Flyg Bangkok-Trat

Av Modkr
14 sep. 2010 20:43
Visningar: 1709
Hej!
Landar i BKK kl 11.35, Tror ni att man hinner med flyget till Trat kl 12.15? Vågar inte boka , utan tänker i så fall boka på plats. Är det annars lätt att få tag i en taxi som kör oss till Koh Chang? Pris? Vi är 3 personer. Vill gärna ha förslag på dagsutflykter från Koh Chang. samt bra prisvärda spa. Hur är shoppingen i Chantaburi?Något sevärt där?
15 sep. 2010 09:13
Det är inte så himla långt till Koh Chang från Suvarnabhumi flygplats - lite drygt 30 mil på hyfsade vägar. Det tar ca 3 1/2 - 4 timmar att åka bil dit. Jag skulle förboka en minivan med chaufför via hotellet (som vi brukar göra - fungerar perfekt) och som står och väntar på er på Suvarnabhumi.

Jag har för mig vi betalade ca 5.000 bath enkel väg dvs 1.250 SEK för alla i minivanen 2006/2007 - det var billigare än flyget och mycket smidigt. Ingen hets att hinna med något flyg eller släpande av väskor. Lite sightseeing "på köpet" och transport hela vägen fram till hotellet.

Vi hyrde på Koh Chang en minivan med chaufför som körde oss runt en heldag (5 pers) inklusive besök på fiskeodling och den charmiga fiskebyn Bang Bao. Kan varmt rekommendera lunch på "Sea Bird" http://www.kohchang.se/bangbaobaybeach/
15 sep. 2010 09:56
Vi landade i Bangkok på förmiddagen och bodde en natt i Bangkok. Åkte till hotellet och sov några timmar, sen bad i poolen och shopping. På kvällen bokade vi en minivan som skulle hämta oss dagen därpå och köra oss. Vi var 6 personer och jag tror vi betalade cirka 1000 svenska per familj och då ingick speedboat till Koh Maak (som vi skulle först till men de går från ungefär samma plats som båtarna till koh chang). Minivanen som kom och hämtade oss var värsta lyxen. Vi blev väldigt förvånade. Stora, mjuka skinnsäten och tv. De som körde stannade till och med på vägen och köpte barnfilmer till barnen :) Vi bokade på resebyrån som ligger inne på MBK, kommer inte ihåg vad den heter.
Av Modkr
25 sep. 2010 11:29
Tack för tipsen!
Tror ni inte man kan fixa en taxi på plats från flygplatsen i BKK till Koh Chang? För hinner vi så tar vi nog annars inrikesflyget till Trat.
Finns det några bra marknader på Koh Chang eller i närheten? Är det bättre att åka till fastlandet för shopping, i så fall vart?
Är marknaden i Chantaburi något att ha? Har läst att den är på lördagar, stämmer det?
Har någon några bra tips på restauranger, spa eller utflykter att göra på eller ifrån Koh Chang?
Själv kan jag tipsa om en oansenlig restaurang som ligger på huvudgatan på White sand beach. Den ligger ungefär på mitten av white sand beach på landsidan.Jag vet inte namnet på den, men den är alltid full av kunder, har lysrör i taket, platsdukar- men jätte god och billig mat. Softshell krabba är deras specialitet.
En annan mysig sak att göra är att åka och äta middag på en flodrestarurang söder om white sand beach och sedan bli paddlade i mörkret för att se eldflugorna som glittar i trädkronorna.
Nu blir det 3:e gången för mig till Koh Chang i november, Tidigare har vi haft perfekt väder, fläktande bris från havet., jätte fint bad och jätte god mat. Hoppas det blir så i år också, för det är en riktig vilosemester att ladda batterierna med!
Kicki