Sri Lanka tips?

23 juli 2012 04:48
Visningar: 2421
Vilka orter bor besokas och vad bor man inte missa? Aldrig varit dar sa alla tips valkomnas.

Tack.
24 juli 2012 06:28
Tack snalla. Jattebra blogg.

Vi funderar ocksa pa att ta oss direkt fran Colombo till Unawatuna. Hur bokade ni en chauffor i forvag genom internet? Via hotellet? Kommer du ihag ungefar hur manga timmar det tog och hur mycket det kostade?

Tack for raden!
24 juli 2012 16:35
Vi bokade chaufför via hotellet (samtidigt som vi bokade hotellet).

Resan, om man åker betalvägen/motorvägen, tog oss ca två timmar. Åker man inte betalvägen utan längs med kusten, får man tydligen lägga på 1-2 timmar.

Priset som vi betalade var 8.500 rupier. Vi kan lova att det var det värt efter en lång flygning :-)
Av Emmha
2 aug. 2012 21:42
Hej,
Vi var där i januari/februari. Vi började med att åka ner till Hikkaduwa. De fina stränderna börjar där och fortsätter söderut. HÅller HELT med att det är värt att betala till lite för att få åka motorvägen det skiljer säkert 2-3 timmar. Vad är du ute efter? Boendet är rätt dyrt relativt sett, men att gå ut och äta billigt. Det finns en del bra tips här på resguiden som ännu håller även om de är skrivna för ett bra tag sedan.
mvh
Emma
2 aug. 2012 23:34
hej!
Nu var det länge sedan vi var där. vi bodde i Hikkaduwa men åkte med en taxiförare som beställde hotell och allt på rundtur, safari, Kandy uppe i bergen osv osv.
Galle i söda delen också väl värt ett besök, har för mig att det var där vi såg de där fiskarna som sitter på en pinne ute i havet.
Finns så mycket att titta på men man ska vara försiktig med norra och nordöstra delarna.
Kryddträdgårdar, teplantage, djur och växtriket, det är fantastiskt.
Mvh Eva