Tips på vad man inte får missa och vart man bör åka

Av Soffi80
16 feb. 2012 20:13
Visningar: 324
Hej!
Jag och min sambo och våran dotter på 3 1/2 år har bokat flygstolar den 5 mars till Phuket. Vi har bokat första natten i phuket men tänkte åka vidare mot andra ställen sen. Vet inte vart riktigt just nu. Vi vill åka runt lite på olika ställen, pippi öarna är ju nästan ett måste för det är stället man hört om vet inte hur många nätter som är rimligt att stanna där men vi ska resa i 14dagar.. Vi har aldrig åkt så här förut utan vi har åkt charter. Jag är ju lite rädd att det blir som en jakt på boende hela tiden. Jag vill ju kunna ha dagar vid havet och poolen med bara lugn och ro. Inte bara resa runt. Vi skulle vilja vara på nått ställe där det inte är så mycke turister (tips nån)
Jag tycker det verkar ganska dyrt med boende när man kollar på nätet, Mina frågor är typ
vad får man inte missa?
fint ställe med lite turister?
Billigt boende?
Ska man boka hemifrån ? (hört att bilderna ljuger)
Blir det bara jakt på boende?
Alla svar tas tacksamt emot

:)
Av Sos08
21 feb. 2012 13:37
Hej!

Innan vi köpte vårt eget boende i Thailand brukade vi åka dit och ha något ställe bokat innan vi kom fram. Sen löste vi boendet eftersom vi åkte oftast och det var inga problem. Ibland kan det ju vara skönt att titta på boendet innan man bestämmer sig.
Vad du kan börja titta på ett par veckor innan ni åker är www.latestays.com där det inte går att boka så långt i förväg men i gengäld går det att hitta fina boenden till kanonpriser där.

Ett lugnt ställe som inte ligger långt ifrån Phuket är Coral Island där det endast finns en resort med bungalows. Ett perfekt ställe att varva ner på. Men där kan det ev vara idé att förboka på. http://www.coralislandresort.com/ titta om du hittar erbjudande på latestays först och jämför priserna.
Om du tittar i våra album http://www.reseguiden.se/forum/resor/thailand-9-24-dec-08-1878 http://www.reseguiden.se/forum/resor/thailand-27-11-12-12-2007-1997 så ser du både från vår resa då vi bland annat var på Coral Island och på Phi Phi.

Ha en skön resa!

mvh SoS
21 feb. 2012 15:13
Kolla här på Reseguiden vad medlem "Muangthai" tipsar om - han har småbarn och har varit på många fina och mindre kända orter på ön Phuket - undvik för allt i världen de största stränderna såsom Patong, Kata och Karon. Phi Phi islands har gjort sitt för länge sedan och är numera en "kloak" med partajande tonåringar!

Latestays är en utmärk sista-minuten-bokningssajt eller så knallar du in på en lokal resebutik och ber dem om hjälp! Jag tycker du skall boka några nätter hemifrån så du har några dagar fixade i början - man är tämligen trött och "koko" i bollen efter den långa flygresan och när temperaturen är +35C så orkar man inte springa omkring och leta boende...