Tips på mysig by i Sardinien

Av Eelinn
13 maj 2013 17:48
Visningar: 3908
Jag och min sambo har tänkt resa till sardinien i mitten på augusti i ca 1 - 2 v. Vill ha mycket bad, god mat och en mysig upplevelse. Vill helst inte hyra bil. Vill gärna hitta något mindre ställe med enkelt, bra boende till ett billigt pris. Bra bad är ett måste. Vad rekommenderar ni? Är flyg till Alghero bäst?
Av Desires
13 maj 2013 19:02
Hej!
Sardinien är en väldigt fin ö! Det finns ju en hel del fina små byar där, som vi verkligen uppskattade! Men vi hade hyrbil där och åkte runt, vilket naturligtvis då är lite lättare. Du skriver att ni helst inte vill hyra bil, kan bara nämna att vi bilade på Sardinien i juli och upplevde trafiken där som ovanligt lugn för att vara i Italien, det var inga problem att köra där, fastän det var mycket turister på ön då mitt under högsommaren.

Men förstår att inte alla vill köra bil utomlands. Utan bil skulle jag nog ta flyget till Alghero, sedan buss till Bosa t ex (jag vet att det går bussar dit eftersom vi gjorde en sådan utflykt från Alghero). Bosa är en söt liten by, vi badade inte där, men jag vet att det finns bad där också, Vid Lido Bosa Marina, 2 km från den gamla stadsdelen i Bosa, finns en långgrund sandstrand. Om du har bil kan du även finna privata och natursköna bad där du kan bada från stenar och klippor. (Läste detta på Fritidsresor som har charter t Bosa.)

En annan by (som faktiskt var vår favorit) är Santa Teresa di Gallura på norra Sardinien. Det går bussar dit också, ska ta ca 2,5 timme. Supermysig by med pastellfärgade hus och kristallklart vatten. Därifrån kan man ta färjan över t Bonifacio på ön Korsika. (Bonifacio oerhört vacker stad som ligger högt på klippor).

Även den mysiga byn Castelsardo går det bussar till, läser jag nu... Under sommarmånaderna finns det en gång-dagligen direkt busslinje mellan Alghero flygplats och Castelsardo, det är denna som fortsätter till Santa Teresa Gallura,

Foton från dessa platser här http://desires.se/#post36