Söker tips på bra boende på Koh Kood (-Kut)

Av Karten
29 jan. 2011 11:23
Visningar: 7192
Hej, Planerar att åka till bl.a Koh Kood söder om Koh Chang och söker efter rekommendationer på bra boende.
Har tittat lite på Analay Resort- och Far East Resort hemsidor men har svårt att få en bra uppfattning och söker därför med ljus och lyckta efter tips. //joakim
Av Brjn
29 jan. 2011 15:20
Hej Joakim!
Denna resorten har vi bott på två gånger för 4-5 år sedan. Det har ju gått ett tag sedan dess så hur där är idag är ju svårt att veta. Resorten var populär med återkommande gäster. Var alltid så gott som fullbokat vilket var ovanligt för andra resorten runt om på ön kunde ligga helt folktomma. Väldigt underligt, kanske annorlunda idag.

http://www.thebeachkohkood.com/home

Har lite bilder på resorten och andra platser på Koh Kood på min sida om du vill titta.

Britten
Av Karten
30 jan. 2011 09:21
Hej Bitten, Tackar för tipset.
Jag såg på dina bfina ilder att ni också var på Koh Maak. Var bodde ni där? Jag har kollat in lite på Lazydays resort.
Vad tyckte ni förövrigt om Koh Kood och Koh Maak? Är det att jämföra med Lipe och Bulone?

mvh joakim
Av Brjn
30 jan. 2011 16:05
Hejsan!
Första gången vi var på Koh Mak bodde vi på Koh Mak resort på norra delen. Andra gången bodde vi på Ban Koh Mak på södra delen vilket visade sig vara ett riktigt råtthål.

Södra delen av ön tyckte jag var finast. Dom verkar ha byggt med en rasande fart sedan vi var där, då var stora delar av södra delen öde. Den lilla ön Rayang utanför södra delen är en fin liten ö att åka över till.

Även Koh Kam som ligger utanför norra delen. Tyvärr så åker utflyktsbåtar från Koh Chang dit så under dagtid kan där bli mycket folk på den lilla ön. Fösta gången vi var där var vi nästan ensamma förutom dom som bodde på den enda resorten som finns på ön.

Lazy Days ser ut att vara ett fint ställe. Ser ganska nybyggt ut. Känner inte igen resorten från då när vi var där. På tripadvisor har det fått toppbetyg.

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g952017-d1006004-Reviews-Lazy_Day_the_Resort-Koh_Mak.html

Koh Kood för 4 år sedan går inte att jämföra med Lipe, lite mer likt Bulon fast mycket större ö och med gott om regnskog och vattenfall under regnperioden. Då när vi var där fanns det nästan inga vägar. Vi hyrde vespa några gånger och det var svårt att ta sig fram på små nästan obefintliga sandvägar. Man kunde komma fram till resorter som låg på helt underbara stränder men där fanns inte en människa eller turist. Sandflugor fanns det gott om både på Koh Mak och Koh Kood. Koh Kood tyckte jag var en upplevelse där man fick en riktig paradiskänsla.

Mvh
Britten
Av Winx
31 jan. 2011 04:29
Vi gillade Maak jättemycket och bodde billigt men ok på Monkey island resort (tror de hette gorilla hut), längst fram. Ingen pool och ingen lyx men genuin thaikänsla :) De som bodde längre bak bland hyddorna hade problem med mygg och sånt så det är nog som vanligt en fördel att hamna långt fram.

På kood hittade vi inget klockrent ställe. Peter pan vill jag minnas att det bästa vi hittade hette. Lite charterkänsla dock. Har säkert ändrats massor sen vi var där sist.

Om ni är i området så får ni inte missa koh kham om ni inte varit där tidigare. Själva resorten var sunkig men stället var häftigt. Hörde dock att det var på väg att köpas upp och blir det fina bungar där så kommer det att vara paradiset på jorden!

trevlig resa!
Av Winx
31 jan. 2011 04:31
Glömde..Jag tycker att vattnet och skärgården inte riktigt går att jämföra med Lipe och Bulon som har klarare vatten. Men Koh kham är underbart vackert och känslan på Maak kan nog jämföras med både Lipe och Bulon.
Av Karten
31 jan. 2011 21:29
Tackar för alla fina tips.

mvh joakim
Av Mmangol
6 feb. 2011 16:57
Hej!

Har nyss varit på både Koh Kood och Koh Maak. Dessa öar är enligt min uppfattning de finaste i hela Thailand (särskilt Koh Kood). Såg att det skrivits lite om Lazy Day på Koh Maak också. Jag bodde på Lazy Day 2008 då det var nästan helt nybyggt och tyckte det var toppen! Mycket trevlig personal också. Det ligger lite avsides men det störde inte mig då jag åkte dit endast för lugn och ro. Rummen (villorna) är superfräscha och utsikten över palmerna och havet var gudomlig. Den härliga altanen var inte fy skam den heller :) rekommenderas starkt!

På Koh Kood bodde jag på Dusita, som kostade 1000 baht utan AC och 1300 (tror jag) med AC. Perfekt läge, lugnt och skönt och en känsla av paradis. Inget lyxboende direkt men rent och fräscht och ett häftigt badrum utan tak. Det som var så bra med Dusita var den avslappnade stämningen, man kunde gå och ta en kayak ifall man kände för det, även volleybollar, frisbees, solstolar och liggunderlag var bara att gå och låna. Det bästa var att man kunde gå och servera sig själv en gratis kopp kaffe när som helst ;) För att ge en ännu bättre känsla av att känna sig som hemma var resorten ägare till ett antal fina katter och hundar som det var svårt att inte bli kompis med :) jag glömde nämna den stora palmklädda gräsmattan framför bungalowsen där man kunde slå sig ner i en av hängmattorna och bara vara. Oj nu längtar jag tillbaka :)

Hoppas du får en trevlig resa!

Marie
Av Karten
6 feb. 2011 18:39
Hej Marie, tackar för ditt svar och för de fantastiskt fina bilder du lagt ut.
Det låter som Lazydays på Koh Maak blir ett självklart val men det är svårare med valet på Koh Kood.
Vi ska åka i dec/jan så därför lär det väl vara ett måste att reserver rum men vi har ju tid på oss.
//joakim
Av Mimmig_
6 sep. 2015 23:19
Hej ! Jag har varit inne och kikat lite på den här tråden då jag och min sambo ska åka till koh Chang i vinter, och tänkte såklart utforska dom små öarna omkring :) känns som om vi har valt ett bra resmål då jag sett att de fått så bra kritik.
Däremot har vi väldigt svårt att bestämma oss vart vi ska bo på koh kood, och tänkte fråga om något tips ? Vilken strand är finast ? Bra hotell? Någon som varit där nyligen ?
Vi ska bara vara på koh kood 4 nätter så vi vill gärna bo direkt vid stranden 😊 hoppas kunna få lite tips från er 👍
Mvh mimmi
Av Karten
9 sep. 2015 10:20
Hej Mimmi, kul att den här tråden dök upp igen. vi var ett sällskap på Koh Kood över Nyår 2011/-12 och vi på bodde på http://thebeachkohkood.com/ "The Nature Beach Resort". Vi var kanon nöjda med både boende och även läget med lagunen och den fina bryggan som avslutas med en större del med några stolar och badstege. Läget som sådant är kanske ett minus om man vill ha närhet till någon typ av shopping. Nu är det några år sedan vi var där så det kanske har ändrats men vägen upp till asfaltsvägen var riktigt dålig och ca 700 m lång. Uppe vid vägen då låh någon mindre butil och en bar tror jag.
Sedan åkte vi förbi Dusita Resort som ligger närmare vägen en bit norr ut. Här är en bra kart/resort länk https://destinationkohkood.com/sv/map-of-koh-kood/.
Hoppas ni får en fin resa. Det finns en trevlig fiskeby norr ut på ön.
mvh joakim
Av Malinhs
10 sep. 2015 19:54
Hej
Vi åker till koh kood i november och är också ute efter boende! Såg att dusita nämndes innan o vi väljer lite mellan det och horizon resort. Är det någon som har någon erfarenhet?
Med vänlig hälsning, Malin
3 dec. 2015 21:35
Sawadee khun Karten och alla andra som funderat eller varit på Koh Kood.

Jag och min lilla familj har också funderingar på att ta oss ner från Koh Chang till Koh Kood under kommande sommar 2016.

Vi har rest ganska så mycket under åren i landet och varit runt på väldigt många ställen, dock inte på denna sidan av landet ute på öarna, så vi har sparat oss så att säga ;-)

Vi söker efter ett hyfsat boende där man kan stanna ett litet tag utan att "ångra sig". Gärna nära strand/vatten och bra snorkling/dyk-möjligheter. Finns det lite annat att göra så är det väl en bonus. Dock är vi inte intresserade av något 5-stjärnigt dyrt boende, utan något i mellanklassen.

Några bra tips om boende eller "varningar" om dåliga - tas gärna emot .

Må gott Karten och alla andra äventyrare

:-)
Av Hille2
4 dec. 2015 07:53
Har inte varit på Koh Kood sommartid men däremot på Koh Chang och där regnar det ofta alldeles för mycket till och med för mig som står ut med en rejäl skur då och då.
Antalet regndagar ligger mellan 26-28 st under juni-augusti. Visserligen regnar det ju inte ihållande varje dag, men när det gör det kan man knappt gå utanför dörren och det förekommer att vägar spolas bort när det regnar som värst. Dessutom är havet oroligt.
6 dec. 2015 00:16
Hejsan och tack för ditt svar. Jo, jag känner väl till regnperioden och dess konsekvenser - har levt i landet över 11 år, men aldrig dock varit på dessa öar kring Koh Chang. Har varit på fastlandet däremot under samma period då vi bilade ner till Kambodjanska gränsen. Riktigt ruskväder vill jag minnas. Denna gången har vi inget alternativ - vi bor numera i Sverige och är fast knutna till perioden juni/juli (semester och skollovet) tyvärr. Vi har beslutat att göra så här; vi reser ner till Koh Chang för 2 v. på KC Grande och sedan lämnar vi "öppet" för ytterligare 2 v. Blir det för dåligt väder, så har vi alternativen öppna att styra kosan åt annat håll. Inget kul att tillbringa 4 veckor i regn - även om jag älskar en svalkande regnskur två-tre ggr per dag.

Tack så länge - kommer ni på något annat, så håll gärna liv i tråden. Den är värd det.

Torbjörn m. fam.