Transfer Bangkok till Trat, räcker transfertid på 2 timmar?

Av Redimer
12 feb 2012 23:38
Visningar: 1311
Hej

Flyger med ett thai air flyg från Köpenhamn till Bangkok den 9 mars och landar den 10 mars kl 06.30, flight TG0951. Har sedan bokat ett flyg med Bangkok airways till Trat som lyfter 08.30, flight PG301.

Är det möjligt att checka in sina väskor hela vägen, har för mig att thai airways har ett interlining avtal med bangkok airways. Om så är fallet hur gör jag för att detta ska gå rätt till. Vad behöver jag meddela på Köpenhamn flygplats?

Om ovan funkar behöver jag då gå igenom passkontrollen på Bangkok flygplats eller kan man göra det i Trant?

Om ovan ej funkar har jag då tillräckligt med tid på mig för att göra ett byte, dvs hämta väskor, gå igenom passkontrollen och sedan checka in igen för fortsatt resa till Trat?

Hoppas ni kan hjälpa mig
Av Sierra
13 feb 2012 01:53
Det är möjligt att checka in bagaget hela vägen till Trat. När du checkar in på Kastrup skall du visa även bokningen med Bangkok Airways och be att få bagaget hela vägen.

Även om bagaget går hela vägen måste du passera immigration på Suvarnabhumi och stämpla in i landet då Trat ej är en internationell flygplats.

Tiden 2 tim räcker om Thai´s inkommande flight är i tid även om du måste hämta väskorna.
Av Redimer
13 feb 2012 19:34
Sierra: tack för svaret. Så du tror att 2 timmar räcker. Ska kanske chansa då.
Fick mail från Thai Airways och de påstår att man ej kommer att kunna checka in bagaget hela vägen då Trat inte är en Internationell flygplats.
Av Sierra
14 feb 2012 03:34
Är Thai i tid hinner du :-)
14 feb 2012 10:23
Långflighter är oftast i tid. Dock är det en bit att gå från internationella terminalen i Bangkok, via passkontrollen som kan ta lite tid till Bangkok Airways incheckning på våning 4.

Vi flög i vintras Wien-Bangkok och bytte till Bangkok Airways för resa vidare till Samui. När de flesta biljettyperna på Bangkok Airways (även de billigare) är ombokningsbara mot liten avgift så hade vi bokat anslutande flyg med god marginal för att sedan på flygplatsen boka om till nästa anslutning. Vi satt på planet mot Samui på ca en timmes bytestid.

Tips! Missa inte Bangkok Airways lounge som är öppen för samtliga passagare (även ekonomi). Belägen vid deras gater!
Av Asasven
14 feb 2012 10:39
Det finns en tråd med ganska lik frågeställning. Jag klistrar in mitt inlägg , från den tråden, här:
Kan delge dig en annan mångårig erfarenhet, men inte riktigt som din.
Du byter kanske inom samma zon och behöver inte gå via ytterligare passkontroller och säkerhetspass. Om du behöver det i och med att du lämnar EU till "övrigt", så är tiden knapp.

Gaten stänger ca 20 minuter innan utsatt avgångstid. Det innebär att du har ca 20 minuter på dig. Är hallen full med folk så kan det vara svårt att hinna komma fram i tid.

Ankommer inte ditt plan i rätt tid så minskar givetvis tiden. Reser du i vintertid så kanske vingarna får avisas, och nu är du satt i "klistret".

Många tror att planen väntar och i synnerhet om man reser med samma bolag. MEN TRO INTE DET!!
Tiden i luften är marginell och MÅSTE hållas. Det är en myt att man väntar in ett annat plan. Skulle det vara fallet så är det mer ett UNDANTAG.

Om någon svarar att "för oss var det inga problem", så visar det bara på dålig erfarenhet eller BARA tur.

Fråga den du bokat resan med om de kan garantera bytet. Med vite!!

Hör av dig igen, det är mycket intressant att följa utvecklingen och vilka garantier som du fått, med viteföreläggande på ca 10.000 kr. <

MVH
Asasven
Taxi från BKK till Trat
Thailand Peppemeat, 22 jan 2017
Updaterad av Peppemeat för 32 veckor sedan
4
Vi kommer att anlända 24/2 0620 till BKK om allt går enligt planerna och tänkte därefter ta oss ner till Trat för att sedan åka med båt över till Koh Kood. Vi gjorde en miss har vi insett och ser nu att den sista båten till Koh Kood går 1420, vi trodde även det gick en 1600. Tidigare tänkte vi ta ...
Flyg Bangkok-Trat; hinner man?
Thailand Anpe69, 3 apr 2013
Updaterad av Transferbkkcom för 4 år sedan
4
Har c:a 2 timmar efter det att flyget landat i Bangkok innan nästa flyg går till Trat. Hinner man med det flyget på 2 timmar? Ngn som gjort samma resa? Kan man checka bagaget hela vägen från Köpenhamn till Trat? Är det ngn som åkt bil från flygplatsen i Bangkok till färjelägret där båtarna går ...
Mellan Bangkok och Trat, samt öarna utanför
Thailand Curryfia, 1 jan 2013
Updaterad av Tubbe för 4 år sedan
10
Vi (2 vuxna) åker till Thailand under 14 dagar i februari, målet är öarna utanför Trat. Bokat är endast flygbiljetter till Bangkok, och vi har tänkt ta buss från huvudstaden för att ta oss mot Trat. För att dela upp resan lite tänkte vi stanna till efter vägen, och söker därför efter tips på ...
Flyg Bangkok-Trat
Thailand Modkr, 14 sep 2010
Updaterad av Modkr för 7 år sedan
3
Hej! Landar i BKK kl 11.35, Tror ni att man hinner med flyget till Trat kl 12.15? Vågar inte boka , utan tänker i så fall boka på plats. Är det annars lätt att få tag i en taxi som kör oss till Koh Chang? Pris? Vi är 3 personer. Vill gärna ha förslag på dagsutflykter från Koh Chang. samt bra ...
Bangkok- Trat
Thailand Stoffer, 25 sep 2009
Updaterad av Malla_ för 7 år sedan
6
Vilket är bäst för oss, vi kommer till Bangkok ca 18:30 och ska till Koh Chang,,,,, åker man flyg// och vilka tider går dom. åker man buss// Taxi vad ska det kost ca enkel resa ... Malla_: Vi tog Taxi buss för vi va 8 pers- Man måste pruta även där för att få bra pris. Tror inte ni kommer ...
Flyg Bangkok till Trat, hinner vi?
Thailand Malinhs, 12 jul 2015
Updaterad av Sierra för 46 veckor sedan
8
Hej! Vi flyger till Bangkok och landar 6:30 och tänkte flyga vidare direkt till Trat. Det går ett flyg 8:20, hinner vi det? Bör vi boka på plats eller hemifrån? Tack på förhand! Malin o Peter ... Sierra: >Citerat från Atjima: >Vi kör på att vi hinner!! Litar på er och flygen! Har bokat nu! ...