Några bra och intressanta tips om Cefalu och Sicilien?

17 okt. 2009 20:45
Visningar: 7149
Nu på onsdag är det äntligen dags för min Sicilien-resa! Vi flyger ner med Ryan Air hela vägen, men första natten stannar vi i Bergamo och sen ska vi upp tidigt nästa morgon till Trapani. Vi har inte planerat allt i förväg eftersom det är första resan till Sicilien och vi vill bara njuta av allt möjligt! Vi har bara en vecka på oss men jag tror vi ska vara mestadels i Cefalu (4 dagar?) och Trapani (de sista två, och flyget går *tidigt* den sista morgonen). Jag har hittat bra boende (förhoppningsvis!) i Cefalu och Trapani. Annars är vi väldigt öppna till alla sorters förslag! Någon kanske känner till någon jättebra och billig restaurang eller kafé som rekommenderas? Eller något vi absolut ska eller inte ska göra? Tips på buss eller tåg kanske? Boende också. Som sagt, alla bra tips är välkomna! :o) Tack på förhand!
Av My53
18 okt. 2009 16:45
åkte vi upp till Erice en by i bergen. Sedan åkte vi ut till en ö utanför o det var fint. Avundas dig som ska till Sicilien.Härligt ställe med mycket att titta på. Vi hade bil o åkte runt på västra halvan. Ha en bra resa! My
Av Staul
11 dec. 2009 13:55
Vi har varit i Cefalu för 2 år sedan, en underbar gammal stad , värt ett besök. Fin strand, bad god mat mm.
VI hyrde en gammal lägenhet mitt i centrum. Ha en bra resa
13 mars 2011 19:52
Hej
Skall med en väninna åka till Trapani om 3 veckor. Skall bli väldigt spännande. Vi tänkte åka ut till den stora ön utanför Trapani och linbanan upp till Erice.
Nån som har nåt tips. Vi åker härifrån Säve med Ryan Air 4 dagar.
Hur är vädret då i början av april kan man ju undra.

/Ingela
Av Theelf
13 mars 2011 20:44
Säger som jag har sagt tidigare här:

1.Jag och min fru blev helt förälskade i Erice. Ett fantastiskt ställe på alla vis. Mycket vackert. Missa ej!
2. Castellamare del Golfo är en stad som sällan nämns i några tips. Vi bodde där 3 nätter och hade det toppen. En ganska stor stad med flera riktigt bra restauranger i och nära hamnen.
3. Scopello: Sicilien i ett nötskal! Flera bra ställen som serverar fantastisk mat (vi föråt oss faktiskt på Sicilien-obeskrivligt god mat). Se bild på min sida av den gamla tonfiskfabriken i Scopello. Aaaahhh!

Over & Out

TheElf