Cebu, vart??

1 nov. 2014 14:33
Visningar: 1832
Vart på cebu brukar dom flesta åka till? Är just nu på malapascua och ska vidare till bohol, men tänkte lägga några dagar innan flyget går från cebu, på cebu. Så vilka områden har ni varit på? Vad rekomenderas? Vi är öppna för alla förslag! Sol&bad eller shopping eller sevärdheter, vad som helst! Så dela bara med er om vart ni har varit :) tacksam för svar!
1 nov. 2014 23:39
Hej :-) jag kan ej ge dig tips, men landar själv på cabu 9 November och anländer till Malapascua samma kväll. Vad har du för allmäna tips och råd? :-)

Mvh Elin
2 nov. 2014 11:20
Hej Jennifer; Hoppas ni har det allra bäst på fantastiska Malapascua!

Några tipps och inspel för några dagars vistelse i Cebu;

1. Ta bussen till Oslob till södra Cebu tidig morgon. Den tar några timmar men är värd att göra. Att simma och snorkla med valhajarna där är en oerhört speciell och minnesvärd upplevelse

2. Moalboal är också värt ett besök. Snorkla vid revet utanför White Sand Beach med havsssköldpaddorna. Taxi eller buss ca 2, 5 timmar.

3. Besök Alaya Center/mall i Cebu City. Enastående och billig shopping. Stort utbud av restauranger, bio m.m. Ett upplevelsecenter av lite annorlunda slag.

4. Lyxa till det! Tycker ni inte att ni har råd att bo, är det häftigt med ett dagsbesök på något av lyxhotellen på Mactan. Några av hotellen är ytterst spektakulära med sina enorma och många pooler av skiftande karaktärer. Kolla in tex Plantation Bay eller JPark Island Resort and Waterpark. Här kan man prata om kontraster jämfört med Malapascua.