Sydamerika December 2012.. Någon? Eller kanske tips?

20 feb. 2012 19:23
Visningar: 194
Hallåå!!
Jag och en kompis ska åka till Sydamerika december och undrar om det är några mer som skall dit? Det hade varit grymt att mötas upp isåfall!!

Eller om det är någon som har några tips som man MÅSTE göra!! :

Allt uppskattas!!
KRAMAR
20 feb. 2012 23:36
Hej,
För några år sedan åkte vi en runda på lite oliak ställen :) jag kan rekommendera alla och av olika anledningar ;)
Vi åkte Miramar - Buenos aires - Iguazu(vattenfall) - Rio - Fortaleza - hem :)

Några tips:

Miramar i Argentina, surfparadis:)

Buenos aires - shoppingens mecka om man tycker om billiga kläder :) Kan säga så mkt som att argentina är så mkt billigare än brasilien och så mkt trevligare människor :)

Iguazu - detta måste upplevas:) Vilken naturupplevelse. Åk båt genom dom och gå runt och upplev :) väldigt värt ett besök.

Rio - En "bättre" stad än vad jag trodde och finns väldigt mkt att att uppleva. Akta dig för att hoppa in i fel taxi, det fick vi uppelva. De låste dörren och var påväg till ngn helt annanstans!! läskigt.

Fortaleza - Underbar strand och bad :)

Ha så himla kul :)
24 feb. 2012 03:37
Låter fantastiskt!! Tack så hemskt mycket för tipsen! :))
Av Desires
24 feb. 2012 15:31
Håller verkligen med om att Iguazu är ett måste när man befinner sig i dessa trakter!
Mäktigare vattenfall har jag aldrig tidigare upplevt, det var fantastiskt att se!

Fallen ligger på gränsen mellan Argentina och Brasilien, nära Paraguay. Floden Iguaçu bildar ett 2700 meter brett vattenfall med som mest 272 separata, upp till 70 m höga mindre fall. Inget annat vattenfall, varken Niagara- eller Victoriafallen kan mäta sig med dessa.

Vi såg först fallen från den argentinska sidan. Man går på gångstigar i regnskogen och har en fantastisk utsikt över fallen och den omgivande naturen. Från denna sida upplever man fallen mer nära.
Åkte även en fartfylld båtfärd nära fallen, häftigt - och dyngsura blev vi, men det gjorde ju inget i denna sköna tropiska värme som är där (ca 30 grader)!

- Jag gillade även staden Buenos Aires, där finns en mångfald av kulturer och olika stadsdelar som är intressant o annorlunda, mycket att se.
- För att inte tala om deras smäktande, häftiga tango som man kan uppleva på många platser i staden, går förstås även att ta tangolektioner om man känner för det!
- Även Pampas är sevärt tycker jag, ta in på en estancia i området och njut av lantlig miljö, ta en ridtur och ät deras enorma och välsmakande barbequekött och goda viner!

Vill du se foton från Iguazu o BA kan du titta på min reseblogg här http://www.desires.se/#post103