Shopping & dylikt

25 nov. 2012 14:53
Visningar: 1008
Hejsan!
Vi är två par som åker till Filippinerna i januari i några veckor, vilket naturligtvis ska bli superspännande! Vi landar i Manilla och ska sedan ta oss vidare till Caticlan och sen Boracay, därefter får vi se vad som händer, om vi blir kvar eller kanske reser vidare :)

Och nu till min fundering;
Tidigare har vi varit i Thailand, vilket resulterade i att vi inte hade med onödigt mycket kläder hemifrån, utan köpte det vi behövde på affärer/marknader på plats. Är det samma upplägg i Boracay? eller någon annanstans i Filippinerna? Alltså, är det rekomenderat att packa ner kläder så man klarar sej, eller finns det att smidigt kunna inhandla på plats?

Tack på förhand :)
Av Anki9
25 nov. 2012 16:20
Hallå!
Vi åkte också till Filippinerna i januari och var borta i drygt 3 veckor. Bästa resan vi har gjort! Vi åkte 2 familjer, totalt 10 personer, men vi åkte till Cebu och mellanlandade i Manila för lite storstadspuls, vidare till Caticlan och Boracay och White beach. Vi stannade där i 2veckor - helt underbara veckor, sen åkte vi tillbaka till Cebu för shopping och var där i ett par dagar innan flyget vände hemåt. Finns ett stort varuhus i Cebu som har allt!! SM city. (Finns mycket i Manila med!) På ön Boracay finns inte så mycket shopping. Finns det man behöver och lite till, men inte några shoppingcenter el, dyl. Om ni inte har bokat boende så är det många som möter er nere vid båten med hotellförslag o utflykter! Rekommenderar snorklingen!!! Ha en underbar resa till Boracay! :))
26 nov. 2012 18:47
Okej! Kul att ni låter positiva! Känns ännu mer som om man har valt rätt resemål :) Men då får det bli lite kläder med hemifrån ändå, reser ju inte till andra sidan jorden för att trängas i affärer det första jag gör!
Tack för ett bra svar :)
26 nov. 2012 22:07
Har varit på Boracay 7 gånger.
Ena året va jag där i 25 dagar i sträck. Hade med mig endast en ryggsäck som vägde 7kg. Hur smidigt som helst att bara resa med handbagage. Det finns små marknader med allt man behöver för att vistas på Boracay. Något på fötterna, shorts, t-shirts, badkläder, handdukar.
Solskyddskräm köper man i Apoteken (drogstore). Köpte ett märke som heter Bannanaboat faktor 50, lagom för bleka svenskar :) ca 60kr (f50), 80kr (f75).
Myggmedel köpte jag ett som heter: OFF, kommer inte ihåg pris men funka jättebra.
Sen handsprit för att hålla bacillerna så långt bort som möjligt :)

Eller så gör man som jag och köper en liten påse med tvättmedel och tvättar i duschen, för att sen hänga på tvättlina till dagen därpå. Visst efter några veckor känns det inte superrent så då kan man gå till tvätteri eller dom flesta hotell har tvättservice.

Resväska köper man på hemresan (I Manila/Cebu). Då fyller man den med vad man vill, kläder, sprit, etc.