Smidig och prisvärd resväg till Koh Lipe för barnfamilj.?

Av Peterba
16 jan. 2013 14:52
Visningar: 512
Hej,

Vi är en barnfamilj på 2 vuxna och 2 småttingar på 2,5 & 4,5år. Vi anländer till Bangkok 07.25 den 13/3-12. Vi tänkte besöka Koh Lipe (senare Koh Bulon) och kikar både på tågmöjlighet och flyg från Bankok. Såg att t.ex. Air Asia hade billiga biljetter (enkel resa) från Bangkok till Trang för ca. 1600-1700sek. Finns andra flygbolag som kan vara läpliga tidsmässigt/prismässigt?

Vore kanske skönt att komma fram samma dag men inget måste.
Har förstått att man måste vara framme en viss tid på dagen därifrån man tar sig med båt till Koh Lipe, t.ex. från Trang. Tips på lämplig båtförbindelse mottages också gärna!

Tack på förhand!
Av Sierra
16 jan. 2013 15:14
Ni hinner inte med transfern till Lipe från Pak Barra Pier om ni flyger med AirAsia eller Nok Air till Trang.

Om ni däremot flyger med AirAsia 10.30 till Hat Yai Airport kommer ni dit 11.55. Pris ung detsamma som till Trang.

Från Suvarnabhumi tar det ca 1 tim med taxi till Don Mueang Airport, flygplatsen i Bangkok som AirAsia använder.

Minivan/taxi till piren i Pak Barra tar knappt 2 tim och sista speedboat transfer avgår 15.00. Ni bör alltså var där knappt en tim före avgång.
Av Peterba
16 jan. 2013 15:48
Hej Sierra och tack för det snabba svaret!

Ok, det ser alltså ut att kunna bli lite väl tight för oss med flyget (oavsett flygbolag) med tanke på barn och all packning (samt ev. byte av flygplats). Kan med andra ord bli lite stressigt om jag förstår dig rätt, utifrån våra förutsättningar.

Läste någonstans att det ska vara bekvämt med tåg och att man kan få en rätt lugn resa över natt och att detta kan bokas i förväg (via nätet). Ser man på tågalternativet så kanske Trang är bekvämast (ger kortaste båtresan) till Koh Lipe?

/ Peter
Av Sierra
16 jan. 2013 16:04
Det kanske är lugnast att göra så med tanke på barnen.

Det är Tigerline´s färja som har trafik mellan Hat Yao Pier i Trang och Lipe och färjan avgår 13.00 med ankomst Lipe 15.00, alltså 2 tim till sjöss. Det är endast en transfer/dag.

Det tar ca 1 tim från Trang tågstation till Hat Yao Pier.
Av Peterba
17 jan. 2013 13:55
Hej,

Vi har efter lite velande bestämt oss för att börja med att besöka Koh Bulon (Bulon Resort) och tänkte oss då att flyga till Hat Yai från Bangkok samma dag som vi kommer fram till Bangkok, (det får väl bli till att byta flygplats från Suvarnabhumi till Don Muang ör att ev. resa vidare med Air Asia...) .

Vi tänkte oss en övernattning i Hat Yai (håller på att kika efter lämpligt hotell) för att dagen sfter ta oss med båt (från Pak Barra) till Koh Bulon

Har sett lite motstridiga uppgifter gällande bat från Pak Barra till Koh Bulon, dvs. enl. en färdruttkarta så går inga båtar den rutten men enl. en annan så gör det det (den ena kan ju ev. ha varit gammal)?! Såg ett inlägg om att det tar ca. 1 timme med Speedboat från Pak Barra till Koh Bulon men finns långsammare alternativ, med hänsyn av våra småttingar som kan få det tufft vid hård sjögång i snabbgående båt?

Den gode Sierra :- ) eller någon annan kanske har tips/råd i frågan.

Mvh/ Peter
17 jan. 2013 17:09
Hej Peter,
Du har redan fått ett bra svar från Sierra, ser jag.
Ett litet tillägg ang hotell: valde själv häromdagen att stanna kvar i Hat Yai istället för att rusa till Pakbara och riskera att missa båten över till Koh Lipe. Bodde på The Color Hotel (sok.hotellin.se/Hotel/The_Color_Hotel.htm) vilket jag kan rekommendera. Lite oväntat att hitta ett design hotell här, men för 210 kr fick jag ett mycket bra dubbelrum, stort och fräscht. Centralt läge, WIFI, A/C, etc. Receptionen kan ordna transport till Koh Lipe, buss+båt för 800 bath/pp (ser nu att resan tillbaka kan man boka för 700 på ön).
/M
Av Sierra
17 jan. 2013 21:20
Peter,

Ang transporten till Bulon så är det en daglig speedboat transfer dit från Pak Barra. Den avgår 12.30 och överfarten tar 30 min.