Sri Lanka på 10 dagar

Av Linnda
14 okt. 2013 09:18
Visningar: 2439
Hej!

Jag och en kompis har precis bokat en flygbiljett till Sri lanka och landar på kvällen den 1/1 2014. Vi kommer först att tillbringa en vecka i Singapore och därefter åker vi till Sri Lanka. Vi har aldrig varit där tidigare och behöver nu era bästa tips!

Vi vill inte åka på någon ren solsemester utan aktiviterar oss mer än gärna! Så det vi eftersöker är tips vart man dyker, surfar och gärna tips på aktiviteter så som rafting, klättring etc. Vi kan även tänka oss att besöka något tempel, vilket får man inte missa?

Vår plan är nu:
1 natt Ratnapura
2 nätter Yala Nationalpark
3 nätter Mirissa
3 nätter Donduwa
1 natt Colombo

- Vi vill först ned till Yala Nationalpark. Vad vi har läst så verkar det enklast att ta inlandsvägen (ca 5 timmar om vi förstått det rätt). Vi landar 17.20 och tänkte då åka direkt till Ratnapura för övernattning samt så har vi läst att nattvandringen till adams peak ska vara grym. Någon som gjort den?

-Dagen efter fortsätter vi sedan till Yala. Något man inte får missa på vägen?
Här behöver vi tips på bästa safari arrangören! Hur lång tid behöver man? Vi funderar på en dag + en kväll/natt. Är det för kort tid?

- Därefter tänkte vi spendera 3 dagar i Mirissa för dykning, surf och avkoppling.

- Sedan tänkte vi börja jobba oss uppför kusten och funderar på att stanna till i Donduwa och ha det som utgångspunkt för utflykter etc.

- Sista dagen tänkte vi spendera i Colombo för att invänta flyget hem. Vad har ni för tips här?

Så hit me med era bästa tips för boende, städer/byar att besöka/bo i, chaufför, utflykter, surf, dykningsarrangör, safari etc. Tror ni att man måste förboka allt boende då det är högsäsong?

Tack på förhand!

//Linda
14 okt. 2013 12:13
Nu var det ju evigheter sedan jag var där men jag skulle nog inte missa att besöka teplantagen i Nuwara Eliya och köpa med lite gott te med mig hem igen, det var otroligt gott. Och vi hyrde en chaufför som ordnade hotell och hela resan till oss. Det var enormt bra ordnat.
Vi åkte från Hikkaduwa och sen till Columbo och upp till Kandy sen ner till Nuwara Eliya och ner till kusten söderut och där nere var vi på safari och bodde i djungeln (minns inte vad det hette) och sen via Galle och tillbaka.
Så om ni har tid så lägg Kandy till resan och teplantagen.
Jag kan berätta att vi på safarin kl 5 på morgonen blev attackerade av en vildsint och utstött elefanthanne. Det var en mardröm kan jag säga. De är ju flockdjur men denna var säkert galen och därför utstött ur flocken. Han rusade rakt emot vår jeep som låg i mitten av tre jeepar. Männen som var med oss gasade och tutade allt vad de orkade för att skrämma tillbaka elefanten. Vi slängde oss på golvet i jeepen och bara skrek och trodde vår sista stund var kommen. Men den stannade typ en meter från jeepen och vände till den taggiga buskaget igen...puh.
Nåväl, efter detta så har jag lite svårt för att komma för nära elefanter. Detta hände i Kenya också och då sa jag åt chauffören att gasa på och köra ifrån den, jag blev skiträdd igen...:)

Mvh
Av Linnda
15 okt. 2013 10:40
Tack Canada2000 för ditt svar!

Hur länge sedan var det du var där? Har du kanske även några bra tips på boende?

Mvh Linda
Av Desires
15 okt. 2013 12:59
Canada 2000!
Så obehagligt att vara med om det du beskriver på safari, vad modig du är som även efter detta fortsätter att åka på safarin.........

Vi ska bege oss till Sydafrika för 2:a gången i vinter, denna gång blir det också safarin - i Zululand! Förra gången tyckte vi det var det mest fantastiska under den resan (Krugerparken, Garden Route etc). Vi åkte i en öppen jeep, som jag tror är det vanligaste vid safarin i Afrika. Men förstår att man ändå kan ha oturen att drabbas av sådana här hemska händelser, ensamma vilda djur är nog de farligaste, vi var ganska nära vattenbufflar förra gången, men det var en mindre flock, möter man en ensam buffel kan det vara farligare sägs det. Hoppas vi har tur denna gång också och bara kan njuta av de vilda djuren!
15 okt. 2013 22:29
Det var nog 1988 eller var det möjligen 1989..? När vi kom hem kunde vi läsa att de högg av huvuden av folk och satte på pålar mitt i KIkkaduwa där vi bodde...:( Det var mycket oroligt där just då.

Ja att efter detta åter igen åka på safari det känns ju lite läskigt men men, vad gör man om man kommer till Kenya, det är klart man måste. Jag minns att i Tsavo Nationalpark gick vi också ner i en bunker där elefanterna hade ett vattenhål och vilda elefanter kom så nära. Jag stod nog bara ett par meter ifrån när jag kunde fotografer från min bunker. Häftigt var det ändå!
Mvh