Thailandstips

Av Tur2007
6 juli 2010 22:36
Visningar: 391
Har en del frågor om Thailand och Hua Hin som jag ska besöka i slutet av november-början av december. Jag kommer att resa runt i 3 veckor och kommer att vara i Bangkok i slutet av november och därmed så känns det rätt smidigt att dra till Hua Hin en vecka för att sola och bada och ta det lugnt.

Letar efter ett bra hotell i närheten av stranden såklart där man kan få ett bra boende till ett bra pris som möjligt, men som ändå känns lite "lyxigare". Jag reser ensam så jag behöver ju bara ett enkelrum ifall det är någon som har några bra rekommendationer på hotell som har bra priser på det.

Hur tar man sig enklast från Bangkok till Hua Hin, pris?
Av Ukunda
7 juli 2010 19:53
Hej! Det finns jättemånga olika alternativ till transport mellan Hua HIn och Bangkok. Du kan ta lokalbuss med AC för nästan inga pengar alls från Bkk,det är helt ok och tar ca 2,5 timmar om trafiken flyter bra. Du kan ta tåg,ungefär samma tid ,möjligen lite längre för billigt pris. Du kan ta en taxi antingen ensam eller dela med andra (hör efter på ditt hotell eller flygplatsen i Bkk ) det är också bra pris tycker jag. Jag har testat alla de här varianterna och tycker förstås att taxi/minibuss direkt till Hua Hin är det bekvämaste men också det dyraste alternativet.

Till boendet: Jag har alltid bott enkelt men med suveränt läge på "lyckliga gatan i kvarteret kärleken" en liten gata som viker av från PhetkasemRd och där du finner bla annat Leng hotell,och Thipurai guesthouse. Titta in på google och se om du tror det är för enkelt. Du har i alla fall bästa delen av stranden på nära håll och stan på promenadavstånd. Vill du lyxa till det och har medel för det skulle jag nog välja Marriot.
Titta gärna in på google på ett ställe där jag också bott som heter King´s home. Då bor du hos en holländare och hans Thailändska fru i deras hem. John King gör allt för att du ska trivas. En speciell vistelse...inte lyxig dock men du får nya vänner garanterat och lär dig massor om Hua Hin och Thailand.