Thailand 2019 - Folk bara klagar?

Av Kricken
26 juli 2019 11:08
Visningar: 1196
Har just bokat flyg till Krabi för en två veckors välbehövlig semester med familjen under jullovet. Hör med lite folk i bekantskapskretsen som säger, “nu har vi varit i Thailand för sista gången”. Förstår såklart att Thailand inte är som på 80-talet längre, men så illa? Läser också online-recensionerna för diverse boenden och ställen. Det har blivit dyrt, slitet, det är otrevlig personal på boendena (kan ju bero på hur dom blir bemötta av gästerna), skitiga och skräpiga stränder, sopor överallt i naturen, mögliga rum, fullt av Kineser (jag lägger inget värde i det, de lär ju också få turista). Sedan så är det ju det där med Dengue-feber och dödliga maneter. Vi kommer att vara mestadels i Koh Lanta, det verkar väl ändå vara helt ok?
26 juli 2019 20:14
Jag håller med. Jag har också bokat Thailand i höst men jag trivs där, och det funkar bra med min familj. Klart att det blivit dyrare mendet handlar med om vår krona. Att sedan fler upptäckt Thailand som resmål är inget man kan göra något åt. det finns en anledning till att platser blir "turistiga", det är för de är vackra. Kör på det som du gillar! Det kommer jag göra.
28 juli 2019 08:14
Finns säkert många anledningar till varför antalet svenskar som reser till Thailand minskar, den låga kronkursen i förhållande till en väldigt stark bath spelar säkert in för många. Bathen har stärkts mot många valutor, även mot Euron och USD exempelvis

Andelen turister från närliggande länder till Thailand har fullkomligt exploderat, på 10 år har antalet turister från Kina ökat med nästan 15 ggr. Från Indien nästan 3 ggr fler, medan det minskar i antal besökare från Sverige.

Sedan har ju Thailand som sagt varit ett populärt resmål för svenskar i över 20 år så det är ju inte konstigt om man som svensk börjar se sig om efter ngt annat. Själva har vi besökt Thailand nästan 10 ggr på 10 år. Så nyligen besökte vi Vietnam i kombination med Thailand, och vi kommer nog garanterat återvända till Vietnam. En betydligt behagligare prisnivå på det mesta, maten lika god, bra shoppingen, fina stränder osv.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tourism_in_Thailand
https://www.xe.com/currencycharts/?from=SEK&to=THB&view=1Y
https://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=THB&view=1Y
https://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=THB&view=1Y
Av Erik777
29 juli 2019 00:08
Fullkomligt naturligt att svenskar som rest till Thailand i 20 år tröttnar och drar vidare när landet förändras och Svenssons krav höjs.
30 juli 2019 00:37
Jag har varit i Thailand 7 gånger mellan 2005-2019 och kommer definitivt återvända många fler gånger för att upptäcka ännu mer av labdet. Inte varit på Koh lanta sen min första gång där 2005 och som allting så förändras platser men Thailand har fortfarande mycket att erbjuda och många pärlor att upptäcka. Men sen finns det ju platser som tyvärr blivit fördärvade av turismen men många platser är fortfarande värda att besöka :D
30 juli 2019 11:20
Citerat från Klara_maria:
Jag har varit i Thailand 7 gånger mellan 2005-2019 och kommer definitivt återvända många fler gånger för att upptäcka ännu mer av labdet. Inte varit på Koh lanta sen min första gång där 2005 och som allting så förändras platser men Thailand har fortfarande mycket att erbjuda och många pärlor att upptäcka. Men sen finns det ju platser som tyvärr blivit fördärvade av turismen men många platser är fortfarande värda att besöka :D
Korrekt!
4 aug. 2019 23:12
Thailand är ju idag (ja redan för 10 år sedan) för svenskar vad Mallis var för 40 år sedan. Ett ställe man känner som levererar något bekant, men ändå trevligt. Idag vet säkert gemene man mer om thailändsk än mallorkinsk kultur dessutom. Det ärbinte konstigt att folk söker sig till andra ställen och Thailand har ju nått en del i sin turismutveckling där de planat ut, eller är på väg ned, i Bellkurvan. Har du inte varit där, testa. Vill du ha sydostasien men mindre exploaterat så testa något av grannländerna.
Av Asdfgh
6 aug. 2019 12:34
Thailand är ett ställe jag besökt engång, vintern 2015 och det var sista gången.

Finns så mycket finare resmål än Thailand.. jag har bekanta som åker dit varje vinter i över 15 år, jag begriper mig inte på dem... ett och samma .
Av Nicken
6 aug. 2019 18:17 (redigerad)
För min egen del var jag i Thailand för femte gången i höstas och kände att det räcker och att jag framöver vill upptäcka nya platser. Naturligtvis kan man ju fråga sig varför jag kände så?

Egentligen kan jag inte riktigt sätta ord på känslan eftersom vädret var kanon, maten god och stränderna fantastiska. Vad jag upplever negativt är att prisnivån är betydligt högre ( i SEK pga kronförsämringen), men det kan ju inte Thailand eller thailändarna göra något åt. Visst är det skräpigt på sina håll och miljön känns igen oavsett om jag är i Ao Nang, Phuket, på PhiPhi-öarna eller något annat turistiskt "badställe". Kanske många delar har blivit för exploaterade och överbefolkat av turister? Kanske påverkas jag fortfarande av att jag blev riktigt matförgiftad i Thailand 2016?

Jag har även nyligen varit i Malaysia och Vietnam och uppskattar det senare landet för den mjukare stämningen, mindre påflugna försäljare och den ännu mera fantastiska maten (och schystare prisnivå). Känner mig även bekvämare och friare med att göra utflykter på egen hand (lätt mc) och känner mig tryggare i trafiken.

Framöver får Filippinerna ett nytt besök och Vietnam vill jag gärna tillbaka till (trots skräpigt på sin håll även i dessa länder - bränna soporna är visst helt naturligt). Många andra länder står på min bucket list, men oavsett hur jag känner just nu är jag dock helt säker på att jag kommer tillbaka till Thailand. Och jag kommer garanterat trivas!
Av Dwk
9 aug. 2019 18:25
Beror ju också på vart i Thailand man väljer att åka. Jag själv har besökt landet ett tiotal gånger sedan 2004 och jag kan än idag hitta platser där turismen är låg och stränderna halvtomma. Det har blivit svårare att hitta guldkornen såklart men det går helt klart om det är den biten man vill komma undan.

Alla är ju olika i vad de söker. Vissa tycker det är skitbra att åka till Phuket där alla bekvämligheter finns och menyerna på restaurangerna finns på svenska... Prisläget har förändrats men som tidigare kommentarer så beror det mycket på den svaga kronan också. Det går fortfarande att hitta jättefina 4-stjärniga hotell för gott och väl halva priset mot Sverige och mat/dryck är fortfarande på en väldigt behaglig prisnivå. Jag har inte besökt Thailand för sista gången även om det finns många andra guldkorn runt om i Asien.