Vad lovar de för väder på koh LIpe suck!!

25 mars 2012 08:49
Visningar: 603
Hej..
idag kollade jag väderleken för koh lipe de kommande 14 dagarna.. såg inte lovande ut vill jag lova..
Jag och min sambo åker på onsdag 28e mars ... ska vara borta 17 dagar.. 11 dagar på koh lipe..
Phuket.. phi phi o koh lipe lovas regn o åter regn..

Nån som varit där precis ? hur var vädret.. går det att lita på väderleksrapporterna zoover och yr.no .... regnar det hela hela dagarna som det visar.. åååh vill ha sol o värme ( värme kommer man få så det e inga problem..)..

Blev lite orolig där... ska ju snorkla em hel del och efter förra årets erfarenheter från koh tao så är det ingen höjdare o snorkla när det regnar.. öser ner.. har bokat alla hotellnätter på lipe o känns la sådär nu om man blir fast där.. hur e det med hotellen har man bokat så måste man väl betala o stanna alla nätter om mdet skulle vara dåligt väder.. har ju bokat ett boende för lite mer pengar per natt men ändå ok..

tacksam för svar..
Av Sierra
25 mars 2012 09:30
No worries :-)
På Lipe har det varit några långa skurar för några dagar sedan men de senaste dagarna har det varit som vanligt, alltså sol och svaga vindar. Det ser ut att vara detsamma framöver med någon skur på kvällen möjligen.

Just nu när kl är ca 14.30 lokal tid är det lite regnskurar i området vid Pak Barra, alltså på fastlandet.

Prognoserna som du ser på nätet gäller generellt stora områden och är inte att lita på. Det regnar alltid någonstans....

Enjoy!
25 mars 2012 20:52
tack igen sierra för ett snabbt o bra svar. bättre o fråga experten;) man blr ju altlid lite orolig när man ser sånna där prognoser.. regnar la sällan hela dagarna i thailand.. förutom på samui förra året när vi var där.. kunde regna en hel dag utan problem;) näe.. lipe here we come.. bäst att det är sol då=) ha det så länge! o tack för tipset med att man kan sitta på taket på båten=)
Av Moth63
25 mars 2012 22:27
Har själv varit åtta gångar i Thailand och kan inte minnas en hel regndag :-)
8 apr. 2012 09:58
Upplever också att alltid när man kollar vädrsajter så är dom missvisande.
Har vart i Phuket många ggr och har alltid oavsett årstid man åkt sett att det är molnigt el shattered thunderstorms som det brukar stå..av ca 10 ggr så har det bara hänt en gång att det regna 3 dgr i sträck o det var i skiftet sep-okt annars strålande sol hela tiden ev nån regnskur på runt en Tim ...
Så det är nog lugnt

Själv chansar jag o åker till lipe i slutet av juni vill så gärna se den ön och har hört att vädret ofta är ok även då,någon regnskur el tom regnig dag köper jag så är det ju hemma med .