Tips på resrutt

1 aug. 2016 16:54
Visningar: 35
Hej, vi är ett par i 25 årsåldern som ska till Thailand 5 januari - 27 januari, alltså 3 veckor (första gången). Vi landar i Krabi flygplats. Har ni något tips på en resrutt till oss? Vi är öppna för äventyr så alla tips uppskattas.

Vi är även intresserade av att ta dyklicens i Thailand. Vet någon vad det kostar? Vi har hört att vanligaste stället man tar det är i Koh Tao. Måste man boka något i förväg eller går det att fixa allting på plats?

Hur är det med hotell under högsäsong? Vi tänkte endast boka dem 2 första nätter i Krabi men resten ska vi boka på plats beroende på var vi befinner oss.

Jätte tacksam för svar! /Claudia
3 aug. 2016 09:18
Dykcert kostar ca 10 000 bath på Koh Tao. Finns massor med dykskolor, vissa erbjuder tom kurser inklusive boende. Bara att söka på nätet . Nedan ett alternativ.

http://www.bigbluediving.com/courses/open-water-diver.html

Svenskt firma i Ao Nang tar ca 15 000 bath för samma kurs.

http://www.kontiki-krabi.com/index.php/sv/padi-kurser/entry-level#Open-Water

Men ska ni fram och tillbaka till Koh Tao från Krabi "försvinner" två dagar i resande. Räkna med 8 - 10 timmar från hotell till hotell.

http://www.ferrysamui.com/krabi.html
8 aug. 2016 14:21
Tack så mycket för svaret :) Vi tänkte från Koh Tao passa på att åka runt dem olika öarna som finns i närheten och sedan tillbaka till Krabi.