Tankar angående vår roadtrip i USA

Av Klikken
24 mars 2018 11:40
Visningar: 652
Hej
I Augusti åker jag och min sambo till USA i två veckor. Vi landar på LAX en fredag och flyger tillbaks två veckor senare. För er som gjort en liknande resa vore det guld värt att få lite input. Vi har valt att inte spendera för mycket tid på samma ställe, utan istället åka runt lite mer och njuta av landet från bilen.
Dag 1
Landar på LAX och hyr bil. Åker senare norrut förbi Santa Barbara där vi sover första natten hos släktingar.

Dag 2
Åker Highway 1 (om den är öppen), alternativt väg 101 och sen svänger av till Lucia och åker den delen som är öppen norrut mot Monterey där vi spenderar vår andra kväll/natt på ett hotell.

Dag 3
Åker från monterey på highway 1 mot San Fransisco, eller rättare bestämt Oakland, där vi sover tredje natten hos en släkting. Startar tidigt från monterey för att få en heldag i San fransisco.

Dag 4
Startar tidigt från Oakland och åker österut genom yosemite national park. Väg 120 (tioga road) tar vi. Blir några stopp på vägen, bland annat, tuolumne grove, tunnel view i yosemite valley etc. Övernattar sedan i Bishop på andra sidan parken (orsaken till att vi inte stannar i yosemite och sover är att allt redan nu är fullbokat eller svindyrt!)

Dag 5
Från Bishop till Las Vegas genom Death Valley.

Dag 6
Vegas

Dag 7
Vegas (om vi är trötta på vegas kanske vi tar denna dag till Grand canyion tur och retur)

Dag 8
Från Vegas till Phoenix

Dag 9
Från Phoenix till Palm Springs

Dag 10
Palm springs till Los angeles

Dag 11-14
LA (på ett hotell i hollywood, dessa dagar har vi ingen bil)

Vore jättekul att få lite input på detta, ser det bra ut/något vi borde korrigera?
För er som undrar hur vi te.x ska orka köra från oakland till bishop på en dag (ungefär 6 timmars biltur) så kan jag säga att vi är väldigt bilvana och pendlar ofta 60 mil per dag i bilen =)

Stort tack på förhand alla som vill kommentera och hjälpa oss lite. Allt är bokat, men går att boka om gratis så skulle inte vara något problem att styra om turen lite.
Av Marulk
24 mars 2018 14:48
Härlig resa att se fram emot. Ni kommer få ett bra smakprov på Yosemite men kanske att Bishop är lite väl långt ifrån. Har ni tittat på Lee Vining eller Mammoth Lakes? Utflykt från LV, på närmare håll än GC har ni Valley of Fire state park. Ett häftigt landskap som påminner om familjen Flinta. På hemvägen från den utflykten kan ni göra ett stopp vid Hoover Dam o därmed få lite smakprov på Colorado floden. Red rock Canyon är också vackert o närliggande LV
Har ni shoppingintresse så finns två stora outlet i LV som man lätt lan fördriva ngr timmar. Vid vår senaste resa bodde vi på Polo Tower Suites. Ettt lgh hotell precis mitt på the Strip med gratis parkering. Vi tyckte det var bra med lgh o litet kök för att kunna fixa egen frukost. Äta ute är dyrt i längden.
Av Klikken
24 mars 2018 15:20
Hej!
Tack för ditt fina svar. Bra tips angående Bishop, ska se över om man kanske borde boka närmare Yosemite just den natten.
Det ska vara riktigt varmt i Death Valley i Juli/Augusti. Men hur är det att köra igenom med bil, förutom att ha full tank och massor massor med vatten med sig, är det något särskilt man ska tänka på?
Vet du vad outletställena heter i LV? =) Vi har bokat circus circus (1500 kronor för tre nätter med alla avgifter och dyl)

Återigen, tack!
Av Marulk
24 mars 2018 17:20
Citerat från Klikken:
Hej!
Tack för ditt fina svar. Bra tips angående Bishop, ska se över om man kanske borde boka närmare Yosemite just den natten.
Det ska vara riktigt varmt i Death Valley i Juli/Augusti. Men hur är det att köra igenom med bil, förutom att ha full tank och massor massor med vatten med sig, är det något särskilt man ska tänka på?
Vet du vad outletställena heter i LV? =) Vi har bokat circus circus (1500 kronor för tre nätter med alla avgifter och dyl)

Återigen, tack!
Joo, det är rejält hett i DV. Nationalparken heter ju Death Valley, inte life valley 😉. Men så fantastiskt vackert med alla färger på bergen . Du verkar redan väl förberedd med tanke på vatten till såväl bil som passagerare. Det finns ett visitor center som kan vara sevärt o lagom stop.
Outlet i LV heter Premium Outlet, en i norr o en i söder. Den i norr är utomhus o den i söder inomhus. Kedjan heter Simon Malls, premiumoutlets.com
Circus Circus ligger mot norr på the Strip, ni verkar ha fått ett bra pris 👍🏻
Vi har bilder här på RG från våra resor o då kanske främst från resan i november.
Go tur
Av Klikken
24 mars 2018 18:02
Ja har förstått det. Vad menar du med vatten till bilen, inte behöver man väl fylla på kylaren eller dyl? haha. Vatten, solkräm, keps och dyl. är givet. Flera liter per person ifall något skulle hända..
Tack för tipset angående visitor center och namnen på outletsen i Las Vegas. Skulle du säga att priserna på de outletsen är ungefär som i sverige eller billigare? Ofta brukar ju inte outlets vara särskilt billiga enligt mina erfarenheter.
Ska kika på bilderna dina, tack!
Av Klikken
24 mars 2018 18:08
Vet inte om du varit i någon av de andra städerna än Las Vegas vi tänkt besöka. men finns det någon restaurang i las vegas man inte bör missa? =)
Av Marulk
24 mars 2018 18:13
Du kan göra rejäla märkesfynd på Outlets i USA även om dollarn just nu inte är till vår fördel, tex Levis för 300-400.
Vatten till bilen, jooo, en extra dunk är inte fel. DV är inte platt, du pendlar mellan över 1500möh till under havsnivå o i hettan ä
Av Marulk
24 mars 2018 18:18
Vatten till bilen, jooo, en extra dunk är inte fel. DV är inte platt utan bergigt o du pendlar mellan 1500möh till under havsnivå vilket är påfrestande för även moderna bilar. Vi fick stänga av ac stundtals för att inte riskera kokning i kylare (inte nu i november då vi hade behagliga 20c)
Du kan göra rejäla fynd på dessa märkes-outlets även om dollarn inte är til vår fördel, tex Levis för 300-400kr
Apropå Circus Circus, det hotellet ligger som sagt ganska bra bit norrut från centrala the Strip men tipset är att köpa 24h busskort så tar ni er lättare runt.
24 mars 2018 19:32 (redigerad)
Behåll bilen även när ni är i LA på slutet. Kostar säkert inte särskilt mkt mer.

Någon särskild anledning till att ni ska besöka Phoenix och Palm Springs? Verkar bara vara kortare stopp och en omväg till LA.
Av Klikken
24 mars 2018 20:01
Hej på er igen!
M_olsson. Tack för tipset angående hyrbil i LA, kostar faktiskt 2000 kronor extra för ynka 4 dagar extra. Men ska ta det i beaktande. Vi pluggar för tillfället och är därför lite snåla när det gäller utgifterna =)

Ingen särskild anledning alls egentligen till att vi stannar i Phoenix och Palm Springs. Tyckte det kändes för länge att vara i Las Vegas 5 dagar så vi valde att korta ner den vistelsen med phoenix och palm springs. Los Angeles är så jäkla dyrt med boende också så att ta två nätter extra där var nästan uteslutet (men kan fundera på det också)

Marulk.
Har försått att man iaf ska stänga ac ACn i uppförsbackar. Bra tips. Tusen tack igen för in input! :)

Allt väl till er.
Av Marulk
24 mars 2018 20:47
.....kanske istället en extra dag i SF o rentav en paus i Mammoth Lakes? Gillar ni vandring så finns flera trevliga dagsturer runt ML som tex Devils Postpile o Rainbow Falls
25 mars 2018 08:09 (redigerad)
Ni ska alltså bo hos släktingar utan att umgås? Med ert tempo kommer ni fram på kvällen och åker på morgonen? Får man så billigt boende får man bjuda till lite, de vill naturligt visa sina omgivningar så varför inte in 2 nätter i Santa Barbara? Hur ska ni kunna välja saker man vill göra i SF på några timmar? Ni kommer fram före lunchtid och ska sova hos släktingar i Oakland, så ska ni inte bara plinga på frammåt 21 "Hej här kommer vi från andra sidan Atlanten å ska sova här" så hinner ni ingenting av det som SF har att erbjuda, och då har ni ändå missat mycket av omgivningarna längs Hwy 1, Carmel och Monterey. Sedan nästa morgon köra genom Yosemite, inte hinna till Mariaposa Grove eller Glacier point för att hinna till boende långt utanför?
Det är bara i SF och Sierra Nevada det temperaturen kommer att vara som en varm njutbar sommardag, de flesta andra dagar kommer ligga runt 40 grader så varför inte tänka på det vid planeringen så man får fler dagar med behaglig temperatur?
Tycker man om ökenklimat är det perfekt att åka till Phoenix och Palm Springs men är det något att lägga tid på som ni inte har? Väljer ni ändå att åka dit så ta vägen förbi Williams så har ni bara en timme till South Rim, men eftersom det är en halv dags körning dit från LV så ta en övernattning i parken eller Tusuan, för har man åkt runt halva jordklotet vill man väl inte missa soluppgången i Grand Canyon? Ska ni sedan till Phoenix så kör förbi Sedona och Payson som är vacker körväg och Payson lämplig övernattning.
Utan bil i LA så man inte kan köra upp i bergen ovanför Bel Air eller ut till Santa Monica räcker det med en natt på Sunset Boulevard.
Tänk på att för Amerikaner är släktingar som familjemedlemmar, är man 3-4 männing så är man ändå "cousine" så jag tror de blir besvikna om de inte får umgås minst en hel dag med er.
SF kommer att vara det intressantaste på hela resan och LA det minst intressanta så skifta på de dagarna ni planerat.

När ni kör i vildmarken så är det viktigt att ni kryssar i på google maps var ni ska övernatta och sedan talar google maps om körtid däremellan utan fika, mat, tank, kiss, foto, stanna å se pauser, så vissa dagar kan 3 timmars körning vara tillräckligt om man ska hinna se, annars blir det flera timmars mörkerkörning där ni inte får se någonting.
Jag kör årligen sedan -06 någon av era sträckor och det stämmer som folk säger, det tar tid att förflytta sig med bil.......
Ni får leta vidare med hyrbil, den ska kosta 250-300 sek/dag, bara att kolla vad Birgere och Floridasidan skrivit i ämnet. Ett år betalade jag 500sek för en vecka men det var ren tur, men kollar man flera mäklarsiter dagligen så kan extra bra erbjudanden dyka upp.
Såg nu du är 22 vilket förklarar den dyra hyrbilen, inge kul med släktingar då men ni måste bjuda till för ni kommer vilja utnyttja billigt boende i framtiden också, och ta med någon Svensk present.
Jag gjorde min första USA resa i din ålder 1980 som var en oförglömlig upplevelse........ Naturligtvis älskade jag LA då, men utan bil är det ingenting.
Varför inte hyra en minivan camper av Juice? kostar runt 70$/dag och är en helt otrolig frihetskänsla att bara stanna å sova på en WalMart parkering för att morgonen efter efter att utnyttjat deras toa å köpa frukost dra iväg till nästa ställe. Så gör jag årligen fast jag närmar mig 60........
Av Klikken
25 mars 2018 09:36
Hej Brycecanyon
Tack för svar och input!
Precis är 22 och hyrbil är tyvärr dyrt, men ska absolut se över möjligheten att hyra bil i LA också.
Naturligtvis går det inte att uppleva SF på ett dygn, man kan säkert spendera en månad där utan att upplevt hela stan. Tanken med resan uppleva så mycket som möjligt för att veta vad vi vill uppleva mer av nästa gång vi åker, se så mycket som möjligt på två ynka veckor! Vissa älskar LA och vissa inte har vi förstått.
Highway one är avstängd, i alla fall halva, därav bara ett stopp längsmed den vägen tyvärr.

Angående dina tankar om övernattning hos släktingar får du nog backa lite då du inte alls har koll på hur vår relation ser ut. Egentligen får vi fyra hela dagar med samma familj under resan och då de bor utspritt (syskon), skulle vi ge två dagar per person skulle hela resan gå åt att umgås med dem.

Tack för bra tips på sevärdheter jämte Phoenix och Palm springs etc.
Av Klikken
25 mars 2018 09:58
Vi har övervägt era kommentarer och förlängt hyrbilen under hela vistelsen. Nu har vi den i LA också. 1000 kronor per person blev det att kosta för fem dagar extra, är nog definitivt värt. bara taxi/resa hotell flygplats t/r går väl på 100 dollar
26 mars 2018 08:29
Härligt, men är ändå tveksam att ni har de dagarna på slutet, så håll planeringen öppen med avbokningsbara boenden. Är fd Curry Village med sina tälthyddor för 650:- även uppbokat när ni är i Yosemite? Annars ta en övernattning alldeles före typ Fish camp och missa inte Mariaposa Grove och Glacier Point. När ni åker ut så har ni inte långt till Bodie, så vore väl synd att missa.
Ni vill kanske ta närmaste väg genom DV till LV, men tar ni vägen förbi Betty så har ni en till spökstad strax före som heter Rhyolite där det finns ett hus byggt av glasflaskor som är väldigt speciellt att se.
Ni får nog lägga 2 nätter på Vegas och skippa GC såvida ni inte tar en helikoptertur, men det har ni bättre råd med senare i livet. Ni hinner iallafall se Hoover Dam som som är en stor upplevelse att se och förstå hur den byggdes mitt i vildmarken på 30-talet.
Lycka till med planerandet där googlemaps är ovärdeligt.
Av Klikken
25 nov. 2018 14:32
Hej. Ifall någon läser detta och är påväg till Kalifornien så fungerade vår trip utmärkt dvs
Dag 1. LA-Ventura
Dag 2. Ventura-Monterey
Dag 3. Monterey-SF
Dag 4- SF-Bishop (genom hela Yosemite)
Dag 5-Bishop-LV
Dag 6. LV
Dag 7. LV
Dag 8. LV-SD
Dag 9. SD
Dag 10. SD-LA
Dag 11. LA
Dag 12. LA
Dag 13. LA
Dag 14. LA och hemåt

San Diego kan jag verkligen rekommendera, otroligt underskattat. Satsa hellre på San Diego än Las Vegas (Så vida man inte är intresserad av spel och fest).
Lycka till ni alla
29 nov. 2018 15:41 (redigerad)
Det var mycket storstadsrutt, bara köra genom Yosemite å ingen tid för SF men så typisk för Svenskar som ska göra denna rutt med mycket tid i LA + LV och missar mycket av den vackra naturen norr om SF + Sierra Nevada.
Av Klikken
6 dec. 2018 11:27
Är det inte upp till var och en att avgöra hur man vill disponera sin semester Brycecanyon? I efterhand ångrar vi att vi var tre dagar i LV, hade gärna haft en extra dag i SF istället. Men ändå nöjda överlag.
7 dec. 2018 11:27
Absolut men nybörjare tror att LA å LV är det häftigaste att uppleva men har man varit där 2-3 gånger får man andra perspektiv. Min kommentar var att få nya resenärer som läser gamla trådar att tänka efter hur många dagar det är värt att lägga på dessa städer. Jag menar inte att man inte ska åka dit, bara att 2 nätter i dessa 2 kan vara ett bättre alternativ när de flesta har max 2 veckor till förfogande, för tror många som varit i Kalifornien några gånger håller med om att bättre lägga dubbel tid i SF om vi pratar storstadsresor.
Av Klikken
19 dec. 2018 23:34
Kan inte annat än att hålla med dig efter att ha varit i SF! Däremot tror jag att många ändock kan finna LA intressant då det är en oerhört stor stad med mycket att uppleva beroende på vad man själv har för intresse.