Var ska vi åka?

Av Frida87
16 mars 2011 19:08
Visningar: 3018
Hej!

Jag och min sambo har tänkt att åka till Kroatien en vecka i mitten av julil, frågan är bara var?

Ska man åka till norra eller södra delarna och till vilken ort?

Prio nr 1 är sol och bad på härliga stränder, antingen precis där vi är eller inom ett hyfsat avstånd. Vi vill åka till ett fint och lugnt resmål, inte för "turistigt" men en plats där det ändå är en del liv och rörelse med många mysiga restauranger osv. Får gärna finnas chans till lite shopping också, kanske möjlighet till en eftermiddag i någon av storstäderna? Eftersom vi bara är borta en vecka vill vi inte åka runt för mkt, utan bara göra typ dagsutflykter till olika stränder, öar? osv..

Vi har mest kollat på charteralternativ med ving eller apollo, men är det lika lätt att boka flyg och hitta ngt bra hotell på egen hand?

Tacksam för ALLA tips

Mvh

Frida
16 mars 2011 23:44
Hej Frida,

Vi brukar boka allt (flyg + boende osv) själva. Norwegian har direktflyg till Split och Dubrovnik från Köpenhamn och Arlanda, RyanAir flyger direkt till Zadar från Rygge och Skavsta. Annars kan man boka bara flygstol genom Tour Adria eller Scandjet till exempel. Det går också bra att boka bara flygstol till Split och Pula med Apollo eller Ving.

Jag tänkte rekommendera Vis eftersom det är väldigt fint och lugnt där och inte alls lika många turister som Hvar eller Korcula, men det finns inte så mycket shopping. Jag tycker den bästa shoppingen finns i Split. :) Ett förslag är att spendera en eller två nätter i Split och resten av tiden ute på en av öarna nära Split (till exempel Vis eller Hvar). Både Vis och Hvar är väldigt vackra med klart turkost vatten, men Hvar (eller Hvar stad i alla fall) har mycket mer turister än Vis. Det finns två småstäder på Vis, den som båten kommer till är Vis stad och på andra sidan av ön ligger Komiza. Om du åker till Vis skulle jag rekommendera att du bor på ett ställe men besöka båda. Bussresan från Vis stad till Komiza tar bara 20 minuter.

Split är helt fantastiskt. Hela gamla stan är placerad inuti ett gammalt romerskt palats och det är väldigt mysigt där med alla caféer, barer, butiker, etc. Om du är ute efter skor, så är Split stället för dig eftersom det känns nästan som varannan butik är en skobutik! Split har ett bra nattliv också. Jag älskar Split. :)
1 maj 2011 19:02
greets

Where ever you go in Croatia you wont make mistake ,it is beautifull country with nice beaches and clear sea .
I can suggest you Dubrovnik .You can take excursions to the islands and also visit Pelješac ,Korčula,Mostar or Montenegro.
More over you can enjoy rich cultural program that includes concerts and other events, all within the City Walls.

Welcome to Croatia
www.apartments-lucija-dubrovnik

regards Jurica
Av Mimi__
2 maj 2011 14:38
Hej!

Jag är ute efter en liknande resa.. Tänkte kolla om ni har bestämt er och vart det vart?

Alltid bra med lite tips (-:
3 maj 2011 11:26
Mimi - Frida har inte varit inne på sidan sedan hon skrev frågan i mars, så du får nog vänta på svar... :(

Kontakta iställer hvarski som skriver i tråden - hon är en hejare på Kroatien! :)
Av Zoca
4 maj 2011 23:49
Hej Frida och Mimi:-)
trevligt att ni tänkte åka till Kroatien här har jag en liten tips för er som ni kan fundera över tillsammans me de vackra ställerna som Hvarski med beskrev..Googla på Brela liten charmig by nära Split och Makarska , härligt bad ,mysiga restauranger,långstrands promenader nära till Krka national parken som ligger mellan Split och Sibenik och nära färjhamnen i Split för eventuellt utflykt till öarna utanför staden.. Brac är närmast med ställerna Supetar eller Bol med sin kända strand Zlatni rat...Brela ligger under Biokovo berget och naturen är vackert med kristalklart vatten ..googlar man dit ofta står boende allternativ också..trevlig resa;:-) mvh Zoca