The Kib resort and Spa

Av Henkea
10 sep. 2012 11:30
Visningar: 601
Hej,

Vi skall åka till Thailand 2 veckor efter jul och skulle vilja ha lite tips och råd om hotell, Vi landar i Phuket och vill åka till något fint ställe i närheten. Vi har kollat på Koh Koh Khao och "The KIb resort and Spa", har någon något att säga om detta hotell och hur långt är det till Koh Koh Khao?? Det går med taxi eller=?

Tack på förhand!
Av Fale
10 sep. 2012 19:27
vill ni bara ha ett rum för natten så ligger nai yang beach på gångavstånd från flygplatsen, 200 baht kan ju tänkas vara väl mycket för den kilometern., men taxi är bortskämda på phuket ön så bara betala så slipper ni gå i mörkret.
Nai yang var en liten fiskerby från början men har växt mer och mer..vart en viss tillbakagång efter "vågen"
men tror det är värre än nånsin nu, hehe, men sovrum och badvatten finns...
Tror man hittar mer natursköna ställen söderut neråt Nai harn..
och hotel finns överallt, bara att välja och vraka..
Av Fale
10 sep. 2012 19:31
oj tror jag fattade fel, koh ko kao är längre norrut förbi khao lak,
så iofs, kommer ni sent kan ni vila på nai yang första kvällen o sen åka norrut och ta båt dagen efter...
allt går med taxi, fast det är en bit att åka, kolla minibus eller vanlig bus åxå
påminner mej om att den enda gången jag förbokat hotel var just i khao lak, blev så glad när jag såg havet att jag glömde kameran och passet i "magfickan" nikon dog och visumet blev som läskpapper, hehe
Av Tholle
10 sep. 2012 19:51
Hejsan!!
Bodde en natt på KIB i mars förra året. Rent och fräsch bungalow hade vi, det fanns även rum med direktutgång till poolen, kostade lite mer. Kommer ej ihåg hur mycket dock...Vi var nästan själva på stranden och den är lång.....
Koh kho kao är ju själva ön och den är inte så stor, finns ej mycket att göra, ingen shopping knappt, några restauranger, men var ju bara på ön en natt så vi hann ju inte utforska så mycket.
Vi åkte taxi till Khao lak och sedan tuk tuk därifrån till hamnen där longtailbåtarna går till Kho koh kao, båtturen tar ca 5 min....

MVh Linda....
Av Henkea
14 sep. 2012 11:59
Tack för alla tips! Ngt mer som är värt att veta om khao lak och koh kho khao? Är det alltid båt som gäller till koh kho khao?
Av Cada
5 okt. 2012 23:45
Vi var på Koh kho Khao för tre år sedan och bodde då på Koh kho khao resort (ligger längre norrut på ön jämfört med the KIB). Tog nån promenad till the KIB och kollade lite, såg fint ut!
Vi älskade Koh kho khao och reser gärna dit igen - lång paradisstrand, i princip folktomma och helt utan solstols-invasion :-) Dock kan det vara värt att veta att havsvattnet är lite grumligare än på andra ställen vi har varit på och på eftermiddagarna kan maneter komma in. Vi tog ofta promenader på stranden norrut från vårt hotell och hittade riktigt stora och fantastiskt fina snäckor :-)
Kan gärna tipsa om några bra restauranger på ön - Ko Kai 1 (ligger inne vid piren) och Ko Kai 2 (ligger på stranden mellan the KIB och Koh kho khao resort), även Taco time inne vid piren (ägaren brukar skjutsa hem gästerna till hotellet efter middagen).
Vi bokade en egen minibuss från Phuket flygplats och ända fram till hotellet - otroligt smidigt! Tog kanske två timmar och kostade inte mycket. Och ja, du behöver åka båt över - men det är så nära att det egentligen är simavstånd, det tar ca 5-10 min med båten.

Ha en riktigt trevlig resa till ett underbart Koh kho khao!