Väder i Australien april/maj/juni??

Av Grucho
11 jan. 2012 20:42
Visningar: 6510
Funderade att dra till Australien nu i april till slutet av juni. Det jag undrar är dock hur vädret är i dem södra delarna. I norr ska det ju vara varmt och fint under den här tiden.

Har tänkt att starta från Sydney i alla fall och åka upp mot östkusten, kanske mot Alice Springs, jag är dock rädd för att det är lite för kallt under den här tiden eller hur är det?
Av Jonnaal
17 juni 2012 20:23
Jag ska också åka till Sydney, åker om en vecka! Tror att det är kallt på kvällarna, men på dagarna är det oftast varmt. typ som en svensk sommar!
19 juni 2012 08:42
jag akte till australien 1 ar sedan i juni, oj vad langesen det later. bor i nya zealand nu men iallafall det ar vinter nu men det ar forfarande inte super kallt som vinter hemma i sverige ar. men man behover lanh byxor och tjock troja om man ska stanna i sydney ialafall. I queensland ar det inprincip alltid varmt, nar jag kom forra aret flyttat jag till surfers paradise direkt och dar var det bra for att vara vinter :) hur som helst runt 15-20 grader ungefar faru rakna med :) du kommer alska australien lika mycket som jag! avensjuk ja ar, du kmr fa kul :)
4 mars 2013 19:37
Ska va i Sydney en vecka i mitten av april. Behöver man använda solskyddsfakter den perioden?
5 mars 2013 10:29
Smurf: Beror ju helt på hur känslig du är... Glöm aldrig att det aldrig är fel att använda solskyddsfaktor - även om du inte direkt behöver ha 30 - i Oz. Solen är stark oavsett värme.