Tips i Florida- Sarasota

Av Katrinl
3 mars 2011 21:32
Visningar: 4455
Vi är en familj med två barn, 12 och15 år, som åker till USA för första gången i sommar. Vår planerade resrutt är
New york 4 nätter
Orlando
4 nätter
Sarasota 7 nätter
Fort Myers 3 nätter
Key Largo
2 nätter
Key West
2 nätter
Miami beach
4 nätter
Jag läser en del och ser att det finns många tips i andra trådar men vill gärna ha tips på aktiviteter/ upplevelser i Sarasota, gärna med djur/ naturanknytning.
Det är så fantastiskt bra med tips:)!

Katrin
4 mars 2011 10:27
Hej Katrin
Jag och min familj brukar tillbringa våra semestrar på Anna Maria Island strax norr om Sarasota. Även den här sommaren blir det 4 veckor.
Det är naturupplevelser med anknytning till havet som gäller på AMI och jag gissar att det är likadant runt Sarasota.

De flesta (och bästa, tycker jag) naturupplevelserna får man genom att vara ute och promenera på stränderna eller komma sig ut på vattnet i båt. Delfiner ser man mest varje dag. Är man ute och fiskar i båt kan det hända att delfinerna kommer och knycker fisken. Dom är extremt skickliga. Vi har även sett en del hajar, rockor, och manatees.
http://www.islandturtles.com/ är en organisation som skyddar sköldpaddorna på AMI och dom har guidade turer på somrarna.

Sen finns det en del Eco-tours man kan följa med på. Googlade på detta i Sarasota och hittade bland annat denna länk. Inget jag vet nåt om men det finns en hel del. http://www.sarasotabayexplorers.com/

Om man gillar att fiska finns det hur mycket som helst. Det går bra att fiska från stranden. Barn får fiska utan fiskekort, som vuxen får man lösa fiskekort som man kan beställa på nätet eller köpa på Walmart eller nån av affärerna som säljer fiskegrejor. Vill man vara lite mer avancerad kan man hyra en guide med båt en halv eller hel dag. Finns många. Bara googla på fishing-charters.

Jonas
Av Katrinl
5 mars 2011 08:53
Tack för svar.
Har ni gått med på någon guidad tur med sköldpaddsföreningen? Hur troligt är det att man får se små sköldpaddor eller är det mest så att de pratar och man får se bona där de lägger ägg? Skulle vara fantastiskt att få se babysköldpaddor som tar sig mot havet.

Ingen som vet om det finns outlets i närheten av Sarasota eller kanske någon flee market?
5 mars 2011 22:34
Citerat från katrinl:
Tack för svar.
Har ni gått med på någon guidad tur med sköldpaddsföreningen? Hur troligt är det att man får se små sköldpaddor eller är det mest så att de pratar och man får se bona där de lägger ägg? Skulle vara fantastiskt att få se babysköldpaddor som tar sig mot havet.
Har aldrig varit med på nån tur. Spår i sanden är det närmsta jag kommit. Skulle tro att man undviker allt som kan störa djuren. Lite generellt kan jag säga att man i Florida är mycket rädda om sin miljö och sitt djurliv. Mycket mer än här hemma. Det var kanske en av de största överaskningarna när jag besökte Florida första gången.
Ingen som vet om det finns outlets i närheten av Sarasota eller kanske någon flee market?
Jag tror att den närmsta Outletten finns i Ellenton, strax norr om Bradenton. Ligger längs 75:an. I Bradenton finns även ett Flee Market som heter Red Barn.
Av Annl
7 mars 2011 17:35
Hej,

Ni kommer att få det fantastiskt - USA är så trevligt och så enkelt att resa i!

Vi är också en familj och har två barn som är 12 år och 14 år och vi skall också till bl.a Florida till sommaren. Vi har varit i Florida tidigare och var då bl.a. i Orlando. Ni får absolut inte missa Seaworld och inne i parken finns en fantastisk restaurang som heter Shark eller något sådant och man tror att det är en turistfälla men så är inte fallet utan de hade fantastisk mat är vi var där och så kunde barnen kolla på hajarna.....

Frågan om är om inte Magic Kingdom är för barnsligt för era barn - även om det är det klassiska stället. Men det finns ju andra spännande parker.

Och en riktigt bra outlet har de dessutom i Orlando. Finns även en stor outlet i Miami...

Glöm inte Everglades och att åka ut i sumpmarkerna i airboat. Mycket speciell upplevelse.

Och tips om att resa runt - förra sommaren reste vi runt i USA i en månad och då lärde vi oss att inte planera för tight, dvs. att ha för korta stopp. Det blir ju rätt slitsamt för barnen. Ett annat bra tips är att boka hotell med pool - det är inte fel att barnen kan softa där efter en lång dag. Vi har till och med hittat ett hotell i NYC med pool på taket till sommaren - och det lär behövas för där kan vara rejält varmt på sommaren.
Av Katrinl
8 mars 2011 14:12
Vi har bokat biljetter till Discovery Cove där man får simma med delfiner och det är en systerpark till Sea world. I den biljetten ingår entré till Sea world så dit ska vi absolut.

Vi har bokat alla boenden fram till Key Largo. Vi känner att vi vill göra ett stopp där för att hinna snorkla i John Pennecamps naturreservat och för att avståndet från FM till Key West är för långt. Tror/ hoppas att det är lagom med boenden. Vi får ju vila upp oss i Sarasota där vi hyr hus med egen pool. Det enda av våra hotell , som vi tänkt oss, som inte har pool är det i Miami men då ligger stranden så nära. Det heter Suites on South beach, där det kostar 850 kr/ natt för oss fyra. Eller har du något annat tips i Miami?

När kommer ni att var i Florida och hur ser er resrutt ut?

Katrin
Av Annl
8 mars 2011 14:40
Hej igen,

Att simma med delfiner kommer att bli väldigt spännande - vi missade detta i gudieboken och när vi var på plats i USA var det för sent att boka.

Stranden i Miami skall ju vara fantastisk så det kommer att bli toppen tror jag. Vi kommer att på Fontanblaeu (med reservation för stavningen) - det är det hotellet där Bondfilmen Gold Finger spelades in; sonen är nämligen Bond-freak och tycker förstås att det skall bli extra spännande att bo på just det hotellet.

Vi reser den 1 juli och vår resa kommer att inledas med en natt i Miami (mest för att sova och komma i kapp tidsomställningen) och sedan bär det iväg till Key West där vi har hyrt en condo och skall bo i sex nätter. Under denna tid tänker vi oss även en utflykt till Everglades.

Sedan flyger vi till New Orleans där vi skall ha två övernattningar och åka flodbåt, kolla i franska kvarteren och äta god mat (det skall vara erkänt god mat där) och sedan flyger vi vidare till Atlanta. Där kommer vi inte att stanna utan hämta ut hyrbilen för att åka vidare till Savannah och Charleston där vi skall vara några ddagar innan vi åker vidare till Myrtle beach där vi också hyrt en condo och skall stanna i sex nätter. Sedan bbär det iväg till Washington DC och Philadelphia för några dagar innan resan avslutas med fyra dagar i New York - staden dit hela familjen alltid längtar tillbaka.

USA är verkligen så fint och ett så lätt land att turista i.
8 mars 2011 19:01
Vi har bokat alla boenden fram till Key Largo. >
Brukar vara sparsam med att tipsa om boenden. Har gjort det nån gång och lurat nån till hotell där vi hade turen att få det bästa nyrenoverade rummet till kanonpris, naturligtvis fick de inte det rummet.
Jag gör dock ett undantag när det gäller Key Largo.
Kolla http://www.keyscaribbean.com/homes/mariners_club.php
, där kan man hyra lägenheter eller Townhouses för kortare tider. Riktigt prisvärt ställe.

Jonas
Av Lindak
25 juni 2011 12:56
Hej!

Sitter själv och lägger upp rutten för en liknande resa men har precis börjat. En del i det hela är ju vad det hela kan komma att kosta? Är det någon som vill dela med sig i runda slängar hur mycket det kan bli? (Dollarn variera ju lite)

/Linda
Av Annl
25 juni 2011 15:31
Linda,

Mycket beror ju förstås på hur tidigt du bokar, hur många ni är, hur ni vill resa, vilken standard ni vill ha på boendet m.m.

Vi sticker om några dagar till USA på roadtrip i östra delarna och blir borta en månad. Vi är en familj på fyra personer och barnen betraktas i flyghänseende som vuxna.

Vi kommer att flyga in till Miami, flyga hem från New York, ha en inrikesflight från Miami till New Orleans och från New Orleans till Atlanta, två stora hyrbilar (dvs. en mellan MIami -Key West och tillbaka till Miami och den andra hämtar vi ut i Atlanta och lämnar i NYC).

Vi har bra flygtider och inte lång tid att vänta.

Vi kommer att bo på hotell och i condo (typ bostadsrättslägenheter med hög standard) med pool på alla ställen och fritt wifi.

Vår rutt ser ut som följer:

Miami 1 natt
Key West 6 nätter (condo)
Miami 2 nätter
New Orleans
2 nätter
Savannah 2 nätter
Charleston 1 natt
Myrtle Beach 6 nätter (condo)
Sky line drive 1 natt
Washington DC 3 nätter
Philadelphia 2 nätter
New York 4 nätter

För detta betalar vi 87 000 kr men då skall det tiläggas att denna bokninn gjordes i väldigt god tid - i oktober förra året.

Lycka till med din bokning!
Av Lindak
25 juni 2011 16:37
Toppen! Vi har räknat med runt 80.000 i allafall och har tänkt tre veckor med första stopp i New York. (Vet att det är dyrare där än i Florida.) Har försökt kolla på biljetter idag men får bara fram att det är förtidigt. Har du sett något särskilt bolag som har släppt sina biljetter? Eller något att rekommendera?

Ha en toppen semester!

/Linda
Av Annl
25 juni 2011 17:05
Hej igen,

Kolla www.allaflygbiljetter.se - de släpper biljetterna 11 månader före.

Där har jag hittat mängder med billiga flygbiljetter.

Skyscanner.se är också bra att kolla - de fångar in lågprisbolagen också.