
Vi planerar att åka till Bali någon gång nästa år, men vet inte riktigt var vi ska bo så jag undrar om någon kan komma med tips och råd. Vi vill heller inte bo på olika ställen.

Vi gillar mest sol och bad, Kuta lockar med allt liv och shopping som är där. Men så har vi förstått att det verkar vara ett surfparadis med höga vågor. Så det kanske inte alls går att bada så som man tänkt, utan måste vara rädd för underströmmar hela tiden.

Har även titta på Nusa Dua där verkar det ju vara bättre, med tanke på badet och inte så höga vågor i havet. Fast där är det väl mest resorter och kanske ingen shopping att tala om.

Eller är det möjligt att ta sig lättvindigt in till Kuta kvällstid, om man bor på andra orter på södra Bali. För det ser ju inte ut att vara så långa sträckor.

Samtidigt så ser vi ju vilket bra utbud av bra hotell det finns i Kuta, så det kanske är möjligt att åka från Kuta för att bada istället om man är rädd för höga vågor.

Tacksam för tips och råd.
Av Fundin
11 apr. 2017 07:56
Hej.

Nu vet jag inte vad för sorts resenär du är men vi undviker Kuta så mycket som möjligt. Det är inte särskilt charmigt och det är väldigt mycket turister. Vågorna i Kuta är ganska lugna jämfört med längre västerut där jag bor och det är lugnt att bada där men var medveten om att Bali har stora problem med nedskräpning och under regnsäsong så kan mycket skräp spolas ut i havet och sedan upp på stranden, detta framförallt i Kuta där det är mest folk.

Vill ni bara ha en lugn och behaglig semester så skulle jag rekommendera någon av de fantastiska resorterna som du talar om i Nusa Dua och sedan åka in till Kuta för att besöka. Tar ca 20 min med Taxi och det är billigt.

Om ni skulle överväga att vara på flera olika ställen så är ju giliöarna mitt bästa tips i området. Där kan man inte ha det dåligt ;)

Kolla in giliresor.se för hur man tar sig dit och lite tips på vad man gör där.

Ha en fantastisk resa till Bali!