Studera florida

Av Tildas
17 sep. 2014 15:39
Visningar: 904
Hej!

Håller just nu på att leta universitet/college i södra florida för vårterminen 2015. Har haft svårt att hitta organisationer som hjälper med ansökningar till just det städer jag vill till (helst miami eller fort lauderdale).

Någon här som har erfarenhet av att söka till skolor i USA på egen hand? Någon som också har planer på florida till vårterminen? (Resa eller plugg) någon som pluggar i miami nu? :)

/matilda
Av Zandi20
13 juli 2015 15:42
Hej! Såg ditt inlägg nu, fast de va ca 1 år sen du skrev de haha. Jag har samma problem vill också plugga i florida helst till VT15 men hittar heller inga organisationer som har samarbete med skolor därifrån. Lyckades du hitta nån? Isåfall vilken? :)

/ Zandra
Av Tildas
13 juli 2015 21:45
Hej, jag gick på northwood university en termin (blir keiser university nu i höst) i west Palm beach! IBS hjälpte mig med alla förberedelser och boende! De har även kontakt med jag tror två andra skolor i west Palm beach en av dom är Palm beach atlantic. Det kostar ju lite att ta hjälp av en organisation men mycket mindre huvudvärk, så rekommenderar IBS trots allt! Vet inte var i Florida du vill men west Palm beach är en jätterolig stad att plugga i!! ca 1 timme från Miami! Bara fråga om du undrar något!! Längtar tillbaka till Florida varje dag

Lycka till!
Av Zandi20
13 juli 2015 22:06
Va kul att du svarade! Inte hittat nån än som har någon erfarenhet av studier i florida. Jag gick in på ibs nu och kollade, såg inte några exakta priser men vet folk som åkt med dem och dem flesta har varit nöjda. Har inte nått specifikt önskemål om vart i florida faktiskt men Palm beach låter ju inte så dåligt. Har varit i florida på semester för några år sen och blev helt kär i Miami! Så fin stad verkligen. Men vad läste du? Och hur länge var du borta? :)
Av Linkal
14 sep. 2015 13:46
Zandri20, hur har det gått för dig med utlandsstudierna? :) Jag är också på väg till USA och gärna Florida VT 16. Har också haft jättesvårt att hitta en organisation som kan hjälpa till med ansökan mm... :(
30 okt. 2015 23:23
Heej ! Vet Inte om ni som skrivit svar fortfarande också letar ställen man kan plugga på ? Men anyway, jag pluggade en termin i Santa Barabara California, nu är jag på min andra termin i Miami ! Det är bökigt o hitta info... Jag hittadee n skola själv som jag sökte till. Den ligger alltså i Miami och har typ 7 campus utspritt.
Let me know om ni vill veta mer ! :)
//Nela
Av Zandi20
13 nov. 2015 16:25
Hej! Nej vad kul jag har också pluggat en termin på sbcc! Ville prova på USA bara och känna hur det kändes och känner nu att jag är reda för en hel utbildning. Det har verkligen varit jätte svårt att hitta info om skolor i florida, dem flesta svenska sidorna fokuserar ju mest på väst kusten. Vad heter skolan du går på nu? :)
Kram
17 nov. 2015 01:01
Hej Zandi20 ! Jaha men va kul! Precis som jag gjorde, körde en "testomgång" på Sbcc först, hehe.
Ja alltså herregud det är inte lätt att hitta info, särskilt inte om man vill gå via någon organisation i Sverige... Men jag var ute efter en inte "för" dyr skola, för att kunna ha råd. Så jag sökte helt enkelt till ett Community College i Miami. Miami Dade College heter det :) Billigaste vad jag hittade här i alla fall. Sen finns det Univeristy of Miami också, Miami International University och sen FIU (denna är ett universitet så det är dyrare dock, men hört bra om det! ). Fler finns det självklart också! min skola finns jätteutspritt - alltså många Campus, men jag går på den i Downtown :)
Hör av dig om du vill ha mer info! :)