Tips om Australien?

Av Marika
15 apr. 2010 11:46
Visningar: 1055
Är det någon som kan tala om ifall det är lätt att hitta utflyktsarrangörer på plats i Australien? Vill inte köpa en färdigpakterad resa utan ta dagen som den kommer på plats.

Aktuella utflykter är:
Kangaroo Island (avresa fr. Adelaide)
Snorkling Stora Barriärrevet (avresa fr. Port Douglas)
Dagstur med båt i Whitsunday Islands (avresa fr. Brisbane?)
Kurada (tåg ena vägen och linbana tillbaka, avresa fr. Port Douglas)
Stadsrundtur i Sydney

Söker även efter någon sight som erbjuder boende i Australien, typ Thailändska sawadee.com. Eller är det någon som kan tipsa om tex lägenheter att hyra?

Tack på förhand!

MVH / Marika

Tacksam för alla tips!
15 apr. 2010 13:25
Hej,

Tror att "Viggen" kanske kan hjälpa dig att få svar på dina frågor. =)

/Jennie
Av Marika
15 apr. 2010 14:14
Ok tack! Ska kolla med Viggen :)

Kram Marika
Av Ziesta
15 apr. 2010 14:39
Hej,
När jag reste runt i Australien tog jag en hel del dagsutflykter och mindre rundresor. Det var aldrig några problem att boka in sig på dessa på plats, oftast fanns det flera olika företag att välja bland. Jag bokade via mina hostels och på lokala resebyråer. Bäst är förstås om man har några dagars marginal, så att om den utflykt man vill åka på är utsåld till imorgon kan man åka i övermorgon istället..

Jag har dock inte gjort någon av de utflykter du nämner.. Snorklingstur i barriärrevet och Kuranda åkte jag till ifrån Cairns, så kanske är utbudet av utflykter inte lika stort i Port Douglas som i Cairns.. men det kanske någon annan som bott i Port Douglas kan svara på? :-)

Jag är osäker på om det finns dagsturer från Brisbane till Whitsundays.. Det ligger ju en bra bit ifrån varandra.. (1120 km enl http://www.frasercoastholidays.info/rtn2/whitsundays/getting_around/getting-here_home.cfm ) Vanligtvis åker man från Arlie Beach till Whitsundays.
Av Marika
15 apr. 2010 14:57
Ha ha haaa! Var det så långt mellan Brisbane och Whitsundays! Du ser, det är dags att jag börjar läsa på :) Vart ska man flyga om man vill ha access till Whitsunday?
Låter toppen att man kan boka utflykter på plats på de flesta ställen. Bra tips med att man ska ha någon dags marginal ifall det är fullbokat.

Kram Marika
Av Ziesta
15 apr. 2010 16:06
Härligt med reseplanering! :-)

På länken jag hittade så står det lite info om hur man tar sig till Whitsundays. Verkar som man kan flyga till Hamilton Island från ex. Brisbane http://www.frasercoastholidays.info/rtn2/whitsundays/getting_around/getting-here_home.cfm
Ni har tänkt flyga runt i Australien alltså? Annars funkar det rätt bra att ta långfärdsbuss. Den går hela vägen uppför kusten. http://www.greyhound.com.au/
Men det är ju extremt långa sträckor så kanske bättre att flyga till någon större stad i närheten och sedan ta buss till Arlie därifrån. Ex. Townsville. Men jag har ju inte varit på Whitsundays så kanske finns det smidigare sätt att ta sig dit.

Här har jag listat några platser jag gillade i Australien om du behöver fler tips på platser att besöka: http://www.reseguiden.se/minsida/ziesta/blogg/8545
Av Babbo
15 apr. 2010 19:52
Det finns nog inget land som har så mycket dagsturer till allt möjligt som Australien! Men det är ofta ganska dyrt. De flesta turer kan man fixa själv om man har tid. På alla hotell ligger massor av broschyrer från olika turoperatörer. AAT Kings är en av de större arrangörerna:
http://www.aatkings.com/eu/index.php
men det finns hur många som helst!

Jag tycker att du ska lägga till Daintree River på din utflyktslista från Port Douglas! Häftigt att se krokodiler, flying foxes m.m

Flyg inrikes till t.ex Airlie Beach finns hos bl.a
http://www.jetstar.com/gx/en/index.aspx
http://www.virginblue.com.au/
Tycker absolut att ni ska flyga någon sträcka för att inte bara sitta på vägarna.

Kan inte komma på någon sight med boende.......................
Av Marika
15 apr. 2010 22:55
Detta är anledningen till att jag älskar Reseguiden - alla goa medlemmar som tar sig tid och delar med sig av supertips. TACK ALLIHOP för värdefull info och tips!

Kramar Marika
16 apr. 2010 00:32
Passa på att ta en natt i Whitsundays också för de har många schyssta ställen. Hayman är bäst (där jobbade jag) men också mest exklusivt, Hamo Island har fler alternativ och t ex Dayfream är lite mer åt familjeresort.

"Måsten" (även omjag är tveksam till just "måsten") att besöka är Whitehaven Beach, om ni har råd ta en helikopter in över stranden.

www.Australia.com är den officiella turistsajten för Oz och den har även hjälp/hänvisning till boende.

Men ja, det brukar vara lätt att hitta bra arrangörer och de lokala informationskontoren brukar vara duktiga.

Barriärrevet funkar ju även från Cairns som antagligen har större utbud av arrangörer dessutom. Ett tips: Hoppa inte på en resa till Green Island. Ganska tråkiga rev däromkring.