Väder Australien

Av Mie81
28 okt. 2010 21:21
Visningar: 846
Jag har tankar på att åka ner och hälsa på i Australien till sommaren vilket blir deras vinter. Jag är inne på att flyga antingen till Sydney eller Brisbane och vara borta tre veckor. Förmodligen blir det i maj månad.

Vad ska man räkna med för väder på ett ungefär och värme?
Några tips om vad man ska se och upptäcka när man väl åker till den sidan av jordklotet?

Tacksam för tips! =)
29 okt. 2010 03:48
I Sydney får du räkna med motsvarande svensk höst - kan alltså pendla mellan härliga temperaturer och ganska kallt.

Blue Mountains och Hunter Valley är två ställen jag rekommenderar nära Sydney men där kan det vara ganska kallt - de mest intressanta orterna ligger på omkring 1000 meter och det kan komma lite snö.

Andra Port MacQuarie och Coffs Harbour.

Bris är nog mer behagligt och om du fortsätter uppåt så har du riktigt trevlig värme. Grejen med Queensland är väl att ovanför Bris är det mest sol- och äventyrssemester som gäller men vinter i Oz är också del av dry season så rafting mm kan vara lite klurigt på en del håll.

Du har en del orters som Cairns, Townsville och Airlie (no) Beach men de är förhållandevis lugna när backpackerstormens värsta följe dragit förbi och har heller inte samma "kuturella" värden som t ex Sydney, Melbourne och Adelaide.
2 nov. 2010 10:27
Jag var i Sidney i maj, kom ihåg att vi landade runt 07 på morgonen och när jag då tittade på temperaturen så låg den på 12grader. På dagen blev det ca 20grader när solen tittade fram. Svensk sommar kalla nätter o ljummet på dagarna, kallt i vattnet ca 19grader. Räkna inte med höga temperaturer i Sidney. Men åker du en bit uppåt så blir det varmare. Noosa hade tropisk värme i maj samma cairns.
Av Mie81
2 nov. 2010 23:20
Nu är det rätt så spikat att jag kommer att resa runt 20 maj och vara borta kring 3 veckor. Så om jag förstår det rätt så är det Brisbane och norr upp där om jag vill ha lite varmare? man kanske dock bör se Sydney när man väl är där men tanken är väl att man ska resa runt lite. Men en tanke är väl Sydney och röra sig mer norr över med tiden?
Av Asok
4 nov. 2010 13:05
Sydney får du bara inte missa. En underbar stad IMO, men vill du ha bad o sol får du dra dig upp i Queensland ja. Det är ju manetfritt i maj så man kan bada överallt längs kusten. Det finns en ö utanför Bris och om man bor över där får man vara med och mata delfinerna som kommer in i viken varje kväll.
Barriärrevet är väl ett måste och även regnskogen uppåt Carins till Kuranda, Daintree etc.
Av Mie81
19 nov. 2010 11:32
Hur är det med badvädret i Brisbane och norr över? Tanken är att vi ska flyga till Brisbane och flyga hem från Cairns. Kommer vara borta från 21 maj till 11 juni.