Kho Lanta eller Khao Lak

Av Molly82
2 okt. 2010 17:49
Visningar: 3417
Efter mycket om och men har jag nu beslutat att det inte blir Kata beach i Februari utan Kho Lanta eller Khao Lak som verkar betydligt lugnare. Jag reser med sambo och två barn 6 och 4år. Är det någon som har varit på bägge ställerna som kan säga vilken av platserna som har finast stränder?
Vill gärna ha lite information om vardera ställe också, vilket är bäst när man reser med barn. Vi vill ha det lugnt men det ska ändå finnas lite shopping och restauranger att välja på.
Blir det Kho Lanta så blir det Fritidsresors hotell Blue Village Exotic Chada Beach Resort & Spa och Khao Lak Blue Village Exotic Khao Lak Seaview. Är det någon som har bott på dessa som kan berätta lite om hotellen.

Är det något som är negativt med platserna? På resebolagen framkommer ju aldrig sånt.
Vi vill inte ha mycket trafik omkring oss och översvämmat med folk som det verkar vara på Kata under högsäsong.
Vissa har rekommenderat Kho Lanta och andra Khao Lak. Vill gärna ha fler synpunkter vad som är bra och dåligt med respektive resmål.

Tack på förhand.
Av Sos08
2 okt. 2010 20:27
Vi trivdes bättre i Kao Lak. Lite bilder från båda ställena finns i våra album från 07 0ch 08. Befolkningen i Kao Lak är helt underbart vänliga. Därifrån kan ni ju också ta en tur ut till helt fantastiskt vackra Similan Islands.
mvh SoS
Av Nenna
3 okt. 2010 11:44
Hej!
Vi var i Khao Lak i februari. Vi var lite besvikna på stränderna där vi bodde, men längre söderut blev det bättre.
Vattnet var grumligt. Vi åkte varje dag ca en kvart till White sand beach med tuk-tuk, där var det väldigt fint.
Åt på Seaview en kväll. Gott, men min man blev dålig!
Vi ska till Koh Lanta snart och Koh LIpe. Har hört att det ska väldigt fint där.
Lycka till!
3 okt. 2010 14:08
Vår favorit är Koh Lanta med långgrund bred sandstrand, inga vattenskotrar eller surfingbrädor, inga longtailbåtar eller solstolar & parasoller på stranden! De turister som du möter är förmodligen skandinaver...

Koh Lanta är muslimskt komplett med moské och böneutropare och du hittar inga "girlie bars" där - det finns dock flera trevliga barer bl a längs Klong Prao stranden. I byn Ban Saladan finns flera bra fiskerestauranger .- alla med veranda byggd på pålar i vattnet!

Koh Lanta ingår i en marin nationalpark med ett 50-tal öar - några av dem är bebodda andra besöker man över dagen ex Koh Rok. Det finns flera olika dagsutflykter att välja mellan bl a "fyra öar" där man bl a får simma igenom en mörk grotta innan man kommer fram till en vacker lagun: Emerald Cave på Koh Muuk!

Det går också schemalagda färjeturer till flera av öarna (med ex speedboat) till ex Koh Ngai om man vill pröva "Robinson Crusoe"-liv.
Av Molly82
3 okt. 2010 16:09
Hur är det på Khao Lak, är det mycket prostution där som på phuket och "girly bars"? Är Kho Lanta lugnare än Khao Lak?
Av Sos08
3 okt. 2010 19:56
Vi såg i alla fall inte nå såna barer. Däremot blev vi väldigt väl mottagna överallt av befolkningen som är övervägande buddister.
Av Sej
16 okt. 2010 18:01
Khao Lak har inte hälften av den charm som Koh Lanta har.
Har aldig varit på ett ställe i Thailand där affärsinnehavarna har varit så "på" en som i Khao Lak, så fort man kastade en blick åt deras håll var dom på en som blodiglar. Det var som att vara i Turkiet.
På Koh Lanta däremot är inställningen radikalt annorlunda och när det gäller restauranger så finns alla de restauranger man kan behöva på gångavstånd om man bor på Khlong Dao eller på Long Beach. Den finaste stranden på Koh Lanta som ändå har några restauranger att välja på är Kantiang Beach men den ligger ganska långt bort från Saladan. Ett par av restaurangerna i Saladan håller för övrigt riktigt hög klass.
Khao Lak har Similian Islands om man vill snorkla men Koh Lanta har Koh Rok som står sig väl så bra i en jämföelse.
Koh Lanta har ett otal stränder att välja på både vad gäller boende och även för dagsutflykter. Jag kan också rekommendera en utflykt som gick till Emerald Cave på en av öarna söder om Lanta, den skulle barnen säkert gilla , min då 5-åriga dotter tyckte det var helt otroligt spännande och nästan magiskt. Vi bodde då på Lanta Villa men Chada är nog klassen bättre.