Mellan Bangkok och Trat, samt öarna utanför

1 jan. 2013 21:42
Visningar: 3908
Vi (2 vuxna) åker till Thailand under 14 dagar i februari, målet är öarna utanför Trat. Bokat är endast flygbiljetter till Bangkok, och vi har tänkt ta buss från huvudstaden för att ta oss mot Trat.

För att dela upp resan lite tänkte vi stanna till efter vägen, och söker därför efter tips på vart. Är det fint stannar vi gärna några dagar! Vi har ingen brådska utan har tänkt ta det som det kommer...

Vi letar efter stillsamma stränder med nära till god mat, inget lyxboende men så pass ok att jag vågar ta av mig tofflorna när jag går inomhus :-)

När jag ändå frågar, passar jag på att be om tips på boende på öarna utanför Trat. Jag har samlat in en del info från olika forum och hemsidor, men behöver mer för att få en riktig bild.

Tack på förhand!
Av Tubbe
2 jan. 2013 00:08
Ban Phe såklart, mindre turister men gott om folk från Thailand.
/ T
3 jan. 2013 19:12
Tack snälla för svar - det är verkligen till stor hjälp för oss!! Jag har kikat en hel del på nätet och olika forum innan jag ställde frågan, men tack vare er hittar jag än mer info och blir lite klokare =) Hoppas någon/några av er eller andra har tid/lust att svara på några följdfrågor :-)

För det första har vi helt missat stränderna på fastlandet innanför Koh Samet. Efter att ha googlat runt en del återstår dock en del frågetecken kring stränderna, en del tycker det är rena paradiset, andra saknar allt... Någon som har tips på ett OK boende?

Eller är det rent av bättre att ta sig till Koh Chang på en gång? Vi landar tros allt kl 6 på morgonen i Bangkok och när vi ändå tänkt åka till Koh Chang kanske vi ska ta oss dit direkt? Synpunkter på det?

Från början fattade jag det som att det tar bra många (5-6) timmar för att komma till/från Koh Kood (som jag spanat in med stor nyfikenhet) vilket skulle innebära en dag extra i resa, men nu ser jag att det kan finnas snabbare allternativ från Koh Chang - vilket gör mig glad!!

Vad rekommenderar ni när det gäller (vi anläder kl 06 Thai-tid):

1) Transport Bangkok - Koh Chang?
2) Transport Koh Chang - Koh Kood?

Otroligt tacksam om någon kan tänkas bidra med ett svar...

MVH
Sofia
Av Ulf4345
4 jan. 2013 02:24
Om du tycker själva resan är äventyret kan du ta buss, som du har tänkt. Vill du däremot kommma snabbt ut till öarna köper du en flygbiljett med Bangkok Airways till Trat. Pris 3,390 baht. Du hinner lätt med flyget klockan 8.40 som landar 09.40. I Trat tar du minbuss T/R för 800 baht till valfritt hotell på Koh Chang. Du är framme på ön före lunch. Vila och njut av Koh Chang några nätter innan du börjar utforska de omgivande öarna. Börja t ex med några nätter på Koh Mak innan du fortsätter till Koh Kood. Det finns flera andra mindre öar, som du också kan besöka och bo en eller två nätter på. Ö-luffa!
http://www.bangkokair.com/eng
Av Ulf4345
4 jan. 2013 03:10
Lite förtydligande om Koh Chang.Västkusten av Koh Chang (cirka 3 mil lång) har de finaste stränderna. Efter att ha passerat huvudorten, Klong Son, kommer ni till White Sands Beach, som är den mest exploaterade stranden. Här finns banker, affärer, två nattklubbar och massor med turister. Nästa strand heter Klong Prao. Stranden delas i en nordlig och sydlig del av flodviken, som givit stranden sitt namn. Klong Prao är lugnt och trevligt. Att bo på floden är ett annorlunda alternativ till att alltid bo vid en strand. Nästa strand heter Kai Bae. Vägen genom Kai Bae är smal och kantas av restauranger, barer och turistshopping. Trevligt för några nätter. Lonely Beach är ännu mindre men även här finns hotell och restauranger. Bailan Bay är väldigt lugnt och stranden i minsta laget. Bang Bao, längst i söder, är ett gammalt fiskeläger med en lång pir kantad med bra fisk- och skaldjursrestauranger. Ifrån Bang Bao Pier går båtarna ut till öarna.
http://iamkohchang.com/kohchang-guest-house
http://linbungalow-kohchang.com/
http://www.kohchangseahut.com/
Av Tubbe
4 jan. 2013 11:01
Hej Sofia

I området kring färjelägret i Ban Phe är det dåligt med stränder, utan du får då ta dig en 5 km bort. Och kanske ytterligare en 5 km om du vill undvika lukter från fiskfabrik.
Men jag tyckte inte att det var paradisstränder men de var ok. Ban Phe besöker man om vill komma undan från värsta turismen och tycker det skulle vara roligt med MER av riktiga Thailand. Vill du få tips på boendeområde så hör av dig igen

Jag tror att om ni tar er direkt till Chang så finns risk att det inte blir Ban Phe……det är ovanligt att man ”bryter ”upp tidigare för att utforska nya område på väg hemåt.

Ang resvalet till Chang så är såklart flyget snabbast, men Ni kommer inte att tjäna så mycket tid ( men en del pengar ) om ni istället tar personbilstaxi ( har bra tips på seriös chaffis som jag känner ) som innebär att han kör lagligt och säkert. Tänkvärt är att ni ska var en stund innan på flyget och ni landar i Trat och måste således ta er till färjelägret också. Skulle gissa att det blir 1,5 timme i vinst med flyg och med taxi finns det bättre möjlighet att sova en stund.

Ang strand och boende i Chang så gilla jag Klon Pra området som tidigare nämnts.
Av Winx
4 jan. 2013 13:57
Jag hade röstat för att flyga driekt till TRAT, sen vidare till KOH CHANG, stanna där ett tag och sen åka vidare till örna utanför (egentligen bättre än koh chang tycker jag). Minns att KOH WAI, KOH MAAK, KOH KOOD och KOH KHAM var värt att besöka även om jag tror att den sistnämda ön blev uppköpt. Tillbaka till KOH CHANG (och kanske ta någon annan strand) och sen minibuss/taxi till KOH SAMET. Minibuss eller taxi itll BANGKOK där jag skulle stanna ett par dagar. kanske ta en tur över till KAMBODJA när du ändå är så nära om ni har tidsutrymme?
Av Winx
4 jan. 2013 14:00
Och nu ser jag att ni "bara" är borta 14 dagar...Sorry! Då röstar jag på flyg till Trat, ett par dagar på koh chang, vidare till Koh maak, ett par dagar på koh kham, tillbaka till koh chang ett par dagar och sen minibuss/taxi till koh samet.Stanna där ett par dagar och sen avsluta med en dag i bangkok. Väldigt maxat dock men realistiskt :) Trevlig resa!
Citerat från winx:
Jag hade röstat för att flyga driekt till TRAT, sen vidare till KOH CHANG, stanna där ett tag och sen åka vidare till örna utanför (egentligen bättre än koh chang tycker jag). Minns att KOH WAI, KOH MAAK, KOH KOOD och KOH KHAM var värt att besöka även om jag tror att den sistnämda ön blev uppköpt. Tillbaka till KOH CHANG (och kanske ta någon annan strand) och sen minibuss/taxi till KOH SAMET. Minibuss eller taxi itll BANGKOK där jag skulle stanna ett par dagar. kanske ta en tur över till KAMBODJA när du ändå är så nära om ni har tidsutrymme?
Av Tubbe
6 jan. 2013 20:45
Hej Curryfla

Mitt tips är att inte planera att besöka för många orter. På 14 dagar max 3 orter tycker jag.
Koh Chang , en ö utanför och varför inte 2 dagar i BKK som avslutning som har hur mycket som helst att bjuda på. (Tips en tur i kanalerna )
Det tar nämligen en hel del tid att resa om man räknar från man börjar packa ihop sin resväska till man packar upp den på nästa hotel.Det handlar inte om att göra så många besök som möjlig, utan njuta av resan.
Att se och minnas resan ...att kunna plocka fram godbitar ur "minnesbanken" när det är riktig tungt hemma.

/ Må gott / R