Tips och råd om att resa i Italien.

Av Linkita
10 maj 2012 23:52
Visningar: 5604
Jag och min sambo tänkte åka till Italien i sommar. 2-3 v. Nu är frågan, vad är bäst. Flyga till Milano och hyra bil för att sedan bila vidare eller åka tåg?
Är det lätt att få tag i hotell där nere eller måste man hyra boende redan nu. Vi tänkte åka i juni.

Tacksam för svar
Av Annl
13 maj 2012 08:30
Vi har rest mycket iItalien och mitt förslag är att ni hyr en bil - det är ju smidigare än att åka tåg.

Hur svårt det är att få tag på boende skulle jag säga att det beror på vart ni tänkt åka. Ska ni till Venedig te.x. hade jag absolut bokat hemifrån i förväg. Rent generellt tycker jag att man alltid ska boka hemifrån i förväg - tänk på hur mycket tid man lägger på det hemma och den tiden vill man ju inte slösa bort när man är på plats på semesterresmålet.

Trevlig resa!
Av Linkita
16 maj 2012 07:15
Okej tack för svaret.

Blev bara lite orolig då jag läste på nätet att många har fått räkningar hem skickade lång efter att det hyrt bil i Italien, dels påstådda felparkeringar samt skador på bilen som inte var riktiga..
Av Annl
16 maj 2012 17:13
Det är helt rätt som Nisse skriver att det kan vara lurigt med parkering och att det gäller att se upp så att man inte ställer sig där de hotar med att forsla bort bilen.

iterat från nisse2ears:
Hej!
"Påstådda" felparkeringar kan ju trots allt vara korrekta fel - man har kanske bara inte uppmärksammat att man kört där det råder körförbud utan tillstånd.
Läs mer om det här:
http://www.konsumenteuropa.se/Resor/Resa-med-bil/Forbjudna-zoner-i-Italien/
Av Linkita
16 maj 2012 19:24
Okej tack för länken och svaren, ska kolla in de.
Av Asok
17 maj 2012 11:22
Det luriga är om man har tänkt sig köra in i städer som t.ex. Florens där det är körförbud på vissa gator för vissa bilar/nummerskyltar m.m. Råkade ut för det. Fanns inga skyltar som talade om att det var begränsat o vi följde bara skyltarna för att komma till parkeringsgaraget. Våra kompisar som körde bilen bakom klarade sig.
Av Linkita
1 juni 2012 10:13
Tack för svaret. Synd att det är så:-(
Av Fredros
1 juni 2012 22:20
Har råkat ut för att med hyrbil anklagats att ha kört i förbjuden zon i Pisa. Ett antal brev kom från polisen,med ökande krav för varje brev. Hur slutade detta?
Efter kontakter med italienska ambassaden i Stockholm struntade jag i att betala och därefter har inget hänt, men enl ambassaden kan jag vara "svartlistad" på något sätt om jag försöker hyra bil i Italien igen.
Av Linkita
2 juni 2012 21:57
Jag var för feg så vi bokade hotell i Sardinien i två v och ska hyra bil där. Tack för svaren och hoppas ni alla får en bra sommar.