Sicilien i April - Priser, tips och råd?

Av Wzon
3 feb. 2015 20:03
Visningar: 3940
Hej!
Jag och min flickvän tänkte åka till platsen Cefalu i Norra Sicilien under 14 dagar i April. Vad kan man förvänta sig för väder under den perioden? Är det badväder? Sen har jag letat efter priser på mat och dryck men har haft väldigt svårt att hitta det. Vad kostar en rätt på restaurang? Vinpriset, är det som här i Sverige? Hade varit fantastiskt om ni kunde komma med lite tips inför resan, och vad en rimlig matbudget skulle ligga på. Har ni förslag på utflyktsmål och övriga sevärdheter så tar jag tacksamt emot dem. Tack på förhand!

Med Vänlig Hälsning,
Johan
Av Desires
5 feb. 2015 17:26
Cefalu är en väldigt mysig liten stad, med mycket genuin känsla i den gamla stadsdelen! Vi var där under en påsk för många år sedan, hade då ca 20-22 grader i luften, men bara 17-18 grader i vattnet... Doppade oss i havet bara ett par ggr, men det beror ju på hur känslig man är, det finns ju svenskar som simmar i den vattentemperaturen.

Eftersom det var många år sedan vi var där är det ingen idé att jag försöker ge tips på vad en matbudget kan gå på, jag kan bara säga att vi har varit en del i Italien och tyckte ändå att det var lite lägre priser här i Cefalu än på andra platser. Dessutom fanns det väldigt många små mysiga restauranger där, som serverade superb mat! Trip Advisor är bäst o enklast att kolla restauranger, här är många tips: http://www.tripadvisor.se/Restaurants-g194726-Cefalu_Province_of_Palermo_Sicily.html

Från Cefalu är det inte långt till nationalparken Madonie, hyr bil eller ta en guidad bussresa dit. Landskapet består av kullar, bokskogar och vidunderliga utsikter. Flera små riktigt genuina byar finns här - där det känns som om tiden stått stilla. Byn Savoca kan också vara kul att uppleva - den har lockat många besökare pga byn varit inspelningsplats för många scener i Gudfadern-filmerna. På 2000 meter ligger även en skidort, Piano Battaglia. Det Robin Hood-liknande Sperlingas medeltidsslott är också sevärt!

Vi hyrde även bil där - en annan gång när vi var där - och tog oss då till Etna, Taormina och en båttur ut till Lipari - fantastiskt vacker ö!

Här kan du se foton o få mer tips http://www.desires.se/#post90
Av Wzon
5 feb. 2015 21:55
Tusen tack för all hjälp! Otroligt vad många bra tips du kunde dela med dig av.
Jag brukar bada på julafton så 17 grader ska väl gå bra. Många bra utflyktsmål du kunde tipsa om, ska absolut besöka dem!
En middag på sicilien, skulle du säga att den är billigare eller samma som här i Sverige? Får man en varmrätt för under 100-lappen? Tack än en gång för din hjälp! Väldigt bra blogg också!
Av Desires
5 feb. 2015 22:47
Tack snälla du! Roligt att höra att du uppskattade min reseblogg och mina tips!

Vad gäller kostnaderna idag för en varmrätt på restaurang där, har jag lite svårt för att svara på det, det var många år sedan vi var i Cefalu, så vågar ej säga något om kostnadsläget där idag! Men billigast i Italien brukar ju vara att äta deras maträtter, såsom pizza och pastavarianter, dessutom tycker jag att de hade ovanligt goda pizzor just i Cefalu, smakade suveränt, som de bör i Italien!! Vinpriserna på restaurang i Italien brukar vara billigare än i Sverige, och att ta "husets vin" där kan vara OK!

Jag hoppas och tror att ni kommer få en härlig vistelse där!
Av Mr_b
5 feb. 2015 23:34
Det är ganska många år sedan jag var på Sicilien men troligen är det fortfarande så att Cefalu och Taormina är de orterna som lockar mest turister, vilket gör prisläget högre än i grannbyar.

Cefalu är oerhört vackert så ni kommer ingen ångra ert val.

Att hyra bil är helt klart att rekommendera.
Av Wzon
6 feb. 2015 23:22
Desire: Tack än en gång! Jag förstår att priserna kan vara svårt att svara på, det varierar ju år efter år! Pizzorna ska vi absolut inte glömma, ser redan fram emot det!

Mr_B: Tack för din hjälp! Jag förstår. Turistfällor brukar bli lite väl dyra, så ska försöka besöka småbyar runt om men även små undangömda restauranger. Vad härligt att höra att även du tycker det är så fint där. Bil verkar vara rätt nödvändigt om man vill se sig om, så tack för tipset!
Av Annl
8 feb. 2015 08:57
Rekommenderar en båttur ut till Liparii - åt en ljuvlig kaprispasta där som jag fortfarande efter 15 år kan drömma om....

Det var som sagt länge sen vi var på Sicilien men vår erfarenhet var att det i vart fall då var billigare där än på fastlandet.

Finns en glassbutik på gågatan i Cefalu som ni absolut inte får missa - ljuvlig italiensk glass.