Hur spendera 3 veckor i Australien?

2 jan. 2020 13:41
Visningar: 268
Jag och min pojkvän planerar en 3 veckor lång resa till Australien i december 2020/januari 2021. Problemet är bara det att vi vet inte hur vi ska kunna se så mycket som möjligt utan att det blir stressigt. Vi vill besöka Sydney och Cairns, men även Whitsundays vore häftigt att få uppleva. Vi vill alltså få både storstadsliv och strandhäng.

Vi har funderat på roadtrip från Sydney till Cairns, men i och med att landet är så stort känns det som att det skulle bli allt för stressigt på 3 veckor. Vad tror ni? Alla möjliga tips mottages gärna.
Av M4sta86
2 jan. 2020 13:56
3v roadtrip blir alldeles för stressigt. Det är väldigt lång sträcka och ni kommer få spendera halva tiden på transport. Om ni vill se de sakerna du nämner hade jag flugit mellan orterna och på så sätt kunna få så mycket tid som möjligt. Har för mig även Airlie Beach har en flygplats. Whitsundays utgår därifrån. Tänk på att du inte ska bada i havet i Cairns pga krokodiler och maneter. Där badar man i utepooler istället. Även detta gäller för Airlie beach så vill du få en hel del strandliv hade jag tänkt till...
2 jan. 2020 14:04
Ja, det är mitt i wet season och stinger season (kubmaneter). Regnar mycket i norra Queensland under denna tid så synd att åka dit då om det är strandlivet som är det viktiga.
Hade jag varit er hade jag valt att åka dit under maj-oktober eller se mer av södra Australien istället. Det finns fantastiska stränder och natur längs hela sydkusten och upp längs halva väst- och östkusterna.
Av Asdfgh
3 jan. 2020 15:06
Jag var på samma rutt som er, jag var där ca 10 dagar. 3 i Sydney och betade av operahuset, sydney harbour bridge, åkte tunnelbana , bodde på bondi beach

Sen 7 dagar på Cairns och gjorde lite snorkling och besökte även Fitzroy island national park som var sjukt häftigt!

Jag flög från Sydney upp till Cairns. Detta ägde rum december 2019.

Det var extremt hårt väder så planen till guld kusten var inställda så polarna jag träffade på Cairns fick åka greyhound buss istället.
3 jan. 2020 23:57
Just nu är det ju vldigt extremt, men du kan lätt spendera 2-3 veckor bara i Sydney med omnejd i dec-jan.

Denna period är oftast både våt och het i QLD, kanske VIC eller SA vore ett alternativ.
28 jan. 2020 12:21
Då jag tycker att själva resan i Australien är otroligt rolig så skulle jag rekomenader er att först flyga till Sydney och stanna några dagar och sen ta flyget upp till Brisbane och sen bila därifrån till Cairns. Det är 20h mellan Brisbane och Cairns och har ni strax över 2 veckor på er och är beredda på att fara en del så tycker jag verkligen ni ska ta denna rutt. Att bila i Australien är fantastiskt och man får se otroligt mycket. Under denna sträcka har ni Airlie Beach där det går båtar ut till Wirhsundays och tar ni bara en dagstur där räcker det absolut och det tar heller ingen tid ifrån er. Finns hur mycket som helst att se på vägen 😍 skriv om du vill ha mer tips!
2 feb. 2020 00:19
Personligen (jag jobbade 6 månader i Whitsundays) skulle jag lägga så lite tid som möjligt i Airlie (no) Beach och Shute Harbour - hellre Cairns. Förutom att kryssningar/resor går därifrån är det ett backpacker ghetto och ett ställe dit staff från öarna åker för bli packade.
Av Helen69
4 feb. 2020 11:48
Ja vill tipsar on väst Australien och mitt hemstad Perth, det är jättefint där och vädret perfekt i Jan/dec. Ni kunde åka först till Sydney, några dagar räcker och sedan flyga upp till Cairns och hyra bil. Jag skulle stanna i Port Douglas som är jättefin. Här kan ni se barriärrevet och regnskogen. Från cairns flyga till Perth och hyra bil här. Rekommendera här att resa till sydväst WA typ Busselton , Margaret river, yallingup, dunsborough. Här finns det massor av vingårdar, stränder, fin natur osv. Lätt att resa runt själva. Rottnest island är också ett must see. Detta är doable i 3 veckor enligt mig som är från Australien. Vi var just hemma i 4 veckor och såg inga regn så det är en bra tid att åka.
Av Helen69
4 feb. 2020 12:00
www.rottnestisland.com

En webbsida om ön utanför Perth, vart alla kändisar åka till och ta selfie bild med de söta quokkas (en liten känguru typ djur som finns bara på denna ö)
Av Helen69
4 feb. 2020 12:32
Jag håller med de andra att det är långt att åka från Sydney till Cairns men det är faktiskt också doable i 3 veckor om man planerar rätt. För många år sedan åkte jag med min svensk man till Sydney och firade nyår i Sydney (år 2000😂😂) vi hade några dagar i Sydney och även hann att se Blue Mountains. Sedan hade vi en buss pass och stannade några dagar på olika platser på vägen upp till Cairns. Om jag minns rätt stannade vi på Coffs Harbour, Byron bay, surfers paradise, noosa, hervey bay, fraser island, rockhampton ( ut till great keppel island), Airlie beach with cruise in the whitsundays, Townsville (& magnetic island)och sedan Cairns. En del platser stannade en natt och de flesta 2 nätter. Vi stannade på backpackers hela vägen eftersom de var och hämtade upp från busstationen. Gick väldigt smidigt och vi såg mycket men blir lite jäktig och personligen hade jag valt syd väst Australien över queensland. Googla Esperance beaches och du ska fatta vad jag menar😉
Av Asok
4 feb. 2020 14:24
Jag har varit flera gånger på östkusten i dec/januari och skulle föreslå att ni tar 4-7 dgr i Sydney och sedan flyga upp till Cairns och ta några dagar t.ex. på Green Island eller annan ö ute på revet (kostar en del men är värt det). Öarna som ligger närmast kusten som Fitzroy Island har ju ofta stingers på sommaren och då är det inte badbart. Åka tåg upp till Kuranda och ev. En sväng upp till Port Douglas och Daintree Rainforest lär ni också hinna med.

Alternativt kan ni börja i Sydney och sedan flyga över till Perth och västkusten istället?