Tips på utflykter under Karibienkryssning!

Av Msdr
21 jan. 2011 11:12
Visningar: 704
Hej alla resglada!

Kommer åka på Karibienkryssning i feb/mars 10 dagar. Vi kommer gå i land på Bahamas, US Virgin islands, Dominica, Grenada, Bonaire och Aruba.

Rederiet (Princess cruises i vårt fall) anordnar ju massor av utflykter, men jag har läst på flera håll att det både är billigare och trevligare att ordna på egen hand.

Är det någon som har erfarenheter om detta, samt tips om vad man absolut måste se på just dessa öar?

Tar tacksamt emot alla tips!!
24 jan. 2011 14:41
Kom precis därifrån med Princess Cruises. Lyckostar!

Ja, utflykterna är ganska dyra, men de brukar vara välorganiserade och visar 'det bästa'. Men jag kan tipsa om:

Grenada där vi var 2 dagar: VI tog en dag en tur runt ön för att se kryddodlingarna, upp till den vilande vulkanen, vattenfall mm. Mycket bra tourguide och intressant. En annan dag åkte vi båttaxi (billigare än biltaxi) till Morne Rouge Beach, bortanför Grand Anse dit 'alla' åker - fantastiskt. Nu vill jag bo där!

Bonaire - åk till Klein Bonaire och snorkla - bäst i Karibien! Eller ta en tur med en egen taxi runt södra delen, se flamingos, saltproduktionen, fyren på sydsidan, bada på Sorobon Beach, underbart!

Dominica- Snorkla vid champagne reef. Det bubblar upp riktigt varmt vatten och bubblor från havsbotten. Vackert rev med massor av fisk! Vi tog en turbåt dit från kryssningsbåten, men det går säkert att ta en taxi dit bara och be taxin hämta upp er en viss tid eller vänta.

Njut!!
Av Msdr
24 jan. 2011 18:10
Hej!

Va roligt att höra att det var bra! Har varit lite orolig efter att ha läst om andra rederier, som inte varit så bra... Jag har goda förhoppningar om denna kryssningen!!

Tack för jättebra tips!! Det ska bli så roligt att åka på Karibienkryssning!!