Tips - Filippinerna

Av Frankh
25 apr. 2010 01:36
Visningar: 763
Hej!
Jag och min flickvän har tänkt resa till Filippinerna i Juni och tänkte vara där ca 3 veckor. Har planerat att flyga till Hong Kong och sedan till Cebu och därefter utforska öarna runt det området. Är grymt allergisk för nötter och fisk/havsdjur och undrar om det kommer att betyda mycket problem? Vilka ställen rekommenderas om man vill ha en lugn semmester till största delen men också se alla "must see" platser fast de skulle vara mera turistiga? Vår målsättning är också att boendet skall bli så billigt som möjligt, i vilka prisklasser rör sig prisen? Hur är vädret i juni? Vaccination? Oroligheter?
Tack på förhand!
h. Frank
Av Haikko
25 apr. 2010 12:19
Att du är allergisk betyder inte att du kommer få problem då många är duktiga på engelska men det är klart att vissa kanske inte fattar eller inte kommer på att dom använder typ sesamolja, jordnötsolja osv i matlagningen. Håll er till pasta, grillspett, potatismos och såna västerländska rätter som serveras överallt så är det nog inga problem.
Reser ni via Cebu så kan jag rekommendera er att åka via Bohol - Panglao - Siquijor - Apo Island - Södra Negros.
Panglao finns mycket att välja på och har mer turister än dom andra ställena, Siquijor är fantastiskt fint och lugnt("bara" ca 600 turister kan vara på ön samtidigt om alla hotell mm är fullbelagda). Apo Island har 2-3 hotell och är helt strömlöst med riktigt bra snorkling och dykning precis vid stranden.
Bra boende kan ni hitta utan problem för runt 200-250:-/natt på alla ställena.
När vi åkte så vaccinera vi oss för tyfoid feber även fast dom inte rekommendera oss att ta det, twinrix har vi sedan tidigare och rekommenderas vart än man reser.
Sen att smörja in myggmedel varje kväll är väl också en bra idé om man vill undvika ev. dengue som faktiskt finns fast än det är få som drabbas.
Vi kände oss aldrig oroliga när vi reste runt så jag tror ni inte ska tänka för mycket på det.
Av Frankh
31 maj 2010 00:45
Tack så mycket Haiko för tipsen! Nu är allting bokat och klart och om en vecka bär det av till Cebu-Bohol/Panglao-Siquijor-Apo Island. Undrar ännu om nån vet om hotellen, restaurangerna, bankomaterna etc. accepterar Visa Electron? Och hur är det lättast att ta sig från Tagbilaran till Siquijor och Apo Island? Har någon tips på sevärdheter och billigt boende(behöver inte vara med AC) på Siquijor och Apo Island?
Mycket tacksam för svar nu i sista minuten :)
h.Frank
1 juni 2010 10:34
Hej,

Ett till tips om du vill åka dit igen eller är intresserad av att äga fastighet där så finns det nu hus att köpa på ön Panglao (riktigt fint område).

http://www.alonavillas.com

Mvh,

// David
Av Frankh
7 juni 2010 15:49
Tack för infon Micke! Låter trevligt med midsommarmiddag på Panglao men enligt planerna tror jag vi då är på Siquijor men om det blir ändringar så kommer vi gärna och hälsar på! Och kanske vi ses på flyget om ni också åker imorgon med Finnair till Hong Kong :) Trevlig resa!
h.Frank
7 juni 2010 19:31
Hej Frank,
Ahh ni åker imorrn redan,, vi får vänta tills på Torsd då lyfter vi med Finnair via HK. Vi är ner på lördag vid lunch.
Har packat ner sillen och massa godsaker..he he.
Ni får ha en trevlig resa så ses vi där nere.

MVH Micke
12 juni 2010 14:23
Hej!
Jag och min man har funderat på att åka till Filippinerna i febr 2011 och stanna 3 veckor. Gärna åka runt lite. Det förslag Frankh fick , verkar passa oss perfekt. Det skulle vara intressant att höra hur resan varit. Jag har också läst "Mickebulans" och "Hoikkas" värdefulla tips nu och då. Ser fram emot att höra mera. Kanske man måste börja kolla lite priser snart och ev. boka. Hälsn fr Åland