Tips på trevliga ställen runt Medelhavet

18 okt. 2010 09:52
Visningar: 2354
Hej!
Vi, ett par i 45-års åldern, funderar på att åka till något nytt ställe i juni och skulle behöva tips på något trevligt ställe. Vi är ute efter lugn och ro, dock inte allinclusive. Strandnära, men ändock trevliga restauranger på gångavstånd. Någon sevärdhet är inte helt fel. Vi har tidigare varit till Egypten ,Rhodos, Kreta, Mallorca, Nice, Barcelona, Venedig, Rom, Turkiet.
Alla förslag är välkomna
Av Jankk
19 okt. 2010 07:23
Vil anbefale Kroatia og spesiellt Dalmatia !

Her finnes mange små, trivelige plasser, mange hyggelige folk og godt klima.

Områdets lange historie gjør at det finnes masse severdigheter !
Av Sanoj80
19 okt. 2010 19:31
Varför inte Portugal och Lissabon. Visserligen inte Medelhavet men många fina stränder, t ex i Estoril och Cascais. Speciellt i Cascais finns många restauranger men även längst strandpromenaden mellan Cascais och Estoril kan man finna några restauranger och i Estoril finns det berömda casinot. Tåg från Cascais till Lissabon tar cirka 1/2 timme och det finns många små pärlor att stanna till i längs vägen. Människorna är dessutom glada och trevliga och många pratar eller försöker verkligen prata engelska, vilket ju är en fördel för de som inte pratar portugisiska. Kan verkligen rekommendera Lissabon, en ibland bortglömd stad, jmfrt med andra europeiska huvudstäder. För tips och info i övrigt läs www.lissabon.se.
Av Manki
19 okt. 2010 22:13
Cypern tyckte vi var intressant, valde Fig Tree bay som är lite lugnare område. Lokalbussarna går in till huvudstan Nikosia med intressant historia. Härligt klimat!
Av Theelf
21 okt. 2010 12:55
Då vill jag nämna Sicilien. Vi var där för c:a en månad sedan - mkt trevligt och vackert! Mat, folkliv, sevärdheter och strandliv är en svårslagen kombination. Vi spenderade våra dagar på öns västliga del: Trapani, Castellammare del Golfo, Scopello, Palermo.
/TheElf
Av Zahide
24 okt. 2010 19:23
Jag gjorde min första resa till Kroatien senaste sommar och jag kan garantera att det blir flera resor dit framöver. Vi flög till Split och tog sen bussen ca 5-6 mil söderut tills vi kom till ett jättemysigt ställe som heter Baska Voda. Jag kan varmt rekommendera stället. Jag har foton därifrån om du vill gå in och titta.
Av Putte83
24 okt. 2010 21:25
Tjena,

Då skulle nog jag rekomendera Podgora på Makarska Rivieran i Kroatien. Kanonställe med härliga stränder och resturanger. Vill man kan man alltid ta bussen eller taxi över till Tucepi, grannorten, som också är ett jättebra ställe. Finns en resturang i Tucepi som serverar bland det bästa i fisk och skaldjursväg som jag någonsin ätit, kommer tyvärr inte ihåg vad den hette dock...
Hursomhelst, det är också ganska nära till Dubrovnik, något som jag och min sambo (smarta som vi är) missade... men det får bli en annan gång =)
Av Cfe1
29 okt. 2010 17:31
Om ni gillade Spanien, och Mallorca (vet ju inte var på Mallorca ni var...), och med tanke på juni, är "grann-ön" Menorca intressant, dvs om man vill ta det lugnt, koppla av, och slippa störande partyliv / barer etc.

Liten ö, som man kan köra tvärs över på cirka 1 tim., från gamla huvudstaden Cuitadella till nya Mahon (g:a resp nya är verkligen inte refererande till modern tid...).

Vi bodde i en av semesterorterna i västra hörnet, för cirka 6 år sen - Cala 'n Bosch.
Barnfamiljer och äldre eller par som vill koppla av. Lagom med hotell / lägenhetshotell runt en FANTASTISK badvik, stillsamt, med en mysig liten marina och hamn med lite restauranger och butiker. Allt inom gångavstånd från hotellen.
OCH det finns massa fina orter och små städer eller bara naturupplevelser, och både städerna som ovan att besöka, om man hyr bil för några dagar.

Om ni vill ha tips och info, hör av er!
Av Cfe1
29 okt. 2010 17:33
Citerat från manki:
Cypern tyckte vi var intressant, valde Fig Tree bay som är lite lugnare område. Lokalbussarna går in till huvudstan Nikosia med intressant historia. Härligt klimat!
Skulle bara säga att Cypern är väldigt varmt under sommaren, särskilt juni och juli, men även augusti.
Passar bra vår eller höst.
29 okt. 2010 19:08
Cypern, Kroatien, Spanien - Conil på Costa de la Luz. Visserligen inte Medelhavet, men härliga stränder och fina bad i Atlanten. Mycket att se. Cadiz, Jerez, Vejer, Tarifa och kanske en tur över till Afrika. Finns hotellrum, lägenheter och hus att hyra. Gå in på www.chiclana.se/conil så får du lite bilder och tips på hur det ser ut i Conil.
Av Desires
29 okt. 2010 19:27
Det finns många mysiga ställen.
I Italien gillar jag: Sardinien, Sicilien (Cefalu) eller söta medeltidsstaden Tropea som tillhör Kalabrien. Foton: Sardinien http://www.desires.se/#post36
Sicilien http://www.desires.se/#post90
Tropea http://www.desires.se/#post12

Korsika verkar underbart; har inte varit där själv ännu men det verkar vara en väldigt härlig ö, med underbara stränder, mycket kultur, höga berg, småbyar och vacker natur. Ska själv dit i juni nästa år.

Eller Grekland (min favorit nu är Skopelos som är den senaste av alla grekiska öar jag varit på)!
Kolla här: http://www.desires.se/#post91

Eller Kroatien som vi varit i 7-8 ggr, där finns så många fina platser som har det ni söker (fastän inte så mycket sandstränder, men otroligt kristallklart fint vatten och många underbara fina medeltidsstäder), t ex ön Hvar, Vis, Korcula eller söta staden Omis på fastlandet. Foton här: http://www.desires.se/#post86
13 nov. 2010 18:00
Ni verkar redan plockat russinen i kakan, men har av någon anledning missat Medelhavets pärla: Kroatien!
På er beskrivning av önskemål så passar flera ställen in längs med Adriatiska havet, oavsett vad ni väljer blir ni nöjda. Dubrovnik i söder, eller Rabac på Istrienhalvön i norr. Väljer ni Rabac som är en renodlad badort har ni nära till sevärdheter i staden Labin o Poula.