Vår Florida semester 2016

Av Minnap
11 juli 2016 22:25
Visningar: 446
Hej!
Här kommer en liten kort liten kort summering för den som är intresserad, av vår semester i Florida 13 juni till 8 juli. Vi startade med 2 nätter nära flygplatsen på Hotel Hilton. Supersköna sängar, fräscht poolområde och härlig frukost där allt fanns. Hela familjen älskar stora frukostar med mycket att välja på. Här slappade vi bara, åt gott och sov ut. Därefter for vi upp till Orlando för 3 nätter på Rosen Inn. Helt ok, faktiskt bättre än väntat för det priset. Hade inga förväntningar alls på Universal, gillar egentligen inte nöjesparker alls men den får full pott. Därefter for vi till västkusten och Anna Maria Island där vi bodde 12 nätter. Boendet och platsen var toppen. Lägenheten hade allt, som att bo hemma med tvättmaskin, torktumlare, välutrustat kök, 3 TV ( smart, netflix), strandhanddukar, parasoll, badleksaker, solstolar, grill. Publix rätt över gatan. Här stortrivdes vi, underbar strand med potatismjölsliknande sand, fantastiska solnedgångar, delfiner, sjökor, pelikaner, rockor. Anna Maria är verkligen en charmig plats, inga höghus, små charmiga trähus, verandor med gungstolar, lugnt och stilla, mysiga små fik, restauranger och butiker. Vi hade lätt kunnat stanna längre. Sista veckan bodde vi på South Miami Beach, Tradewind apartments. Superbra läge, nära shopping och strand. Enda minuset där var att lägenheten inte var lika välutrustad och svårt med p-platser men man kan inte få allt. Matpriserna är som hemma men utbudet är stort, vi frossade i färsk frukt varje dag. Shoppade en hel del, besökte väl 5-6 Mall och Outlets. Bra priser bl a p g a alla reor. Vi kommer definitivt att återvända för det finns massor att se. Mycket som vi inte hann med. Nu såg vi ju bara en bråkdel av Florida men blev förvånad över hur grönt, välordnat, rent många platser är.
12 juli 2016 09:45
Vänta bara på abstinensen som kickar in efter någon månad eller så :). Efter det börjar man redan planera in nästa resa.
12 juli 2016 13:36
Härligt med feedback, själv skulle jag aldrig häla med 12 dagar vid en strand...... Temperaturen var inget problem?
Av Minnap
12 juli 2016 14:50
Nej temp inget problem för oss. Vi låg inte hela dagarna på stranden för det orkar man inte. Vi åkte ut på utflykter bl a en fantastisk båtresa för djur spaning där vi såg delfiner, stingrockor, sjökor som vi för övrigt hade i kanalerna bredvid vårt boende och söta tvättbjörnar som letade mat...de senaste 7 åren har vi rest runt i Thailand och ville nu se något annat. Vi kommer definitivt återvända.
Av Birgere
13 juli 2016 02:11
Kul med feedback!
Landade själv i Orlando för någon timme sedan efter ett par dar i NYC och har just checkat in i den lägenhet vi brukar hyra här.
Har planerat en dagstrip till AMI igen och siktar på nordsidan denna gång. Du får gärna PM:a mig om var ni bodde, letar fortfarande efter det optimala boendet på västkusten men är lite skeptisk till att stanna för länge på AMI... lite för lugnt för oss kanske men vem vet.
Men nu ska jag ner o ta en lake-side drink o varva ner.
Av Minnap
13 juli 2016 13:07
Hej! Nu blir jag avundsjuk! Vi hyrde via Tripadvisor, vilket jag så efteråt är dyrare än t ex Homeaway. Sandy point, privatlägenheter som förmedlas via bokningssidorna. Mina tips.Glöm inte att köpa hemmagjorda glassen på Two scoops, färska donuts på Donut Experiment, restaurangen eller mer haket med färska buritos bla bredvid är supergott, men kom i tid mycket folk. Ta en tur med captain Coasline Excursions, så bra! Missa inte solnedgången längst upp i norr, en fantastisk strand att ta med picknick och bara njuta. Tyvärr mycket strömmar precis där så ej så badvänligt men sanden är ljuvlig. Coquina beach jättefin och kul med alla ekorrar som bodde vid grillplatserna. Fascinerande att se amerikanernas strandliv med allt de släpar med från enorma kylväskor på hjul, solskyddstält till uppblåsbara soffor. På ön kör många runt med golfbilar, t o m med bilbarnstolar. Anna Maria city pier är mysigt att sitta vid och ta något att dricka och kika på vad fiskarna får på spöet medan solen går ner. Vi hade lätt kunnat stanna längre. Att bara komma ner i varje och känna av den där " tadagensomdenkommerlunken". Ha en riktigt skön semester!
19 juli 2016 12:30
Kul att höra hur ni hade haft det. Jag blev inspirerad och skrev lite kortfattat om vår senaste trip. ;-)
1 okt. 2016 23:21
Hej!

Har du möjligtvis en länk till lgh ni hyrde i AnnaMaria Island?