Transport Koh Lipe -> Krabi

1 nov. 2013 21:51
Visningar: 552
Hej på er!

Jag kan tänka mig att den här frågan har kommit upp tidigare, men jag vet inte om jag har lyckats hitta infon inkl länkar till alla bolagen som kör dessa linjerna.

Jag kommer behöva ta mig från Koh Lipe till Bangkok den 15/2 2014, för vidare transport hem till Sverige.
Tanken är att ta ett hyfsat tidigt flyg från Krabi till Bangkok så att jag är i Bangkok i god tid. (Mitt flyg från Bangkok går 23:55)
Jag skulle föredra att enbart åka båt eftersom minibuss osv är så fantastiskt trist och förmodligen varmt. Och tråkigt.

Frågor:
1) Vilka bolag ska/kan jag åka med från Koh Lipe till Krabi? Jag har visserligen sett att "Tigerline" kör en avgång kl10, framme i Krabi kl15. Hur väl kan man lita på att turerna verkligen går, och kommer fram i tid?
Jag har även sett att Thaibeachtravellers.com finns, men de verkar inte ha någon komplett resa Koh Lipe till krabi.

2) Hur lång tid tar det att ta sig från färjeläget i Krabi till Krabis flygplats?

3) Hur mycket säkerhetsmarginal bör jag ha i Krabi? Det finns flyg med t.ex. Thai från Krabi till Bangkok som avgår 15:15, 16:50 och 20:00. Vilken av dessa avgångarna bör jag hinna till? Detta kan jag säkert kolla upp själv om jag vet vilka bolag jag bör åka båt med. Åker jag med Tigerline, hinner jag till flyget 16:50? Mitt flyg från Bangkok går som sagt 23:55. Flyger hellre för tidigt från Krabi än för sent, så att säga.

4) Vilka flygbolag för inrikesresor är tillförlitliga? Nok Air är löjligt billiga, men kan man lita på dem eller bör man välja säkra(?) kort som Thai eller Bangkok Airways?

Tacksam för svar! Vill boka flyget så snart som möjligt så att jag har det klart och kan fokusera på det roliga :-)
Av Sierra
2 nov. 2013 11:29
1. Åk med Tigerline.

Alternativet är att boka speedboat 09.00 från Lipe till Lanta med ankomst 12.00. Från Lanta finns inga lämpliga båtförbindelser den tiden med Krabi och dessutom går det inte särskilt snabbt. Du får ta taxi/minivan till Krabi Airport och det tar knappt 2 tim. Totalpriset för speedboat 1900 THB och egen taxi 2000 THB är betydligt dyrare än Tigerline´s Joint Ticket 990 THB.

2. Knappt 20 min

3. Thai´s 16.50 flight hinner du.

4. Samtliga flygbolag är tillförlitliga. Notera att Nok Air och AirAsia opererar från Don Mueang Airport i Bangkok,alltså inte Suvarnabhumi International.

Du kan även flyga från Hat Yai Airport. I så fall är det speedboat 1,5 tim till Pak Bara Pier och sedan minibus knappt 2 tim till Hat Yai Airport där det är många dagliga avgångar till Bangkok. Speedboat kostar 650 THB och minibus 300 THB. Detta bokar du på http://thaibeachtravellers.com/transport