Städer i Kroatien, tips! Shopping, bad, utflykter.

Av Lolllo
26 maj 2014 10:14
Visningar: 726
Hej!

Min pojkvän och jag tänkte åka till Kroatien i Augusti denna sommar. Någon som har något bra tips på vilken stad man ska bo i?

Är ute efter vita stenstränder, att man kan åka på utflykter, gärna tips på det!, att man kan shoppa endel och att det finns endel restauranger att välja mellan och att man kan ta en drink efter maten på något mysigt ställe vid havet, är ej ute efter att festa. Åker helst inte till någon storstad med båthamnar och flygplater, är ute efter ett mysigt ställe.

Tack! :)
10 juni 2014 04:24
När jag läste din text tänkte jag bara på BolBrac! Det är en av mina favoritställen, jag åker dit varje år. Där hittar du en helt underbar strand som heter Zlatni Rat, dessutom finns det mer saker att se och göra på ön.

Här kan du ta en kvällspromenad vid havet och brevidliggande restauranger, koppla av , ta en drink vid Varadero, äta riktig traditionell kroatisk mat vid restaurangerna som ligger lite mer in i staden.

Bol är en gammal stad och har bevarats väldigt bra. Dock finns det väldigt mycket turister på ön, men bryr ni er inte om det hade jag verkligen åkt hit. Den uppfyller ALLA era krav!

Du tar dig hit med flyg till Split, sedan har du färjor som åker över till ön flera gånger om dagen. Du kan antingen åka en direkt förbindelse Split-Bol, den färjan går 3 gånger om dagen och tar ca en och en halvtimma. Sedan finns det en stor färja som åker till Brac "storstad" Supetar, den färjan åker varje timma och tar en timma. Där ifrån tar man en buss över till Bol. Bussen matchar alltid färjorna och tar ca en timma. Man kan också ta en taxi, som går mycket snabbare, men kostar mer.

Ha en trevlig resa! Är det något du undrar är det bara att fråga!