Sri Lanka 23 Mars - 7 april

2 feb. 2015 18:47
Visningar: 758
Jag och en kompis åker till Sri Lanka 23 mars och stannar där två veckor. Vet att det finns många bra svar på många trådar om Sri Lanka men om ni känner för att skriva lite om era råd, och egna erfarenheter vore jag oerhört tacksam. T ex hur är vädret där just den tiden? Regnperioden börjar väl mars/april? Något ställe som man ska undvika? Tips på restauranger?

Vi kommer att åka runt i Sri Lanka så olika utflykter och äventyr, men söker även sol och bad. Jag tar tacksamt emot samt förslag på hotell, Guide och liknande.

Tackar på förhand!

med vänliga hälsningar
Jacob
22 feb. 2015 13:13
Hej Jacob!
Kul att ni ska åka till Sri Lanka. Jag kommer faktiskt att vara i landet samtidigt som er :)
Jag är för tillfället i Sverige men har bott i Colombo i över ett år och har ett brett nätverk över hela landet och kan hjälpa till med det mesta. Jag åker för tillfället lite fram och tillbaka.
Mars/april är lite av en mellanperiod då högsäsongen på östkusten börjar (april) och högsäsongen på västkusten/sydkusten slutar. men eftersom tiden ni reser som sagt är en mellanperiod skulle jag säga att ni kan åka nästan var som, och det bör vara ok. Vill ni resa runt och se en del av landet skulle jag rekommendera att ni tar er från Colombo till Kandy och kör en sväng till östkustsidan till Trinco Malee och Arugambay för att sedan därifrån ta er upp till höglandet (exempelvis Ella) och avsluta på sydkusten. Östkusten är otroligt oexploaterad och har mycket att erbjuda. Ön Pigeon Island utanför Trinco har bra snorkling med reefsharks och sköldpaddor. Ett tips!
Jag rekommenderar alltid att ha bil och chaufför om man vill åka runt i landet, vilket ni verkar vilja göra. I alla fall under en del av resan då ni kanske vill vara lite mer aktiva. Det är för det första bekvämt och enormt tidsbesparande, ger en otrolig flexibilitet samt att det är ett säkert sätt att ta sig runt på i landet då trafik och vägar inte är så roliga att färdas på, på egen hand. Om ni har två veckor kommer ni i annat fall spendera stor del av tiden på vägarna i buss eller liknande.
Jag kan även rekommendera att åka till Kitulgala om ni gillar äventyr. Har kontakt med ett coolt hotell där man bor precis vid Kelani River. Där kan ni köra rafting, olika vandringar och mountainbike :) Ger lite Indiana Jones känsla.
Kontakta mig gärna på min mail : (Logga in för att se e-postadress) om du vill ha mer hjälp och tips!
Lycka till!
Mvh/ Sofia