Taxes and service charges?

4 jan. 2012 00:30
Visningar: 263
Jag och min kille åker till Thailand i februari och håller nu på att boka hotell på egen hand.
I vår bokningsspecifikation som vi fått står det "no taxes or service charges included". Jag undrar vad som menas med det? Har mailat hotellet och frågat men får inte några vettiga svar tillbaka så tänkte höra efter här om någon vet vad det innebär? Är det någon avgift som läggs på när man är på plats eller? Vi har fått "total price" men sen står det då "no taxes and service charges included"..
4 jan. 2012 00:57
Hej Rebecca123!

Min erfarenhet av detta är att dessa avgifter inte brukar innefatta några nämnvärt besvärande kostnader för dig som resenär. Mitt favoritland är Indonesien och där är alltid skatter och serviceavgifter inkluderade i priset.

När jag senast besökte Thailand (ca två veckor sedan) så bodde jag på ett hotell som hette Banata Brewery på Koh Chang. Enligt min bokning så skulle min hotellvistelse hamna på 14000 sek (2000 sek * 7 nätter) men därtill så tillkom skatter och serviceavgifter på 5000 sek. Dvs totalen slutade på 19000 sek.

Jag besväras inte alls av den här typen av avgifter. Tvärtom så välkomnar jag dem, då de bl.a. är en av orsakerna till att restaurangmomsen nu sänkts i Sverige. Vidare så bara måste jag rekommendera en tur till Indonesien när ni ändå befinner er i Thailand. Helt underbar natur och fantastiska floder och fåglar och färger på maten och djuren och vattnet.
4 jan. 2012 01:22
Tack för svaret! Har mailat hotellet igen och bett om att få det totala priset med avgifter etc. Får se om dom förstår bättre denna gång hehe... Har en ganska stram budget så vill inte åka på oväntade kostnader!
Indonesien får besökas någon annan gång i mån om tid, hoppas att jag kommer tycka om Asien och återvända :-)
4 jan. 2012 01:27
Rekommenderar dock att ta Indonesien under den planerade resan. Var det i två veckor ni skulle semestra? i sådant fall så bör ni ta kanske 8-9 dagar i Indonesien. Ypperlig natur med många florder, vattenfall, färglada fåglar. Och maten ska vi inte ens tala om!! Herre Jesus vilken fröjd. Varenda tugga är som en sensation för gommen. Det är väldigt likt thailändsk mat fast i Indonesien har de oftast en annan typ av krydda som inte finns i Thailand. Röd Curry heter den och den är guds gåva till människan och vargen.
4 jan. 2012 01:54
Hej igen,

Förlåt menar absolut inte att "dirigera" er resa. Men jag bara måste rekommendera Vietnam också. Om ni har två veckor i Thailand så rekommenderar jag 8-9 dagar i indo sedan ca 5 dagar i Vietnam. Helt underbara människor och djur som vandrar omkring i detta lands djungler.

Jag rekommenderar i sådant fall 3 dagar vid kusten och 2 dagar i Saigon. Det är ett absolut måste! Det absolut bästaste med landet är onekligen alla korsningar mellan olika matkulturer så som tex mixen av Thailändskt och Indonesiskt. Helt otroligt mat.

Ni kommer inte ångra er!