USA med bil

Av Aosvald
17 jan. 2016 20:16
Visningar: 797
Jag och min sambo planerar två månader i USA och Kanada i sommar. Rutten går San Fransisco - San Diego längs med kusten och en sväng in i Yosemete, vidare till Grand Canyon och sedan söderut till New Orleans. Därifrån flyger vi till Pittsburg och kör till Boston-Monterol-Toronto-Pittsburg och sedan buss till New York där vi flyger hem. Vi har lite frågor som vi vore tacksamma om ni kunde svara på.

1) Visum - till USA behövs ETSA men hur är det i Kanada? Läste att man måste ha eTA om man kommer luftburet, men vi kommer ju via bil. Räcker passet eller behöver man andra dokument?

2) Internationellt körkort - detta verkar mest vara en dyr papperslapp, är det någon som någonsin saknat det? Funkar det att köra utan i båda länderna?

3) Boende - i städerna tänkte vi köra AirBnb i den mån vi vill/kan planera, men längs med vägen motell eller camping. Vad tror ni det kan kosta per natt? Vi vill absolut inte ha något fancy men det behöver ju inte vara vägglösskänsla heller.

4) Bilhyrning – vi hade tänkt oss en liten bränslesnål bil, men en större har ju fördelen att man kan sova några nätter i den. Hur har ni andra tänkt kring detta? Vi bilade runt Irland för två år sen, då sov vi i bilen vilket gick bra. Men det känns som om attityden kring det är annorlunda i USA, kommer vi bli väckta av polisen vareviga natt?

Kom gärna med andra kloka tips! Typ vad man packar för två månader i bil. Eller saker att se på vägen (eller saker man kan missa).
Av Peter_o
18 jan. 2016 22:53
1) När du kommer till USA landvägen gäller det att du fyller i motsvarande ESTA på en blankett.
2) Jag är osäker på om internationellt körkort krävs i någon delstat. Florida försökte visst sig på det, men backade.
3) -
4) Du får vara glad om det är polisen som väcker dig. Är det någon annan blir du nog inte glad. Undrar om det inte till och med är förbjudet att sova i bilen?

/Peter
Av Birgere
18 jan. 2016 23:47
tokglöm detta med att sova i bilen.
Trots det ska ni ju ha en "riktig" bil när ni är där...den ska mullra och gärna dra lite bensin som ändå är billigt.

Att bara stanna vid ett motell efter vägen är sällan en bra ide. Boka alltid i förväg även om det kanske bara handlar om några timmar.
Av Hawaii
19 jan. 2016 00:48
Helt riktigt - det där med att sova i bilen är en synnerligen dålig idé. Hur det ses på olika ställen i USA varierar enormt. Inte nog med att olika delstater kan ha olika lagar (och att det kan vara förbjudet) utan olika städer i samma delstat kan ha olika lagar. Plus, det enkla faktum att det alltid är upp till den lokala polisen (eller Highway Patrol om man är på ett "rest stop" vid en Interstate), och hur de behandlar situationen kan variera beroende på om de är på gott eller dåligt humör. I korthet - vill man undvika onödiga problem är det en bra idé att INTE sova i bilen!
23 feb. 2016 15:46
Hej!
Sommaren 2015 gjorde jag och 2 polare resan San fran-La-San diego-Las vegas-San fran med massa avstickare.

På fråga 2 skulle jag säga att de är bra att ha om man blir stannad av polisen.annars kan det ta lite tid innan dom verifierar ditt svenska körkort. Det funkar alltså utan men skulle jag åka igen skulle jag skaffa de.

3) vi bodde i snitt för runt 300-400 kr per natt per person på motel och billiga hotell.
Standarden va okej för att sova och duscha och de är ju i princip de man gör på hotellet.

4) De får ni ju känna själva om man sitter skönt i bilen är ju trotts allt en del halvlånga sträcker i bilen.

Det vi missberäknade va maten som vart dyrare en budget och jag hade ändå 500 kr/dag.
Det går ju att skära ner om man gör egen frukost för de de brukade kosta runt 25 dollar med tex pankakor juice och kaffe. Det går också hitta motell som har frukost ingår men de är iprincip rostmackor och yogurt. Så om man äter lite yogurt på morgonen och sen skräpmat till lunch och middag så kanske man kan komma ner till 30 dollar per dag.

tips på stop är att stanna på så många småbyar/städer längs kusten de bara går för de är dom som är guldkornen och folket är mycket lättare att ta kontakt med när storstadsmentaliteten försvinner.
Vår resa va så lyckad att vi ska åka samma gäng fast florida-nashville-chicago med avstick i sommar.

vill även be om ursäkt för stavning och grammatik då jag inte är någon skrivare av rang.
Ha så roligt på resan.